Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Οι πρώτες εικόνες – Έφτασαν 44 ΤΟΜΑ Μ1117 στην Ελλάδα

 

Τα πρώτα 44 Τροχοφόρα Τεθωρακισμένα Οχήματα Αναγνώρισης Μ1117 ASV που παραλαμβάνει ο Ελληνικός Στρατός όπως φορτώθηκαν στις 16 Νοεμβρίου.

Τα πρώτα 44 οχήματα Μ1117 ASV του Ελληνικού Στρατού βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους, και μάλιστα είναι σε κατάλληλο σημείο του σιδηροδρομικού δικτύου, όπου θα εκφορτωθούν και θα κινηθούν για τις πρώτες Μονάδες. Λογικά, η πρώτη Μονάδα που θα τα παραλάβει είναι το ΚΕΤΘ, και κάποιες από τις πλέον “προωθημένες” ΕΑΝ. Εκεί τα Μ1117 θα αντικαταστήσουν αθωράκιστα Mercedes GD240.

Τα οχήματα που έρχονται είναι σε υπεράριστη κατάσταση, και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολεμικές επιχειρήσεις, ούτε και πολεμικά μέτωπα. Όπως έχουμε ξαναγράψει ο οπλισμός τους έχει αφαιρεθεί διότι τα οχήματα έπρεπε να αποθηκευτούν, και απαγορεύεται από τους πολύ αυστηρούς κανονισμούς του US


Υπενθυμίζεται ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα παραλάβουν τουλάχιστον 1.200 Μ1117, δωρεάν από το απόθεμα αμυντικού υλικού των ΗΠΑ.

Το M1117 είναι ένα όχημα που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και βασίζεται στις σειρές V-100 και V-150 Commando των τεθωρακισμένων αυτοκινήτων. Σε ό,τι αφορά τον οπλισμό του φέρει ένα εκτοξευτήρα χειροβομβίδων Mk 19 και πολυβόλο M2HB Browning , τοποθετημένο σε πυργίσκο παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιείται στο Οπλισμένο Assault Vehicle της US Marine Corps καθώς κι ένα πολυβόλο M240H τοποθετημένο έξω από την καταπακτή του πολυβολητή.

Διαθέτει λάστιχα «run flat» και ισχυρή θωράκιση, που προσφέρει προστασία από έκρηξη νάρκης βάρους 5 κιλών καθώς και θραύσματα οβίδων πυροβολικού 155 mm που εκρήγνυνται 15 μέτρα επάνω από το όχημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου