Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ.: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥΗ Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, παραμένοντας συνεπής στις πολιτικές στοχεύσεις και τα συμφέροντα που υπηρετεί, συνεχίζει και προχωρά σε ένα ύπουλο ξεκάρφωμα - αποδόμηση των κοινωνικών και εκπαιδευτικών δομών της χώρας.

Με αφορμή αυτή τη φορά, τη πρόταση του Ιδρύματος Ευγενίδου με θέμα: «Η Στρατηγική Διαμόρφωσης Νέου Θεσμικού Πλαισίου της Ναυτικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα» που προβλέπει την υποβάθμιση των διπλωμάτων για Β’ και Γ’ Πλοιάρχους, Μηχανικούς, εντάσσοντάς τα στο επίπεδα 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, όπου με βάση το Ν. 4763/2020, θα είναι ισότιμα με ΙΕΚ και Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας.

Μάλιστα μέσω του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστου Στυλιανίδη στέλνει προς διαβούλευση σχέδιο που προβλέπει την σαφή υποβάθμιση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού από το επίπεδο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ΙΕΚ.

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κεφαλονιάς & Ιθάκης, είμαστε αντίθετοι στις πρωτοβουλίες αυτές που αντιμάχονται την Ναυτιλία. Απαιτούμε από τη Κυβέρνηση την ουσιαστική αναβάθμιση και ισοτιμία του πτυχίου των ΑΕΝ με αυτά της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (επίπεδο 6), προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, σύγχρονες υποδομές, μέτρα για την δωρεάν σίτιση, στέγαση και μετακίνηση των σπουδαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου