Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

ΑΡΘΡΟ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΓΚΑΔΗ

 Η Ρόδη Κράτσα έβαλε τις βάσεις για την περαιτέρω μεγάλη βιώσιμη ανάπτυξη των Ιονίων Νήσων μας!


Η πανάξια νυν και υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου είχε να αντιμετωπίσει πάρα πολλά απρόβλεπτα εμπόδια κατά τη διάρκεια της πρώτης επιτυχημένης θητείας της.

Η εκ νέου υποψήφια Περιφερειάρχης αντιμετώπισε με μεγάλη επιτυχία τις συνέπειες της πανδημίας του Κορονοιού (που νέκρωσε μεταξύ των άλλων τη βαριά βιομηχανία των νησιών μας τον τουρισμό) έως τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής (π.χ. τον πρωτοφανή Μεσογειακό Κυκλώνα Ιανό.) Παρά όλα αυτά, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατά τη διάρκεια της πρώτης 4ετής θητείας της γνώρισε πρωτοφανή τουριστική και κατά συνέπεια οικονομική ανάπτυξη! 

Κατά την διάρκεια της πρώτης θητείας της Ρόδης Κράτσα πραγματοποιήθηκαν 196 έργα (έναντι 168 έργα της προηγούμενης 5έτης Περιφερειακής Αρχής) σημειώνοντας ποιοτική αύξηση σε χρήμα κατά +105% και φτάνοντας ένα συνολικό προϋπολογισμό ύψους 136 εκατομμυρίων ευρώ!

Όμως, εκεί που η υπεροχή της Ρόδης Κράτσα Τσαγκαροπούλου σημείωσε ρεκόρ στην Ελλάδα είναι η 1η θέση ένταξης έργων από το ΕΣΠΑ 2014-20, ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες της χώρας μας με ποσοστό 215,3% έναντι 175,6% του μέσου όρου!

Ακόμα, η Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου "θωράκισε" τα νησιά μας ενάντια στις φυσικές καταστροφές (ειδικά στις πλημμύρες) με έργα 15 εκατομμυρίων ευρώ, έδωσε 70 εκατομμύρια ευρώ για να υλοποιηθούν έργα αναβάθμισης των μνημείων μας και έθεσε τις βάσεις για την Ευρωπαϊκών προδιαγραφών διαχείρισης των απορριμμάτων στα νησιά μας με τη δημιουργία τελευταίας τεχνολογίας μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης!

Τέλος, πιστεύω πως με τη νίκη της ομάδας της Ρόδης Κράτσα Τσαγκαροπούλου (Ιόνιο Δυνατά! Κάθε νησί ψηλά) με την ψήφο μας στις ερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023 και ότι έχοντας την έμπρακτη στήριξη και καλή συνεργασία του νεοεκλεγείς Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη τα καλύτερα πραγματικά έρχονται για τα αγαπημένα Ιόνια Νησιά μας!

Σπύρος Καγκάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου