Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ & ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

«ΠΑΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ»
 
domologia_ferry_firs300t.jpgΤο Δ.Σ. της Αδελφότητας Κεφαλλήνων &  Ιθακησίων Πειραιά στην 11η συνεδρίασή του στις 11 Μαΐου 2011 ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του Πρόεδρου της Αδελφότητας Βαγγέλη Σπαθή με θέμα «Πάμε Κεφαλονιά και Ιθάκη». Η εισήγηση ήταν η εξής: « Το καλοκαίρι που μας έρχεται είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για όλους, λογική απόρροια της σημερινής οικονομικής, κοινωνικής και εργασιακής κατάστασης που βιώνουμε. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες θα προγραμματιστούν και οι καλοκαιρινές διακοπές. Οι δυσκολίες μπορεί να στενοχωρούν, να στενάζουν ή να αγανακτούν, αλλά τα συναισθήματα για την Κεφαλονιά ή το Θιάκι, το χωριό μας ή την γειτονιά μας παραμένουν ζωηρά και έντονα.
 
Γι’ αυτό με την αισιοδοξία που αρμόζει στην ιδιοσυγκρασία μας ως Κεφαλονίτες φέτος στηρίζουμε τον τόπο μας, στηρίζουμε την τοπική οικονομία και τους ανθρώπους της πάμε όλοι Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Παροτρύνουμε εδώ στην Αττική, τους φίλους μας, τους συγγενείς, τους συναδέλφους, τους συνεργάτες μας, να επισκεφτούν τα νησιά μας για τις φετινές τους διακοπές. Έτσι θα συμμετέχουμε με πρακτικό τρόπο στην ανάπτυξη του τόπου μας και θα αποδείξουμε ότι η Κεφαλονιά και το Θιάκι διαθέτουν τις δυνάμεις εντός και εκτός των νησιών έτσι ώστε να αποτελέσουν την εξαίρεση στην κατήφεια και την μιζέρια, που είτε είναι πραγματική, υπερβολική ή κατευθυνόμενη.
 
Θα αποδείξουμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε με τις λιγότερες απώλειες τις σημερινές αντίξοες συνθήκες που μας έχει επιβάλλει το μνημόνιο.
 
Θα αποδείξουμε ότι ως Κεφαλονίτες και Θιακοί αντιστεκόμαστε στην πράξη στην οικονομική και ψυχολογική τρομοκρατία.
 
Ο χρόνος έφτασε, είναι το φετινό καλοκαίρι. Ο τρόπος είναι ο μοναδικός που κρατά τους πολλούς «ζωντανούς», αυτός της πραγματικής αλληλεγγύης και της συλλογικής κοινωνικής ευθύνης. Ατομικές στάσεις είναι αδιέξοδες. Όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε ώστε να κρατηθούν ανοικτές και εύρωστες οι επιχειρήσεις και τα μαγαζιά του τόπου μας, να υπάρχουν θέσεις εργασίας.
 
Η Κεφαλονιά και το Θιάκι μπορούν να αντιστρέψουν την κατήφεια. Οι άνθρωποί τους μόνιμοι στον τόπο μας ή όπου γης και θάλασσας το πιστεύουν.
 
Στις σημερινές συνθήκες η γνωστή ρήση: «μην κοιτάς τι έκανε ο τόπος σου για σένα αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ γι’ αυτόν» είναι επίκαιρη όσο ποτέ.
 
Η Αδελφότητα στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας της θα αναλάβει μια σειρά από δράσεις έτσι ώστε το μήνυμα φέτος πάμε Κεφαλονιά-Ιθάκη να γίνει όσο γίνεται ευρύτερα γνωστό» .
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθεια το Δ.Σ. της Αδελφότητας  αποφάσισε:
 
-Να χρησιμοποιήσει την εφημερίδα της Αδελφότητας «ΛΟΓΟΣ» για την προώθηση του μηνύματος «Πάμε Κεφαλονιά & Ιθάκη».
-Να καλέσει τους Κεφαλονίτες και Θιακούς δημοσιογράφους καθώς και τους συντοπίτικους συλλόγους να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.
-Να τυπώσει σχετική αφίσα – κάλεσμα, που θα αναρτηθεί σε καταστήματα και άλλους χώρους της Αττικής.
-Να αναρτήσει πανό με το σύνθημα «Πάμε Κεφαλονιά και Ιθάκη» σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και του Πειραιά.
-Να δρομολογήσει τη μετάδοση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σποτ, με αντίστοιχο μήνυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου