Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Εξελίξεις στην Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά: Νέος Πρόεδρος μέχρι τις εκλογές ο Ορέστης Καππάτος-Η πρώτη δήλωση

 


Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ & ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΕΟΥΔΟ ΚΑΝΕΝΟΣ.

Στις 11 Δεκεμβρίου, κατά την διάρκεια τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου, ο π.Πρόεδρος και τέσσερα ακόμα μέλη του ΔΣ (κκ Σταύρος Καρούσος, Ηλίας Γαλιατσάτος, Ευάγγελος Σκλαβούνος, Ευάγγελος Μαρκουλάτος) αρνούμενοι αναιτιολόγητα, να συζητήσουν τις αιτήσεις εγγραφής νέων μελών (θέμα ημερήσιας διάταξης), υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.
Χωρίς να θελήσουν να φέρουν προς εξέταση, αιτήσεις εγγραφής Κεφαλλήνων & Ιθακησίων που ήδη δραστηριοποιούνται στα χορευτικά & μουσικά μας τμήματα, παιδιών γνωστών Κεφαλλήνων ακαδημαικών , παιδιών & συζύγων μελών της Αδελφότητας, γραμματέων και μελών συντοπίτικων συλλόγων, φοιτητών που μόλις στις 26/11 τους είχαμε βραβεύσει, Κεφαλλήνων και Ιθακησίων που είχαν υποβάλει τις αιτήσεις τους αυτοπροσώπως.
Ο λόγος άρνησης?
Μάλλον γιατί άλλαζε η “ΠροεδροΑνθρωπογεωγραφία”.
Η σθεναρή θέση των πέντε τακτικών και ενός αναπληρωματικού μέλους του ΔΣ , τα οποία δεν υπέβαλλαν παραιτήσεις, έσωσε προσωρινά την Αδελφότητα από την ανευθυνότητα κάποιων, οι οποίοι οδηγούσαν τα πράγματα στο Πρωτοδικείο.
Στις 21 Δεκεμβρίου, σε συνάντηση εργασίας όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αναλύθηκε διεξοδικά, το γεγονός ότι η εμμονή στην υποβολή των παραιτήσεων και η επίκληση του άρθρου 39 του Καταστατικού του συλλόγου μας, οδηγεί σε νομικές διεργασίες πρωτόγνωρες για τα δεδομένα του ιστορικού μας σωματείου (προσφυγή στο Πρωτοδικείο για ορισμό Διοικούσης Επιτροπής).
Κατόπιν τούτου, υπήρξε ανάκληση 2 εκ των παραιτήσεων (κκ Γαλιατσάτος, Καρούσος).
Σε συνέχεια των ανωτέρω, στις 28 Δεκεμβρίου εκλήθησαν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη (παραιτηθέντες και μη) για ανασυγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου που θα οδηγήσει την Αδελφότητα στις εκ του Καταστατικού προβλεπόμενες διαδικασίες, σε σύντομο χρονικό διάστημα εντός του 2024 και το οποίο έχει ως ακολούθως :
Καππάτος Ορέστης , Πρόεδρος
Μιχελής Ευαγγελινός , Αντιπρόεδρος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας & χορευτικού
Καρούσος Σταύρος, Γεν. Γραμματέας
Γαλιατσάτος Ηλίας , Ταμίας
Βασιλάτου Διονυσία , Έφορος & υπεύθυνη μουσικών τμημάτων
Κοκκόση Χρύσα, υπεύθυνη νομικού τμήματος
Παρίση Άννα , Αναπληρωτής Γραμματέας & υπεύθυνη τμήματος γυναικών
Ζαφειράτος Νικόλαος , μέλος ΔΣ
Αθανασάτου Σοφία , υπεύθυνη διασύνδεσης Κεφαλλήνων & Ιθακησίων επιστημόνων & υπεύθυνη βιβλιοθήκης , συνεπικουρούμενη από την κα Φλωράτου – Χαλικιά Σταυρούλα.
Οι κκ Παύλος Σκλαβούνος, Ευάγγελος Σκλαβούνος, Ευάγγελος Μαρκουλάτος, Αννέτα Τσελέντη και Χρήστος Ριφιώτης (τέως Αν. Μέλος) επέμειναν στις από 11/12 & 13/12 παραιτήσεις τους , αν και το πρωί της 28/12 είχαν φροντίσει να εκδώσουν “δελτίο τύπου” , προς τον τύπο των νησιών μας.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, θα οδηγήσει αταλάντευτα και με υπευθυνότητα το ιστορικό μας σωματείο σε Γενική Συνέλευση των μελών, η οποία Συνέλευση είναι και αρμόδια να ορίσει ημερομηνία εκλογών και όχι όποτε το ζητά ο οιοσδήποτε.
Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων
Πειραιά, με βαθιές δημοκρατικές παραδόσεις ενάντια στους πάσης φύσεως αποκλεισμούς, ούτε εκφοβίζεται, ούτε απειλείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου