Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Την άμεση στελέχωση του Αγροτικού Ιατρείου Πόρου, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια η κοινότητα Πόρου.

 


Την άμεση στελέχωση του Αγροτικού Ιατρείου Πόρου, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια η κοινότητα Πόρου. Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί επίσης στην Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, στον βουλευτή, αντιπεριφεριάρχη, δήμαρχο, Διοικητή του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς και στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σάμης.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:
Με επιστολή μου στις (29-11-2019), σας επεσήμανα την ανάγκη της άμεσης τοποθέτησης ιατρού στο αγροτικό ιατρείο της περιοχής Πόρου Κεφαλονιάς.
Επακολούθησε επικοινωνία με τον βουλευτή Κεφαλονιάς κύριο Καππάτο και τον δήμαρχο Αργοστολίου κύριο Μιχαλάτο για το συγκεκριμένο θέμα. Και οι δυο έδειξαν ενδιαφέρον και διάθεση να βοηθήσουν.
Πράγματι αρχές Φεβρουαρίου του 2020 την θέση του αγροτικού ιατρού κάλυψαν εκ περιτροπής για δυο με τρεις ημέρες της εβδομάδος δυο ιατροί από το κέντρο υγείας Σάμης, όπου ανήκει και το ιατρείο Πόρου.
Μετά δυο μήνες άρχισαν τα δύσκολα και η προσπάθεια για ιατρική περίθαλψη έστω και δυο φορές την εβδομάδα δεν προχωρούσε, με την δικαιολογία των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊόυ.
Επ’ αυτού και στην επιμονή μου για επαναλειτουργία του ιατρείου , ο διευθυντής του κέντρου υγείας Σάμης κύριος Μαρούλης επανέφερε τον Ιούλιο τις εκ περιτροπής επισκέψεις μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και κάπου εδώ τελείωσε κάθε περαιτέρω συνέχεια των επισκέψεων.
Επειδή θεωρούσα και θεωρώ ακόμα, ότι η περιοχή μου έχει ανάγκη αγροτικού ιατρού και δεν με ικανοποίησε αυτή η μέχρι τώρα αντιμετώπιση, επανέρχομαι εκ νέου και με την επιστολή μου σας γνωστοποιώ ξανά την ταλαιπωρία δεκάδων πολιτών αλλά και ξένων που μένουν μόνιμα ή περνούν τις διακοπές τους στην περιοχή και στα γύρω χωριά.
Το τελευταίο που μπορούσα να κάνω είναι να το θέσω υπόψη σας ότι ο Πόρος είναι το κεντρικό λιμάνι του νησιού με την αποκλειστική διακίνηση επιβατών και οχημάτων και με οργανωμένη τουριστική δραστηριότητα τόσο στον θαλάσσιο τουρισμό, όσο και σε καταλύματα, απέχει δε από το Αργοστόλι και το νοσοκομείο 42 χιλιόμετρα και συνεχίζει να μη προσφέρει εξυπηρέτηση, φροντίδα και ασφάλεια σε χιλιάδες πολίτες, τουρίστες και διερχόμενους με πρωτοβάθμια ιατρικής περίθαλψης
Τελειώνοντας ειλικρινά δεν καταλογίζω αδιαφορία σε κανέναν. Επανέρχομαι μόνο και μόνο για να παρακαλέσω και να ευαισθητοποιήσω τους αρμοδίους να πάρουν θέση για την αναγκαιότητα ενός μόνιμου αγροτικού ιατρού στο μοναδικό λιμάνι Πύλη Εισόδου και Εξόδου ενός ολόκληρου νησιού, κατά την μεγαλύτερη διάρκεια του έτους,.
Μετά τιμής, . Ο Πρόεδρος . Κοινότητος Πόρου Κεφαλονιάς
ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου