Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Επιστολή Σπύρου σε Σκανδαλίδη

E-mail Εκτύπωση PDF
ΚΕΡΚΥΡΑ - Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των αγροτών της Κεφαλονιάς και Ιθάκης, σε σχέση με την Ενιαία Ενίσχυση, είναι το αντικείμενο της επιστολής του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη. Η επιστολή του Περιφερειάρχη
Κύριε Υπουργέ,
Από τη θέση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, θα σας παρακαλούσα να παρέμβετε, έτσι ώστε να επιλυθεί ομαλά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη με την Ενιαία Ενίσχυση των παραγωγών, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τους αγρότες και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
Για να λάβετε γνώση των πρόσφατων γεγονότων που έχουν λάβει χώρα στα νησιά αυτά, σας αναφέρω ότι:

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το 2011, η ΕΑΣ Κεφαλληνίας και Ιθάκης δραστηριοποιήθηκε στη διαδικασία για την Ενιαία Ενίσχυση των παραγωγών, συμμετέχοντας σαν εργολάβος με το 197/07.02.2011 έγγραφό της προς την ΠΑΣΕΓΕΣ, με το οποίο αναλάμβανε τις υποχρεώσεις της 6023/PM/2011 Δημόσιας Σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και «ΠΑΣΕΓΕΣ - Neuropublic Α.Ε.».
· Κατά τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, έγιναν πολυάριθμες καταγγελίες και παράπονα των παραγωγών προς τον επιβλέποντα οργανισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ότι η ΕΑΣΚΙ εισέπραττε επιπλέον αμοιβή για τις παραπάνω εργασίες, ενώ αυτές σύμφωνα με τη σύμβαση θα πληρώνονταν από το κράτος.
· Μετά από αυτό, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έδωσε εντολή στην ανάδοχη εταιρία και έκλεισε την πύλη πρόσβασης στο δίκτυο των ενισχύσεων στις 26/5/11. Παράλληλα, ζήτησε από την ΕΑΣΚΙ να επιστρέψει τα ποσά που εισέπραξε από τους παραγωγούς. Στην εντολή αυτή του ΟΠΕΚΕΠΕ, η ΕΑΣΚΙ δε συμμορφώθηκε και έτσι στις 08/06/2011, με το 436 έγγραφό της, η ΠΑΣΕΓΕΣ γνώρισε στην ΕΑΣΚΙ ότι καταργείται οριστικά σαν πύλη εισόδου αιτήσεων των παραγωγών για το 2011.
· Σε όλο αυτό το διάστημα, δεχόμαστε τα παράπονα και την αγωνία των παραγωγών, μήπως χαθούν οι επιδοτήσεις.
· Ακολούθως, η ΠΑΣΕΓΕΣ (με το υπ΄αριθμ. 26740/8053 21-06-2011 εισερχόμενο ΠΙΝ) κατέθεσε μήνυση εναντίον της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας & Ιθάκης.
· Σύμφωνα, λοιπόν, με στοιχεία που αναζητήσαμε μέχρι τις 26/05/2011 που έκλεισε η πύλη εισόδου στο σύστημα, είχαν εισαχθεί μόνο 89 αιτήσεις, επί συνόλου 2.290, από την ΕΑΣΚΙ και αυτές μάλιστα δεν είχαν επεξεργαστεί οριστικά για πληρωμή.
Πολύ φοβούμαι, ότι με την εμπλοκή αυτή, θα μείνουν εκτός επιδότησης αρκετοί αγρότες και μέλημά μας είναι να μη χαθεί καμία επιδότηση και επιπλέον, να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι παραγωγοί, αφού η διαδικασία αιτήσεων προς επιδότηση είναι δωρεάν.
Η δική σας παρέμβαση τόσο προς την ΠΑΣΕΓΕΣ όσο και προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κρίνετε απαραίτητη για τη ρύθμιση όλων των εκκρεμοτήτων που αφορούν σε αγρότες που δικαιούνται την Ενιαία Ενίσχυση.Ευχαριστούμε για την προβολή του θέματος
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου