Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Ε. Λειβαδά: Παρακολουθώντας τη συνέντευξη των υποψήφιων Ε/Β κ. Κούνεβα & της Κεφαλονίτισσας κ. Αρσένη



Δόθηκε σήμερα, 20 Μαΐου 2019, συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Αργοστόλι από τις δυο υποψήφιες ευρωβουλευτίνες κ. Κωνσταντίνα Κούνεβα και κ. Ευγενία (Τζένη) Αρσένη. Την συνέντευξη τύπου επίσης παρακολούθησαν μέλη και φίλοι, ενώ η κ. Σοφία Αράβου Παπαδάτου διηύθυνε την συνέντευξη αρχίζοντας από τα βιογραφικά των υποψηφίων. Η κ. Κούνεβα, που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από την προσωπική της περιπέτεια ως συνδικαλίστρια, είναι η πρώτη και μόνη ευρωβουλευτής κράτους-μέλους του οποίου δεν έχει την υπηκοότητα, καθώς είναι από την Βουλγαρία. Η ίδια, ως καταδείχθηκε από την ομιλία της, τιμά την Ελλάδα, καθώς σε φράση της τόνισε το «εμάς τους Έλληνες». Για δε την κ. Αρσένη, η κ. Αράβου Παπαδάτου αναφέρθηκε στην ιστορική παράδοση της οικογένειάς της, πολιτική και καλλιτεχνική. Επεσήμανε δε, πως από το επάγγελμα και τα ενδιαφέροντά της, μια και που η ίδια η κ. Αρσένη έχει διεθνή αναγνώριση σε θέματα παιδείας, πολιτισμού και καλλιτεχνίας, η φιλοδοξία της στο Ε/Κοινοβούλιο είναι αυτή ακριβώς: Παιδεία και Πολιτισμός.


Η κ. Κούνεβα μίλησε για τις δικές τις εμπειρίες ως ευρωβουλευτής, για τις συμμετοχές της σε Επιτροπές και Κοινοβουλευτικές ομάδες. Ανέπτυξε τα του Ε/Κοινοβουλίου, της συγκρότησής του, τις λειτουργίες του, και τόνισε το πόσο σοβαρή είναι για το μέλλον των Ελλήνων η σωστή σύνθεσή του. Το 95% της νομοθεσίας των κρατών γίνεται στο Ε/Κ. Ο οικονομικός και πολιτικός προγραμματισμός γίνεται εκεί. Ενδιαφέρον είχε η θέση της για συνανάπτυξη των Βαλκανίων, γεγονός που δυναμώνει όλη την περιοχή και την καθιστά ισχυρότατη. Οι έχοντες την πλειοψηφία του Ε/Κ ψηφίζουν υπέρ του κεφαλαίου και δεν στηρίζουν όπως πρέπει τους λαούς. Ο τρόπος που ψηφίζουν αυτοί οι ισχυροί, οι περισσότεροι δηλαδή των Ε/Βουλευτών απέχει από την δημοκρατία. Για αυτούς οι ψήφοι έχουν αντίστοιχο κι ανάλογο αντίτιμο. Τις εξαγοράζουν με κάθε τρόπο, είπε, με χρήματα ή ακόμα και με … τυρί! Έδωσαν αγώνα οι αριστεροί Έλληνες Ε/Βουλευτές και συνεχίζουν να δίνουν στοχεύοντας σε μια Ευρώπη πιο ανθρώπινη, στην Ευρώπη των λαών.

Τον λόγο πήρε εν συνεχεία η κ. Αρσένη, που, ως γνωστό έχει τόπο καταγωγής το νησί μας. Έτσι, η τοποθέτησή της ήταν περισσότερο συναισθηματική. Για το επώνυμό της τόνισε πως είναι περήφανη που το φέρει, αν και όταν ήταν μικρή προσπαθούσε να το κρύψει. Πολιτικά έχει διαμορφωθεί από την Κίττυ Αρσένη. Μεγάλωσε με επιρροές που δέχθηκε από το νησί μας, επιρροές που ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο μέσω των ανθρώπων που υπηρετούν τον πολιτισμό. Επέλεξε, συμβολικά, να είναι η Κεφαλλονιά ο τελευταίος τόπος της περιοδείας της. Η Ευρώπη ρέπει προς δρόμους σκοτεινούς, τόνισε. Οφείλουμε να επέμβουμε και να την αλλάξουμε: προς μια Ευρώπη του σεβασμού και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Θεωρεί πως η κυβέρνηση δείχνει ευαισθησία σε θέματα παιδείας και πολιτισμού. Μίλησε για την εκπαίδευση και τις δικές της εμπειρίες ως διδάσκουσα στην τριτοβάθμια, αλλά και ως σκηνοθέτης και θεατρολόγος και συμμετέχουσα σε διεθνείς φορείς. Είδε, κατά την περίοδο των περιοδειών της, ανθρώπους κουρασμένους, απογοητευμένους. Όμως διέκρινε ελπίδα σε αυτούς. Αρχίζει η δικαίωση των κόπων όλων μας, δήλωσε και συνέχισε λέγοντας πως η πολιτιστική κληρονομιά έχει αξία επενδυτική. Η Κεφαλλονιά είναι συνυφασμένη με τον πολιτισμό, ο πολιτισμός με την παιδεία και η παιδεία παράγει σκεπτόμενους ανθρώπους.
Ευρυδίκη Λειβαδά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου