Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Οτιδήποτε Νέο Πανεπιστημιακό τμήμα συζητείται για την Κεφαλονιά ανήκει δικαιωματικά στο Ληξούρι .

 


Οτιδήποτε Νέο Πανεπιστημιακό τμήμα συζητείται για την Κεφαλονιά ανήκει δικαιωματικά στο Ληξούρι .

Με αφορμή τις συζητήσεις και δημοσιεύσεις των τελευταίων ημερών για την δημιουργία Σχολής Σεισμολογίας στο Αργοστόλι.
Καλές όλες οι προθέσεις κάθε ομάδας που θέλει να βοηθήσει τον τόπο , καλές και οι προθέσεις στους τοπικούς άρχοντες που τους δέχονται και τους ακούνε . Χρειάζεται όμως περισσότερη σύνεση για να δούμε τα ιστορικά μας δεδομένα , να δούμε τις πραγματικές προϋποθέσεις που έχουν δημιουργηθεί , να ακούσουμε με προσοχή τους ειδικούς και να πούμε αυτό που πρέπει και όχι αυτό που μας αρέσει .
Ας μείνουμε στην πολύτιμη απόφαση του Δημοτικου Συμβουλίου Κεφαλονιάς του 2017 για την δημιουργία Σχολή Σεισμολογίας στο Ληξούρι
Το τμήμα ή η Σχολή αυτή ανήκει δικαιωματικά στο Ληξούρι .
Πρώτο συζητήθηκε επίσημα μετά τους σεισμούς το 2014 , σχεδιάστηκε και προτάθηκε να γίνει στο Ληξούρι για πολλούς λόγους .
Α. Ήταν το μέρος που επλήγη με από τους σεισμούς του 2014
Β. Είναι το μοναδικό μέρος των Ιονίων νήσων που ενώ σαυτο λειτουργούσαν σχολές του ΤΕΙ μεταφέρθηκαν και παραμένουν τα κτίρια σαν άδεια κουφάρια . Άρα έχει κτίρια και υποδομες να φιλοξενήσει μια νέα πανεπιστημιακή δομή .
Γ. Έχει τα κριτήρια για την δημιουργία μιας τέτοιας σχολής ( προπτυχιακής ή μεταπτυχιακής ) από όλα τα γνωστά τμήματα πανεπιστημίων της χώρας . ( ο καθηγητής κ Τσελεντης προτείνει Σεισμικό Κέντρο Ερευνών στο Ληξούρι που ίσως να είναι το σωστότερο).
Δ. Το χρωστάμε στην πόλη του ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ που πρέπει και θέλει να λειτουργεί μία Πανεπιστημιακή σχολή . ( Είχε δυο σχολές ΤΕΙ και σήμερα καμμία).
Άρα οι ειδικοί σχεδιάζουν και εμείς αποφασίζουμε στα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα μας , Δημοτικά Συμβούλια και Περιφερειακό Συμβούλιο για να προτείνουμε στο ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ και στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ .

Σωτήρης Κουρής
Περιφερειακός Συμβουλος Κεφαλονιάς
Αντιπεριφερειαρχης Ιονίων Νήσων . Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου