Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Σχολιασμοι με την Ασσο! Pro-nasous

 consolas16 Ιανουαρίου 2021 - 12:20 π.μ.

Οφείλω να ομολογήσω ότι εκ των δύο σημείων αναφοράς στο χάρτη του κυρίου Ανδρουτσόπουλου το μεν Βορειοδυτικό (η φωτό χωρίς κτίσματα) έχει πέσει πάνω σε ένα ερειπωμένο κτίσμα 35 – 40 m2 με βαριά τοιχοποιία (πολυγωνικοί ογκόλιθοι) και παραστάδες θύρας, το δε Νότιο σε περιοχή που περιλαμβάνει τις παραστάδες που αναφέρω στο www.portoassos.gr/mystika-kastrou-assou/, φωτό 4-5, μαζί με δρομάκι 100m και άλλες κατασκευές με χρήση πάλι πολυγωνικών ογκόλιθων!

Αν υποθέσουμε το σημερινό λιμάνι της Άσσου σαν το Ομηρικό του Φόρκυνα, πρέπει να το μεγαλώσουμε τουλάχιστον 200 μέτρα προς Ανατολικά, γιατί έχει μικρύνει ένεκα των μέχρι τώρα φερτών υλικών από τους έκπαλαι Ιανούς όπως πρόσφατα και έτσι γίνεται ακόμα πιο τέλειο! Καμία αντίρρηση? Χα χα.

Είναι λίγο παράδοξο όμως οι Φαίακες να άφησαν τον Οδυσσέα μόνο και κοιμώμενο σε τόπο 2-3 ώρες μακριά από το σπίτι του μαζί με τα πολύτιμα δώρα, που στη συνέχεια τα έκρυψε για να μη του τα κλέψουνε, ενώ θα μπορούσαν να τον πάνε στο λιμάνι του Φισκάρδου που σύμφωνα με την δική σας άποψη ήταν εκεί το ανάκτορό του.
Ευχαριστώ κ. Ανδρουτσόπουλε και ό,τι καλύτερο στη καινούρια χρονιά
.




ΑΣΣΟΣ: Τα μυστικά του κάστρου | Ρόκκος Σπύρος
PORTOASSOS.GR
ΑΣΣΟΣ: Τα μυστικά του κάστρου | Ρόκκος Σπύρος
ΑΣΣΟΣ: Τα μυστικά του κάστρου Σχολιάστε Δημοσιεύθηκε την 07/09/2011 Kefalonitis.com ΑΣΣΟΣ: Τα μυστικά του κάστρου Πριν από αρκετό καιρό (5-6 χρόνια) είχα εκφράσει μέσω ενός μικρο....


και η απαντηση Θοδωρη!
Ευχαριστώ τον κ. Ροκκο για τις ευχές. Εγώ έδωσα τις θέσεις που σύμφωνα με τους κωδικούς την εποχή της επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη, ο Όμηρος στην Οδύσσεια δίνει το λιμάνι του ΦΟΡΚΥΝΑ με την περιγραφή του. Τις μετρήσεις που κάνω είναι με ορόσημο τους Δελφούς. Το ξεκίνημα των ερευνών μου, έγινε με θέματα της αρχαίας Ηλιδας, όταν επιχορηγησαμε ως Δ. Σ. της Εταιρείας Φίλων Αρχαίας Ηλιδας, τον Αρχαιολόγο της αρχαίας πόλης, ώστε να αποτυπωθούν σε δύο τοπογραφικό χάρτες 1:1000 όλων των ευρημάτων της περιοχής αρχαίας αγοράς και γυρωθεν, μέχρι το 1990 . Έχοντας τα στοιχεία αυτά και με τις γνώσεις που είχα έκανα κάποιες μετρήσεις. Βρήκα εντυπωσιακά στοιχεία. Μετά με αναλυτικούς χάρτες ασχολήθηκα και με άλλα θέματα της Ηλιδας και Ηλείας γενικά. Μετά από 25 χρόνια ερευνών πολλών σε άλλα αρχαία μέρη, βρίσκω με συντεταγμενες τα θέματα που αναζητώ. Με εντυπωσιαζουν. Δεν κάνουν λάθη.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου