Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Τι ώρα θα ξεκινάνε τα μαθήματα στα σχολεία ?

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητεςΠολλοί είναι οι γονείς και οι μαθητές οι οποίοι αναρωτιούνται τι ώρα θα χτυπάει τελικά το πρώτο κουδούνι για φέτος. Άλλωστε, ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη την προηγούμενη σχολική χρονιά, ήταν και αυτό της ώρας έναρξης των μαθημάτων, καθώς στις προθέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν η αλλαγή του σχολικού ωραρίου.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, είχε μιλήσει πέρσι τον Σεπτέμβριο για αλλαγή της ώρας έναρξης μαθημάτων από φέτος, από τις 8:15 στις 9:00.
Ωστόσο, η νέα κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αυτήν την αλλαγή. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε διαβεβαιώσει ότι «δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων». Έτσι, λοιπόν, για τη σχολική χρονιά 2019-2020 τα σχολεία θα ανοίγουν κανονικά από τις 8:15.
Oσο αφορά τις ημερομηνίες έναρξης της σχολικής χρονιάς
Η διδασκαλία των μαθημάτων για το 2019 αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους.
Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.
Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.​
Σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων το σχολικό έτος είναι η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.
Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου