Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Θεόφιλος & Καππάτος στα Υπουργεία Ναυτιλίας & Περιβάλλοντος: Το λιμάνι του Πόρου, η γεώτρηση Ομαλών, ο παραλιακός δρόμος στο Φισκάρδο & το νέο σχολείο στο Ληξούρι


Σήμερα είχα συναντήσεις εργασίας για θέματα που αφορούν το νομό μας.
Με το Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Μιχαλάτο συναντήσαμε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου.
Τα δυο θέματα που απασχόλησαν τη συνάντησή μας ήταν:

  • Οι αδειοδοτήσεις που είναι απαραίτητες για την εκτέλεση έργων στο λιμάνι του Πόρου, σε συνεργασία και με συναρμόδια Υπουργεία.
  • Η αξιοποίηση της γεώτρησης Ομαλών καθώς και η κατασκευή δεξαμενής που είναι απαραίτητη για την βελτίωση της υδροδότησης της περιοχής των Ομαλών.
Στη συνέχεια με τον κ. Μιχαλάτο (με την ιδιότητά του ως Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης), συναντήσαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη. Αντικείμενο της συζήτησής μας ήταν η απαραίτητη ρύθμιση για την χρήση του παραλιακού δρόμου του Φισκάρδου από τα καταστήματα του οικισμού. Στη συνάντηση συμμετείχε τηλεφωνικώς ο Δήμαρχος Σάμης κ. Μονιάς, με τη συνδρομή του οποίου αναζητήσαμε τις κατάλληλες λύσεις.
Τέλος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχα συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες ενόψει της κατάθεσης νομοσχεδίου από το Υπουργείο. Μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Ληξουρίου, αναζητήθηκε η κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση στο πρόβλημα που υπάρχει με την κατασκευή σχολικής μονάδας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περιοχή εκτός του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλεως του Ληξουρίου.
Με τιμή,
Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου