Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Η διαδικασία σχηματισμού του νησιού είναι μια εντυπωσιακή επίδειξη της δύναμης της φύσης.

 Η πρόσφατη εμφάνιση ενός νέου νησιού, με την ονομασία «Niijima», έχει τραβήξει την προσοχή των επιστημόνων, με τη δραματική ανάπτυξή του να αποτυπώνεται σε εντυπωσιακές δορυφορικές εικόνες. Γεννημένο από μια υποθαλάσσια ηφαιστειακή έκρηξη στα ανοικτά των νότιων ακτών της Ιβο Τζίμα, στην Ιαπωνία, στις 21 Οκτωβρίου, το φαινόμενο αυτό παρακολουθείται στενά από το διάστημα.

Ο δορυφόρος Copernicus Sentinel-2 του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην καταγραφή της εξέλιξης του νησιού «Niijima» Οι αρχικές φωτογραφίες που ελήφθησαν στις 3 Νοεμβρίου παρουσίασαν το υπό διαμόρφωση νησί. Ωστόσο, οι τελευταίες εικόνες από τις 27 Νοεμβρίου αποκαλύπτουν μια αξιοσημείωτη αλλαγή: έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε μέγεθος, γεγονός που υποδηλώνει συνεχιζόμενη ηφαιστειακή δραστηριότητα κάτω από τη θάλασσα.

δειτε το  ε δ ω

Remaining Time 0:00
 
Advertisement

Στις αρχές Νοεμβρίου, το νησί είχε μήκος περίπου 230 μέτρα και πλάτος 200 μέτρα. Τώρα έχει επεκταθεί σε ένα εντυπωσιακό μήκος 500 μέτρων, αναδεικνύοντας τη δυναμική φύση του σχηματισμού ηφαιστειακών νησιών.

Βρίσκεται περίπου 1200 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο και είναι το πρώτο νησί που σχηματίζεται στην Ιαπωνία από το 2013. Το Πανεπιστήμιο του Τόκιο έχει εντοπίσει την προέλευση του νησιού στην ηφαιστειακή έκρηξη που ξεκίνησε στις 21 Οκτωβρίου. Κατά την έκρηξη σημειώθηκε η αλληλεπίδραση καυτού και καυτού μάγματος με το νερό του ωκεανού, που οδήγησε σε εκρηκτικές αντιδράσεις.

Η ταχεία ανάπτυξη και εξέλιξη του νησιού προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους επιστήμονες να μελετήσουν τη δυναμική του σχηματισμού και της ανάπτυξης ηφαιστειακών νησιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου