Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Ανακοίνωση.

 

Με τον Αν. Υπουργό Αθλητισμού Ιωάννη Βρούτση συναντήθηκε ο νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής, όπου συζήτησαν θέματα αθλητικών υποδομών των Ιονίων Νήσων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Αθλητισμού. 

Ο Περιφερειάρχης Γιάννης Τρεπεκλής στο πλαίσιο της συζήτησης έθεσε στον Αν. Υπουργό Αθλητισμού Ιωάννη Βρούτση μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τις προβληματικές αθλητικές υποδομές στα Ιόνια Νησιά με κορυφαίο ζήτημα την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, με αποτέλεσμα τη μη λειτουργία του Σταδίου.

Ο Γιάννης Τρεπεκλής τόνισε ότι χρειάζονται άμεσα σοβαρές  βελτιώσεις και παρεμβάσεις ούτως ώστε να καταστεί το ΕΑΚΚ ασφαλές, λειτουργικό και επιπρόσθετα προσβάσιμο στα ΑΜΕΑ.

 Από την πλευρά του ο Αν. Υπουργός δεσμεύτηκε  ότι θα αυξηθεί η ετήσια επιχορήγηση στο ΕΑΚΚ, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις αναφορικά με την ασφάλεια-στατικότητα των υποδομών, την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ και τη συντήρηση και τον ευπρεπισμό.

 Επίσης, ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο νέος Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί το επόμενο χρονικό διάστημα την Κέρκυρα για να διαπιστώσει το μέγεθος των προβλημάτων και να διαμορφώσει ιδίαν άποψη.  Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε στον Αν. Υπουργό Αθλητισμού την αναγκαιότητα ώστε ανάλογες πρωτοβουλίες να αναληφθούν και για την επίλυση των προβλημάτων των αθλητικών υποδομών της Ζακύνθου.

 Παράλληλα ο Αν. Υπουργός, συμφωνώντας στο αίτημα του Περιφερειάρχη να δοθεί προτεραιότητα στη νησιωτικότητα, του ανακοίνωσε ότι θα θεσμοθετηθεί ο Συντελεστής Βαρύτητας για τη Νησιωτικότητα μέσω της οποίας θα αυξηθούν οι πόροι των αθλητικών σωματείων και των ομοσπονδιών μέσω των Οργανισμών ΧΙΛΩΝ και ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

 Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την βούληση του για σταθερή και αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού.


received_3643414242592427[24426].jpeg


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου