Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Πού θα είναι υποχρεωτικές οι μάσκες

Πώς και γιατί αρχικά ήταν «επικίνδυνη», μετά «απαραίτητη» και τώρα «όχι και τόσο απαραίτητη» αυτό θα πρέπει να μας το απαντήσει ο Σ.Τσιόδρας και ο Ν.Χαρδαλιάς.

Οι τελευταίοι είχαν ανακοινώσει ότι την χρήση μασκών παντού την περασμένη Τετάρτη: Γραφεία, σχολεία, Πανεπιστήμια, φροντιστήρια, χώρους λατρείας, καταστήματα εστίασης, σούπερ μάρκετ και μαγαζιά τροφίμων, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ασανσέρ, ανοιχτούς χώρους, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής.
«Σε περίπτωση παράβασης θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ», είχε πει τότε ο κ. Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των 6 μ.μ., σε μια τοποθέτηση που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση μεταξύ των πολιτών σχετικά με το τι έχει αποφασίσει η κυβέρνηση για το τι θα ισχύει και τι όχι μετά τις 4 Μαΐου.
Ωστόσο χθες Παρασκευή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο Open και στον ΣΚΑΪ, τους «άδειασε»: Είναι «υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε ορισμένες μόνο περιπτώσεις» είχε πει:
«Οταν μπαίνουμε στο μετρό, σε μέσα μεταφοράς, ή όταν μπαίνουμε σε κομμωτήρια ή κουρεία».
Για τα σούπερ μάρκετ, είπε, υπάρχει η ισχυρή σύσταση, όχι όμως υποχρέωση και απειλή προστίμου των 150 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου