Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Έλληνες κτίσανε τις πυραμίδες της Αιγύπτου;

 παναγιωτης δαριβαςThe Hellenes - Ancient Greek Civilization Official Group

Έλληνες κτίσανε τις πυραμίδες της Αιγύπτου;

- Οι πυραμίδες ήταν σκεπασμένες από ένα κράμα που προκαλούσε τη βροχή και μετέτρεπε την έρημο σε περιοχή με πλούσια βλάστηση: "Ο εξωτερικός ρόλος των πυραμίδων ήταν να αντανακλούν το φως, να αντικαθρεφτίζουν το σεληνιακό φως αλλάζοντάς του την πόλωση και να επηρεάζουν έτσι την ατμόσφαιρα ώστε να βρέχει κάθε ορισμένα φεγγάρια.. Επίσης η πυραμίδα του Χέοπα έχει ύψος 149,504μ τη στιγμή που η απόσταση της γης από τον ήλιο είναι 149.504.000χιλ.
-Η ετυμολογία της λέξης πυραμίδα είναι ελληνική πυρ+ αμίς= το δοχείο της φωτιάς. Άλλοι επιστήμονες λένε ότι προέρχεται από την λέξη ΠΥΡΑΜΙΣ ή ΠΥΡΑΜΟΥΣ. Η ΠΥΡΑΜΟΣ ήταν ο πλακούντας καθώς και γλύκισμα τριγωνικό από ΠΥΡΟ = ΣΙΤΟ Ο ΗΣΥΧΙΟΣ αναφέρει ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ = ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΕΠΙ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΤΕΡΧΟΜΕΝΑ. Να συμπληρώσω ότι το όνομα «Αίγυπτος» είναι ελληνικό , προέρχεται από τις λέξεις Αιγαίο + Ύπτιο δηλ. πεδινό Αιγαίο ή Αιγηίς + Υπτίως = Αίγυπτος δηλ. πεδινή Αιγηίδα.
-Οι Αιγύπτιοι ονόμαζαν την χώρα τους Κεμ Χαμ= Μαύρη Γη. Στο σχήμα της Πυραμίδας έχουν εφαρμοστεί με ακρίβεια οι βασικές αναλογίες της «Χρυσής Τομής» και του « Π » πράγμα που εφαρμόσθηκε κατά κόρο και στον Παρθενώνα, άρα ενισχύεται η άποψη ότι οι πυραμίδες είναι κατασκευάσματα Ελλήνων. Μόνο οι Έλληνες χρισιμοποιουσαν το π. ΑΠΟ ΤΟ π ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ ΠΥΧΗ (0,5236)π/6 ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΠΙΘΑΜΗ (0,2618) π/12 .
-Ακόμα ο Παρθενώνας που είναι το ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟ οικοδόμημα που κατασκεύασε ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΕΡΙ, αν προεκτείνουμε τις πλευρές του ναού προς τον ουρανό, αυτοί σχηματίζουν μια ΚΟΛΟΥΡΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ, που αν την κυβίσουμε θα βρούμε έκπληκτοι, ότι ο όγκος της είναι ΙΔΙΟΣ με τον όγκο της μεγάλης πυραμίδας στη χώρα του Νείλου!!! Άραγε γιατί αυτή η σχέση; Κάτω η φώτο δείχνει στην εισόδου της Μεγάλης Πυραμίδας την Ελληνική επιγραφή ΦΙΞ ΘΥΡΑ. Είσοδος δηλαδή της Σφίγγας. Δηλαδή θύρα της σοφίας.και στην άλλη φωτο ιερα γεωμετρια στις πυραμιδες που μονο οι ελληνες ξερανε Εξαλου ο Ηροδοτος λεει ξεκαθαρα οτι ελληνες χτισανε τις πυραμιδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου