Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Pitsos: Φεύγει μετά από 155 χρόνια από την Ελλάδα! Στην Τουρκία η παραγωγή

 


Μετά από παρουσία 155 ετών στην Ελλάδα, η PITSOS θα παράγεται πλέον στην Τουρκία.

Η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο του Εργοστασίου έχει ήδη ξεκινήσει, όπως τονίζει η η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου. Tο εργοστάσιο της Πίτσος στην Ελλάδα που ανήκει πλέον στην Bosch Siemens Hausegerate (BSH).

H Pitsos ξεκίνησε σαν μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση το 1865. Μετά από 112 χρόνια λειτουργίας, το 1977, το 60% της επιχείρησης εξαγοράσθηκε από τις BSH (Bosch) και Siemens. Το 2012 έγινε η συμφωνία της Ελλάδας με την BSH Finance and Holdings στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού για το σκάνδαλο της Siemens. Ανάμεσα στους όρους του συμβιβασμού ήταν και η πραγματοποίηση μίας επένδυσης που θα στοχεύει στις αγορές του εξωτερικού και θα συμβάλει στη δημιουργία 600 θέσεων εργασίας. (ολόκληρη η σύμβαση υπάρχει εδώ https://www.e-forosimv.gr/details.asp?ID=14083&cat=17)
Το 2017 με επιστολή τους στον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα οι εργαζόμενοι στην Pitsos καταγγέλλουν την αθέτηση των συμφωνηθέντων από τους επενδυτές. Απάντηση από τον σύντροφο Τσίπρα δεν πήραν ποτέ. Επίσης η τότε κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να επιβάλλει τα συμφωνηθέντα.
Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι που τότε κώφευαν, διαμαρτύρονται για την αποχώρηση της BSH Finance and Holdings από τη χώρα. Υποκρισία και πολιτικός κυνισμός 2 σε 1 από το ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλλον δεν θα πρόλαβαν οι άνθρωποι...
Edit:
(1) Η Pitsos δεν πουλήθηκε στην BSH Siemens από κάποιο καπρίτσιο των ιδιοκτητών. Η εταιρία είχε σχεδόν πτωχεύσει μετά από αλλεπάλληλες απεργίες των εργαζομένων, όπως αυτή τον Δεκέμβριο του 1975 που κράτησε 40 ολόκληρες ημέρες.
(2) H BSH είχε ξεκινήσει από το 2008 τη διαδικασία να κτίσει νέο εργοστάσιο στην Ελλάδα, στην Μαγούλα. Τότε ο Δήμος Ελευσίνας μπλόκαρε την επένδυση. Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ελευσίνας στις 26 Οκτωβρίου 2011 αναφέρει «Πρέπει να αποτρέψουμε το κοινωνικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν με τη διαδικασία fast track. Με συντονισμένες ενέργειες του λαού της περιοχής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούμε να πετύχουμε τη ματαίωσή του». Όσοι λοιπόν λυπούνται για την αποχώρηση της BSH από την Ελληνική αγορά ας πάνε πρώτα να παραπονεθούν στον δήμαρχο Ελευσίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου