Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Ενημερωση απο Μακη Μεταξα

Έφυγε από την ζωή μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Ελληνικής Διασποράς ο Κεφαλλήνας καθηγητής, ιστορικός και Δ/της της Έδρας Ελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου SIMON FRASER Δρ. Ανδρέας Γερολυμάτος.


Είχα την μεγάλη τιμή να ήμουν ένας στενός του φίλος και να συνεργαστώ μαζί του από το 1995, την εποχή που ήμουν Νομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης μέχρι και την ύστατη ώρα.

Με την αμέριστη στήριξη του αείμνηστου Γεράσιμου Αρσένη και της Κεφαλληνιακής Ομογένειας στήσαμε στέρεες γέφυρες συνεργασίας σε μια προσπάθεια το νησί της Κεφαλληνίας να αποτελέσει έδρα διεπιστημονικών συνεργασιών και χώρος πρακτικής εκπαίδευσης των φοιτητών του όπως και των φοιτητών της Ελληνικής διασποράς από τα άλλα πανεπιστήμια της βόρειας Αμερικής σε διάφορα θεματικά πεδία.

Μία από τις κορυφαίες δράσεις ήταν η εμπλοκή του πανεπιστημίου Simon Fraser με την εκεί έδρα των Ελληνικών σπουδών της οποίας ήταν ο Δ/της της στις αρχαιολογικές έρευνες που έγιναν και συνεχίζονται να γίνονται στην Ν.Α Κεφαλληνία.

Είχαμε επίσης την μεγάλη τιμή εγώ και η γυναίκα μου να μας προλογίσει το βιβλίο μας "Ομηρική Ιθάκη, ένα αταύτιστο μυκηναϊκό κέντρο στα νησιά των Κεφαλλήνων" και να σταθεί δίπλα μας μέχρι το τέλος της ζωής του στα όσα είχαν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί με την συνεργασία της Κεφαλληνιακής Ομογένειας για τον γενέθλιο τόπο μας.

Η Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας της οποίας ήταν επίτιμο μέλος και όλοι οι Κεφαλλήνες όπου γης θα τον ευγνωμονούν και θα τον μνημονεύουν για πάντα.

Από το νησί της καρδιάς του και τον γενέθλιο τόπο του, του στέλνουμε το ύστατο Χαίρε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου