Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Η τύχη της Ελληνικής οικονομίας είναι στα χέρια τα δικά μας και των επιστημόνων!


Πρόσφατα το Υπουργείο Οικονομικών πρόβλεψε ότι η ύφεση στην Ελληνική οικονομία θα κυμανθεί στο -4,7% για το 2020 εφόσον η υγειονομική κρίση δεν θα επεκταθεί πέραν του δεύτερου τριμήνου του έτους. Πρόβλεψε ακόμα πως το επόμενο έτος 2021 θα είναι μια χρονιά θεαματικής ανάκαμψης για εμάς με άνοδο του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) στο +5,1%. Κατά την άποψη μου η θετική πρόβλεψη της κυβέρνησης για το  επόμενο ιστορικό και ορόσημο (200ων χρόνων από την αρχή της Ελληνικής Επανάστασης) θα μπορούσε, με την συμβολή των μαχητικών Ελλήνων, να είναι υποτιμημένη.


Βάση της κυβερνητικής πρόβλεψης είναι ότι η υγειονομική κρίση που γνωρίσαμε με το κλείσιμο της οικονομίας δεν θα επεκταθεί πέρα του Ιουνίου. Όπως φαίνεται η κυβέρνηση τηρεί τα λεγόμενα της και σχεδιάζει την ολική σταδιακή επιστροφή σε μια σχετική οικονομική κανονικότητα, με τήρηση μέτρων πρόληψης, στην χώρα μας από το Ιουλίου 2020.

Όμως, τα μελλοντικά οικονομικά πραγματικά θα εξαρτηθούν από δύο κυρίως παράγοντες: Πρώτον, κατά πόσο ο μέχρι στιγμής νικηφόρος στη μάχη κατά του Κοροναϊού Ελληνικός λαός θα τηρήσει τα μέτρα αυτοπροστασίας του από τον Ιό συνεχίζοντας να εκπλήσσει ευχάριστα όλο τον κόσμο. Δεύτερον, ποτέ οι διεθνείς επιστήμονες μέσω των νοσοκομειακών ιατρών και της πληθώρας των φαρμακευτικών εταιρειών θα ανακαλύψουν νέα εμβόλια και φάρμακα που θα καταπολεμούν αποτελεσματικά την εξάπλωση και βλαπτικές συνέπειες του Κοροναϊού.

Αν ο Ελληνικός λαός συνεχίσει να τηρεί με ασφάλεια τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας κατά της πανδημίας είναι κατά την άποψη μου πιθανόν το προβλεπόμενο δεύτερο κύμα του Κοροναϊού τον Οκτώβριο να μας έρθει ήπια χωρίς την πλήρη επαναφορά των προηγούμενων μέτρων μερικού κλεισίματος της οικονομίας και οι περιορισμοί στην κυκλοφορία που όλοι δυστυχώς γνωρίζαμε.

Εν το μεταξύ, είναι επίσης πολύ πιθανό οι πολυπληθείς επιστήμονες σ' όλες τις περιοχές του κόσμου, που εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς για το κοινό καλό κατά της πανδημίας, να έχουν ανακαλύψει και νέες θεραπείες κατά του Κοροναϊού και νωρίτερα από τον Δεκέμβριο 2020 όταν όπως προβλέπεται τώρα θα είναι έτοιμα για παγκόσμια διάθεση ένα ή και περισσότερα ασφαλές και αποτελεσματικά εμβόλια που θα δώσουν οριστικό τέλος στο διαρκή ζωντανό εφιάλτη που γνωρίζει σήμερα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας. Αληθινό υγειονομικό και οικονομικό εφιάλτη από τον οποίο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, χάρη στην έξυπνη έγκαιρη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας και οικονομικής ανακούφισης των Ελλήνων, μας έχει μέχρι στιγμής προστατεύσει. Κάνοντας μας επιτέλους, μετά από μια δεκαετία όπου είμαστε το μαύρο πρόβατο των ξένων ΜΜΕ, τώρα μια χώρα φωτεινό παράδειγμα γι' ολους ευεργετικής συνεργασίας κυβέρνησης, επιστημόνων και πληθυσμού!

Οπότε τέλος, πιστεύω ότι από το επόμενο ορόσημο έτος 2021 είναι πολύ πιθανό η Ελληνική οικονομία να ανακάμψει θεαματικά, σαν πιεσμένο ελατήριο, με ρυθμούς ανόδου των εισοδημάτων των Ελλήνων (ΑΕΠ) ακόμα πιο μεγάλους απ' ότι προβλέπεται τώρα. Όλα απ' εμάς εξαρτώνται τελικά! Έτσι δεν αποδείξαμε;

Σπύρος Καγκάδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου