Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Μπράβο στις Ελληνίδες Γοργόνες!!!

 Η κοπέλες μας του #water_polo στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος!!!

Ρουμπέση: "Στον τελικό θα γίνει του... χρυσού"

"Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα", υποστήριξε η Αντιγόνη Ρουμπέση σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr.

Η Αντιγόνη Ρουμπέση, εκ των κορυφαίων "γοργόνων" της εθνικής ομάδας πόλο δεν χάνει το χιούμορ της μιλώντας στο Sport24.gr λίγη μόλις ώρα μετά το θρίαμβο επί της Ιταλίας, που έφερε την εθνική μας στον τελικό της Παρασκευής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου.

"Για φανταστείτε, είμαστε η πρώτη ελληνική εθνική ομάδα σε όλα τα σπορ, που θα έχουμε στη συλλογή μας μετάλλια από Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δεν είναι και μικρό επίτευγμα", επισημαίνει πολύ σωστά ο "εγκέφαλος" της εθνικής μας ομάδας η οποία "μάρανε" τα ιταλικά ρόδα (Setterosa) και πέρασε μεγαλοπρεπώς (14-11) στον τελικό της Σαγκάης.
 ΤΟ  ΙΣΤΟΡΙΚΟ  !!!!


Η Αλεξάνδρα Ασημάκη προσπαθεί να ανακόψει τη Σοφία Κόνουκ
Η Αλεξάνδρα Ασημάκη προσπαθεί να ανακόψει τη Σοφία Κόνουκ  Στα δύσκολα φαίνονται οι μεγάλες ομάδες κι η Εθνική πόλο των γυναικών για ακόμα μία φορά έδειξε ότι ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Μεταμορφώθηκε μέσα σε λίγες ώρες μετά την κακή της παρουσία απέναντι στη Βραζιλία και νίκησε στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Σανγκάης 6-5 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία, η οποία μέχρι χθες έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στις ομάδες που έχει αντιμετωπίσει φέτος.
Το γκολ της νίκης πέτυχε 59 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα η Αντιγόνη Ρουμπέση, με πέναλτι που είχε κερδίσει η Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Με αυτήν τη μεγάλη νίκη η ελληνική ομάδα, η οποία έπαιξε εκπληκτικά στην άμυνα, κατέλαβε την πρώτη θέση στο όμιλό της και προκρίθηκε απευθείας στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, ενώ παράλληλα πήρε άτυπη ρεβάνς από τις Ρωσίδες για τον χαμένο τελικό πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ. Παράλληλα έδειξε ότι είναι ικανή για όλα?
Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Ολλανδία - Ν. Ζηλανδία, δηλαδή κατά 99,9% τις πανίσχυρες «τουλίπες», οι οποίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου είχαν ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο προημιτελικός αγώνας της ελληνικής ομάδας διεξάγεται τη Δευτέρα στις 11.40 π.μ. Απευθείας στα προημιτελικά προκρίθηκαν επίσης η Ιταλία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ.
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-1, 1-1, 2-1.
ΕΛΛΑΔΑ 2/4 π/π (Γ. Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδόνη, Ψούνη, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 2, Γερόλυμου 1, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου 2, Λαρά, Γούλα.
ΡΩΣΙΑ 2/5 (Α. Καμπάνοφ): Κοβτουνόβσκαγια, Φεντότοβα, Προκόφιεβα, Κόνουχ 1, Αντόνοβα, Ρίζοβα-Αλενίτσεβα, Λισούνοβα 1, Σομπόλεβα 2, Τανκέεβα, Μπελιάεβα 1, Ιβάνοβα, Γκάουφλερ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες): Ελλάδα (27-22) 6, Ρωσία (38-18) 4, Ισπανία (29-32) 2, Βραζιλία (16-38) 0.
Στο μεταξύ, οι Γιαννιώτης, Λυμπερτά και Φωκαΐδης κατέλαβαν την έκτη θέση στο ομαδικό αγώνισμα της open water με 59:22.8.
Μ. ΚΑΟΥΚΗ
mariakaouki@pegasus.gr
και  27/7 /2011

Η Εθνική πόλο γυναικών κόντρα στην Ιταλία για τα ημιτελικά

ΕΘΝΟΣΠΟΡ 27/7/2011

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Easy Read !
Μετά την Ολλανδία, η Εθνική πόλο γυναικών θέλει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ιταλίας Μετά την Ολλανδία, η Εθνική πόλο γυναικών θέλει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ιταλίας
Θα δέσουν σφιχτά το σκουφάκι τους, θα οπλιστούν με την τεράστια ψυχική δύναμη που δείχνουν στη Σανγκάη και θα ορμήξουν προς τις Ιταλίδες για να γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα γυναικών που θ' αγωνιστεί σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος?
Σε επίπεδο ανδρών - γυναικών μόνο η Εθνική μπάσκετ ανδρών έχει πετύχει αυτό το κατόρθωμα, το 2006 στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας, όπου αγωνίστηκε στον τελικό με την Ισπανία. Σήμερα, στον ημιτελικό (11.50 π.μ., ΕΤ 1) με τις Ιταλίδες θα αποδειχθεί αν η Απω Ανατολή μάς πάει «γάντι»?
Οτι μας ταιριάζει είναι βέβαιο, καθώς δεν είναι και λίγο πράγμα η πρόκριση της Εθνικής πόλο γυναικών στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Απλά σήμερα πάμε να πιάσουμε το απόλυτο με τις ασιατικές χώρες της Ανατολής? Μάλιστα, αν τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση προκριθούν στον τελικό της Παρασκευής, τότε θα γίνουν η μοναδική ελληνική ομάδα με μετάλλιο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Εχει ήδη στο παλμαρέ της το αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο της Αθήνας και το επίσης αργυρό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ (2010).
Μ. ΚΑΟΥΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου