Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Μεγάλη ανατροπή: Για όλες τις χώρες ανοίγει από 15 Ιουνίου τα σύνορά της η Ελλάδα

Οι ισχυρές πιέσεις των ξένων ανέτρεψαν τις προτροπές των επιδημιολόγων και τελικά η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της για όλους τους προορισμούς από τις 15 Ιουνίου. To άνοιγμα των συνόρων της χώρας θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις.

Φάση 1η – Έως τις 15 Ιουνίου

Οι διεθνείς πτήσεις επιτρέπονται μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Σε όλους τους επισκέπτες διενεργούνται τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού κατά την άφιξή τους και απαιτείται να διανυκτερεύσουν σε ένα καθορισμένο ξενοδοχείο. Εάν το τεστ είναι αρνητικό, τότε ο επιβάτης τίθεται σε “αυτοκαραντίνα” για 7 ημέρες.Εάν το τεστ είναι θετικό, ο επιβάτης μπαίνει σε καραντίνα υπό επίβλεψη για 14 ημέρες.

Φάση 2 – Φάση γέφυρας – 15 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου

Διεθνείς πτήσεις επιτρέπονται στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Εάν ο επισκέπτης προήλθε από αεροδρόμιο που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα περιοχών που επηρεάζονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας-EASA, τότε θα θα υποβάλλεται μόνο σε δειγματοληπτικό έλεγχο κατά την άφιξη.
Εάν προέρχεται από αεροδρόμιο στη λίστα περιοχών που επηρεάζονται από τον EASA, τότε θα υπόκειται σε τεστ κατά την άφιξη. Απαιτείται διανυκτέρευση σε καθορισμένο ξενοδοχείο. Εάν το τεστ είναι αρνητικό, τότε ο επιβάτης τίθεται σε “αυτοκαραντίνα” για 7 ημέρες. Εάν η δοκιμή είναι θετική, ο επιβάτης βρίσκεται σε καραντίνα υπό επίβλεψη για 14 ημέρες.

Φάση 3 – 1 Ιουλίου και μετά

Διεθνείς πτήσεις επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια στην Ελλάδα. Οι επισκέπτες υπόκεινται σε τυχαίες δοκιμές κατά την άφιξη. Πρόσθετοι περιορισμοί σχετικά με ορισμένες χώρες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Οδικές αφίξεις

Οι αφίξεις από τα χερσαία σύνορα, δηλαδή από την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία, θα επιτρέπονται από τις 15 Ιουνίου. Οι επισκέπτες θα υποβληθούν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους κατά την άφιξή τους.
Οι αφίξεις με πλοία επιτρέπονται από την 1η Ιουλίου, με τους επισκέπτες να υποβάλονται σε τυχαίες δοκιμές κατά την άφιξη.
Η Ελλάδα σε οποιοδήποτε στάδιο διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει οποιοδήποτε από τα παραπάνω υπό το φως των μεταβαλλόμενων συνθηκών.
Πηγή: tourismtoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου