Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Μόλις 3 (τρεις) γυναίκες στο 25μελές νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου

 Στο πρόσφατα εκλεγμένο 25μελές Δημοτικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Δήμου Αργοστολίου, μόλις τρεις γυναίκες κατάφεραν να εκλεγούν.

Ο λόγος είναι για τις κυρίες Αννα Ζαπάντη, Κρυσταλλία Μιχαλάτου και Μίνα Γαβριελάτου, από τα ψηφοδέλτια του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου οι δυο πρώτες και της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ η τρίτη.

Τι σημαίνει αυτό σε ποσοστά.

* Οι τρεις εκλεγμένες είναι το 12%  του 25μελούς Δημοτικού Συμβουλίου.

* Οι δυο εκλεγμένες στους 15 δημοτικούς συμβούλους του Δημάρχου, είναι το 13,33% των συμβούλων της παράταξής του.

* Η μία εκλεγμένη στους 5 δημοτικούς συμβούλους της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ είναι 20% των συμβούλων της παράταξης.

Παρ’ όλο που ο νόμος επιβάλει ποσοστώσεις 40% για τις γυναίκες στα ψηφοδέλτια, η εκλογή τους φαίνεται να παραμένει όνειρο φθινοπωρινής νυχτός.

Η πραγματικότητα είναι σκληρή: η κοινωνία μας, παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες αποτελούν πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα, δεν φαίνεται να τις πιστεύει ικανές για την διαχείριση τοπικών ζητημάτων. Και όχι μόνο αυτό: όταν κάποιες εκλέγονται, θα πρέπει να “ανδροποιηθούν” για να επιβιώσουν στον σκληρό ανταγωνισμό εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου.

Για άλλη μια φορά θα αναρωτηθούμε εις μάτην:  Πόσες εκλογικές αναμετρήσεις θα χρειαστούν μέχρι να αποφασίσουμε να ψηφίζουμε και γυναίκες στην τοπική αυτοδιοίκηση και στη Βουλή;

Η εικόνα του νέου δημοτικού συμβουλίου Αργοστολίου είναι αποκαρδιωτική όσο και απαξιωτική για τις γυναίκες του Δήμου τις εργαζόμενες, τις επαγγελματίες, τις αγρότισσες, τις μαμάδες.. .. Και για αυτό ευθυνόμαστε όλοι , συνολικά σαν κοινωνία..

Συγχαίρουμε για τον άθλο της εκλογής τους τις τρεις κυρίες του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου  ‘Αννα Ζαπάντη, Κρυσταλία Μιχαλάτου και Μίνα Γαβριελάτου,  τις ιδιαίτερα αγαπητές μου ‘Αννα, Κρυσταλία και  Μίνα . Τους ευχόμαστε καλή δύναμη για την επιτυχία των στόχων τους .

Ελπίζουμε να “φωτίσουν” το δημοτικό συμβούλιο και με την γυναικεία ματιά προώθησης και αντιμετώπισης των προβλημάτων του δήμου μας.

Ελένη Δ. Χιόνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου