Στην ανάρτηση με το λιμανι Πόρου
Το λοιπόνε με ευκείνη την ιστορία του σκηνώματος του Άη Νικόλα πολύ με εμπερδέψετε! Πρώτη φορά το ακούω. Ούτε και τσου για Ιταλούς Μπάζερους ξέρω!
Έδεπα όμως αν συνδυάσουμε Ιταλούς και άραγμα για το σκήνωμα στη Βαδιόλα – Κουτσουπιά να και το πόρτο Τζενοβέζε! Και παρατηρώντας τσου παλιούς χάρτες μάλλον αυτός ο όρμος πρέπει να είναι και όχι η Αντίσαμος που υποστήριξα πριν.
Έχουμε λοιπόνε:
Το ιερό Σκήνωμα του Άη Νικόλα στη Κεφαλλονιά.
Τα ιερά Σκηνώματα των Αγίων Φανέντων επίσης.
Τον Άγιο Φραγκίσκο τση Ασίζης πάρα δίπλα στα Σίσια.
Τον Απόστολο Παύλο στη Πεσσάδα.
Την Αγιά Ιερουσαλήμ τση Κομνηνής απά στο κάστρο τση Άσσου.
Και τον Άη Γεράσιμο που ξεκίνησε από τα Σπήλια.
Ορέ μπας και ήμασταν το «Άγιο Νησί» και μας πήρε τη Δόξα το «Άγιο Όρος» χωρίς να πάρουμε χαμπάρι???
Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα
Καλημέρα σε όλους. Γιώργο, σκέφτηκα την ιδέα σου για την Ιστορία του τόπου μας και είναι πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Προτείνω λοιπόν μια διαδικτυακή συνάντηση μέσω της πλατφόρμας μου στο webex και πιστεύω ότι θα κάνουμε μια ωραία συζήτηση. Σε εσένα αφήνω να ορίσεις την μέρα και την ώρα. Το λινκ στο έχω στείλει στο e mail σου. Όποιος θέλει μπαίνει πατώντας πάνω στο λινκ ,μπορούμε να συνομιλήσουμε ταυτόχρονα πάνω 100 άτομα. Οσοι πιστοι προσελθετε.
ΑπάντησηΔιαγραφήτωρα γυρισα σπιτι,, θα σου απαντησω σε μηνυμα!! και η υποθεση Βαρδιολες -Βιγγλες εχει ενδιαφερον, και η αδειοδοτηση για ορυχειο σιδηρου που ειχε δωθει παλια στην περιοχη μας (εξαλου στην οδυσσεια το λεει ο μεγης καθαρα, επαιρνε σιδηρο και εφερνε χαλκο) και η υποθεση με τα επωνυματα εχουν ενδιαφερον , οπως και τα τοπονυμια! θα το δουμε ,,ειναι πολυ ενδιαφερον ιδεα
Με τσου Κοσμάδες έχω ένα μικρό πρόβλημα, γιατί ο δικός μου Ανάργυρος μεν τώρα είναι ο Άγιος των Αργύρηδων και ο Αιτωλός μη φιλοχρήματος και αυτός μέχρι κατάσκοπος έχει ειπωθεί.
Οπότε μου είπανε και οι δύο στον ύπνο μου που τσου είδα, εμάς μη μας πολυμπλέκεις για να μη μπλέξεις!
Οπότε καλού κακού μόκο η αφεντία μου.
Κουά κακά.
Οι δικιές μου πληροφορίες (από χάρτες) τοποθετούν το porto Genovese στη σημερινή Αντίσαμο και όχι στον Πόρο.
Το έχετε ψάξει καλά το πράμα?
Για μπείτε σε λίγο κόπο ψαξίματος ακόμα και μάλλον θα αλλάξετε γνώμη.
Σπ. Ρόκκος
O AΛΕΞΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΤΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΥ,, ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΤΑΙΩΝ ΑΠΟΙΚΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ-ΛΕΥΚΕς ΠΡΩΤΟΦΕΡΑΝΕ ΜΑΛΤΕΖΟΥΣ,, ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΠΩΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
Εγώ κοίταξα χάρτη του
ANVILLE, JEAN BAPTISTE BOURGUIGNON D' (1697 - 1782 )
Και να ξέρεις ότι στον Πόρο αράζανε και σας φυλάανε πρόγονοί μου Σπανιόλοι Καταλανοί, οπαδοί τση μεσαιωνικής Μπαρτσελόνα, χα χα.
Rocho Spiros
Ka ka ka ka ka ka ka ka ka ka ka ka ka
Πόρτο Τζενοβεζε.οπως ονομαζοταν απο 1264 - 1479
μετα θα ηρθανε οι σπανιολοι,,εξου και η κοιλαδα ισπανιας το Αρακλι
και μετα οι μαλτεζοι! Ταυτοχρονα μην ξεχναμε και τσου Σουλιωτες,,τσου θελανε εδευτου στην Ασσο, αλλα ελα που εδεπαθε, πετιωτανε πιο ευκολα απεναντι!!
ΑΣΩΝΙΤΗΣ " Το Νότιο Ιόνιο στον Όψιμο Μεσαίωνα " Πολλές πληροφορίες για τη μεσαιωνική Κεφαλονιά και ιδιαίτερα για περίοδο 1264 - 1500.
Αναφέρεται ο Πόρος ως Πόρτο Τζενοβεζε