Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ποιες Περιφέρειες έχει «ξεγράψει» η ΝΔ-Η μία είναι η Ιονίων Νήσων

 

Την επομένη του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε ένα σπριντ για να στηρίξει ορισμένες περιφέρειες και τους υποψηφίους της ΝΔ.

Στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, οι επίσημοι υποψήφιοι της ΝΔ επικράτησαν σε έξι περιφέρειες (Αττική, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία, Νότιο Αιγαίο και Ήπειρο) συν την Κρήτη όπου η κεντροδεξιά υποστήριξε τον προερχόμενο από το ΠαΣοΚ, Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ ο νικητής σε έξι περιφέρειες θα κριθεί την προσεχή Κυριακή στον β’ γύρο.

Ο λόγος για τις περιφέρειες: ΠελοποννήσουΒορείου ΑιγαίουΑνατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ιόνιων Νήσων.

Πλην της Θεσσαλίας όπου ο νυν περιφερειάρχης υποψήφιος της ΝΔ, Κώστας Αγοραστός, θα έχει απέναντί του υποψήφιο στηριζόμενο από την αντιπολίτευση, τον Δημήτρη Κουρέτα, στις υπόλοιπες περιφέρειες η μάχη θα κριθεί μεταξύ κεντροδεξιών: Των επίσημων υποψηφίων της ΝΔ και ανταρτών.

Τόσο τις προηγούμενες ημέρες όπως και σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε ορισμένες περιφέρειες που θεωρεί καθοριστικής σημασίας να κερδηθούν: Το Βόρειο Αιγαίο και την Πελοπόννησο, ενώ σήμερα ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί σε Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και Θεσσαλία, για να στηρίξει τους Χρήστο Μέτιο και Κώστα Αγοραστό, αντίστοιχα.

Δύο οι “ξεγραμμένες”

Σε ποιες περιφέρειες όμως δεν πήγε ο κ. Μητσοτάκης; Σε Δυτική Μακεδονία και Ιόνια Νησιά. Και μπορεί το πρωθυπουργικό πρόγραμμα να είναι όντως βεβαρυμένο, ωστόσο σε αυτές τις δύο περιφέρειες η ΝΔ κινδυνεύει με ήττα από… δικά της παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα, στα Ιόνια Νησιά, ο κεντροδεξιός αλλά “αντάρτης”, Γιάννης Τρεπεκλής, επικράτησε άνετα με 32,54% της νυν περιφερειάρχη και υποστηριζόμενης από τη ΝΔ, Ρόδης Κράτσα, η οποία συγκέντρωσε ποσοστό 27,41%. Κατά τις εκτιμήσεις, ο κ. Τρεπεκλής θα επικρατήσει και μάλιστα άνετα της κυρίας Κράτσα.

Όσον αφορά στη Δυτική Μακεδονία, ο “αντάρτης” και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Αμανατίδης, επικράτησε με 35,54% του νυν περιφερειάρχη και επίσημου υποψήφιου της κεντροδεξιάς που έλαβε ποσοστό 34,23%. Ο κ. Κασαπίδης και η κυρία Κράτσα από τους επίσημους  υποψηφίους αλλά και ο «αντάρτης» κ. Μουτζούρης (στο Βόρειο Αιγαίο) είναι οι μόνοι εν ενεργεία περιφερειάρχες που πήγαν στο β’ γύρο των εκλογών όντας… δεύτεροι.

Η ΝΔ και προσωπικά ο Πρωθυπουργός έδωσαν πολιτική χροιά στη μάχη των περιφερειακών εκλογών, τονίζοντας ότι στόχος είναι το 13/13 στις περιφέρειες.

Ωστόσο, φαίνεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου, αντιλαμβάνονται ότι αυτό δεν είναι απολύτως εφικτό.

Για αυτό, χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη όπου πήγε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού, τόνισε ότι στόχος της ΝΔ είναι να κερδηθεί «ο μέγιστος αριθμός των περιφερειών».

Άλλωστε, υπουργός της κυβέρνησης έλεγε στο aftodioikisi.gr ξεκάθαρα, αυτό που άλλα στελέχη της ΝΔ το έλεγαν δημοσίων κεκακλυμμένα: “Είπαμε 13 στις 13 μαζί με τους ‘αντάρτες”….

πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου