Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Έτσι θα βλέπαμε το φεγγάρι αν βρισκόταν στη θέση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (vid)

Αν το φεγγάρι ήταν μόλις 420 χιλιόμετρα μακριά, το θέαμα θα ήταν συγκλονιστικό. Οι επιπτώσεις, ωστόσο, θα ήταν τραγικές για εμάς και για τον πλανήτη.
Με όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, ξέρουμε πως δεν χρειάζεστε να σκέφτεστε ακόμη έναν εφιάλτη.
Αλλά αν, ωστόσο, για κάποιον λόγο θέλετε να αισθανθείτε λίγο περισσότερο άβολα, βλέποντας αυτό το βίντεο στο Twitter θα το πετύχετε.
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρίσκεται 420 χιλιόμετρα μακριά, ένας φάρος επιστημονικής ανακάλυψης, με επικεφαλής απίστευτους ανθρώπους. Ένα άλλο απίστευτο άτομο, όμως, εδώ στη Γη, αποφάσισε να ρωτήσει: Τι θα γινόταν αν το φεγγάρι ήταν τόσο κοντά μας; Αν, δηλαδή, βρισκόταν εκεί όπου βρίσκεται ο ISS.
Μπορεί να μην ακούγεται και τόσο άσχημο -άλλωστε, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το φεγγάρι κάθε βράδυ, και ολόκληρες θρησκείες και πολιτισμοί το σέβονται όσο τίποτα άλλο, οπότε το να «ερχόταν» τόσο κοντά θα ήταν συγκλονιστικά όμορφο, έτσι;
Ναι, αλλά όχι!

Πλημμύρες κάθε 1,5 ώρα

Όπως αναφέρει το indy100.com, το φεγγάρι βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη στα 380.000 χιλιόμετρα απόσταση. Αν κάποια στιγμή συνέβαινε κάτι και πλησίαζε στα 420 χιλιόμετρα, το θέαμα θα ήταν πράγματι πανέμορφο, έστω και τρομακτικό. Οι επιπτώσεις, ωστόσο, θα ήταν τραγικές για εμάς και για τον πλανήτη.
Καταρχήν το φεγγάρι θα έκανε μια πλήρη περιστροφή γύρω από τη Γη σε 1,5 ώρα. Επομένως, αυτό σημαίνει πως θα είχαμε παγκόσμιες πλημμύρες κάθε 90 λεπτά! Καθώς η Γη, δε, είναι 80 φορές μεγαλύτερη από το φεγγάρι, θα ήταν αρκετά κοντά, ώστε να επηρεαστεί από τις πλημμύρες, οι οποίες θα μπορούσαν να διαλύσουν τη Σελήνη σε κομμάτια -τα οποία θα έπεφταν στα κεφάλια μας!
Εντάξει, υποθετικά είναι όλα αυτά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Το 2020 έχει αποδείξει ότι όλα μπορούν να συμβούν.
Πηγη Kefaloniamagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου