Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ / ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΚΗΠΟ-ART SIGNALS

ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ
 
Το Σάββατο 13 Αυγούστου 2011, ώρα 9 μμ, γιά ενδέκατη φορά ο γνωστός εικαστικός δημιουργός, λογοτέχνης και θεωρητικός της σύγχρονης τέχνης Κώστας Ευαγγελατος προσκαλεί τους φιλότεχνους να απολαύσουν και να συμμετέχουν στην καθιερωμένη επτανησιακή καλλιτεχνική βεγγέρα  ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΚΗΠΟ,  στον εκθεσειακό χώρο και τον κατάφυτο κήπο της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa ΡΟΔΟΠΗ, Μεσολωρά 7 και Βύρωνος στο Αργοστόλι.
Ο Ιστορικός τέχνης,επιμελητής εκθέσεων Γιώργος Αγραπίδης αναφέρει σχετικά με τα νέα έργα του Ευαγγελάτου:
 Η τέχνη της γραφής επαναπροσδιορίζεται στα χέρια του καλλιτέχνη Κώστα Ευαγγελάτου απολαμβάνοντας επίτιμη θέση στη ράχη ενός ξεβρασμένου στην ακτή ξύλου παλιού ιστιοφόρου ή στον ταπεινό καμβά, που μετουσιώνεται στα χέρια αυτού του καλλιτέχνη, σε ένα έργο ακλόνητου πάθους για την ζωγραφική.
«Ceci n’est pas une pipe» έλεγε το 1929 ο Magritte. Ετσι και αυτά τα Σήματα δεν είναι σήματα οδικής κυκλοφορίας… αλλά μάθημα τέχνης.
 
 ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΚΗΠΟ
Στίς 10.15 μμ, θα παρουσιαστoύν  στη " ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ" / mauve stage  του κήπου μουσικοποιητική και θεατρική περφόρμανς.
Ο συνθέτης NICOFILIMON-Νίκος Γαρμπής θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη σύνθεση του ΑΙΝΟΣ, γιά δαχτυλιδόφωνο, Τheremin, φωνή και μαγνητοταινία, πάνω σε ένα ποίημα του Κώστα Ευαγγελάτου, από τη νέα του συλλογή "Εγκάρσια πτήση",εκδ.Απόπειρα,
ο οποίος θα συμπράξει απαγγέλοντας στην ερμηνεία του.
Στις 10.30 μμ, ο Ελληνοαμερικανός ηθοποιός, θεατρολόγος και περφόρμερ Σπύρος-Ανδρέας Παπαδάτος / SPIROS-ANDREAS PAPADATOS, θα ερμηνεύσει σε δική του σκηνοθεσία έναν μονόλογο από τον Σαιξπηρικό ΑΜΛΕΤ στο αγγλικό πρωτότυπο και στη μετάφραση του Βασίλη Ρώτα.Ο  καλλιτέχνης, ο οποίος έχει ερμηνεύσει  ρόλους στο σινεμά και το θέατρο, σε ελληνικές και ξένες παραγωγές, εμφανίζεται γιά πρώτη φορά στο γενέθλιο νησί του.
 
Η Βραδιά θα ολοκληρωθεί με την ετήσια καλλιτεχνική δεξίωση στον κήπο της villa ΡΟΔΟΠΗ.
 
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 5 Σεπτεμβρίου 2011.
 
Ωρες επίσκεψης:8 μμ -10 μμ.Τετάρτη μέχρι και Σάββατο.
Η είσοδος γιά τους φιλότεχνους είναι ελεύθερη.
 
πληροφορίες: 2671028501, 6944621286
 
http://youtu.be/_a4LwoWH3T4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου