Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ,ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ!


Σύλλογος Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης Τα Φραγκάτα είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Κοινότητας Ομαλών με περίπου 400 κατοίκους. Στην περιοχή αυτή βρίσκεται η μεγαλοπρεπής μονή του Αγίου Γερασίμου, που αποτελεί το θρησκευτικό κέντρο του νησιού. Ανά τους αιώνες, πολλά ήταν τα πλήγματα που δέχτηκε ο οικισμός από τους σεισμούς με μεγαλύτερο εκείνο της πρόσφατης καταστροφής τους από το σεισμό του 1953.Τότε το χωριό καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε από την αρχή σε νέα τοποθεσία. Μεγάλη πληγή για τον οικισμό αποτέλεσε εκτός από τους σεισμούς και η μετανάστευση. Τίποτα από τα παραπάνω όμως δεν στάθηκε ικανό για να αφανιστεί ο οικισμός των Φραγκάτων, ίσα ίσα μάλιστα ατσάλωσαν τη ψυχή αυτών που έμειναν, οι οποίοι με αρωγούς τους μετανάστες χωριανούς κατάφεραν να επιβιώσουν και να διατηρήσουν τον οικισμό και τα έθιμά του.
George Konstantatos Ο Μέρμηγκας είναι ένας από τους παραδοσιακούς χορούς της Κεφαλλονιάς. Η ιστορία θέλει το «Μέρμηγκα» να ταυτίζεται με τον αγωνιστή για επιβίωση Κεφαλλονίτη. Το αφιερώνω σε όλους του πατριώτες που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο.
Όσο για τον Καλλιτεχνικοχορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων μπορώ να πώ μόνο τα καλύτερα και είναι άξιοι συνεχιστές της Μουσικής και χορευτικής παράδοσης της Κεφαλλόνιας.ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου