Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Η πρώτη λευκή κάρτα στην ιστορία του ποδοσφαίρου

 Logo Image


Στο παιχνίδι της Μπενφίκα με την Σπόρτινγκ Λισαβώνας στο γυναικείο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας εμφανίστηκε για πρώτη φορά από διαιτητή η λευκή κάρτα.

Κίτρινη κάρτα, κόκκινη κάρτα και από το απόγευμα του Σαββάτου και… λευκή

κάρτα! Στο γυναίκειο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Πορτογαλίας και συγκεκριμένη στην αναμέτρηση της Μπενφίκα με την Σπόρτινγκ Λισαβώνας γράφτηκε ιστορία, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά του αθλήματος εμφανίστηκε αυτό το χρώμα κάρτας, το οποίο έχει διαφορετική σημασία, από όσα ξέραμε μέχρι και σήμερα και αφορούσαν ποινές για αντιαθλητικές ενέργειες των παικτών κατά την διάρκεια των αναμετρήσεων.

Τι είναι η λευκή κάρτα που θέσπισε η πορτογαλική ομοσπονδία;

Σύμφωνα με το σκεπτικό, αυτή η κάρτα θα επιβραβεύει το αθλητικό πνεύμα και θα αναγνωρίζει τις ενέργειες της ευγενούς άμιλλας για να «βελτιωθεί η ηθική αξία στο άθλημα». Κατά την διάρκεια του αγώνα, μία παίκτρια ένιωσε έντονη αδιαθεσία, έπεσε στο έδαφος και τα ιατρικά επιτελεία και των δύο ομάδων έσπευσαν να βοηθήσουν. Έχοντας κάνει τη δουλειά τους, ο διαιτητής έδειξε λευκή κάρτα και το κοινό των 15.000 θεατών στο Ντα Λουζ χειροκρότησε την απόφαση του ρέφερι.

Μία πρωτότυπη ιδέα των Ιβήρων που είναι πιθανό να αποτελέσει παράδειγμα σε μια σειρά από καινοτομίες που θα αποφασίσει τα επόμενα χρόνια η FIFA.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου