Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Ο ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΑ ΦΟΚΛΑΝΤ, ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΒΙΔΕΣ!!!!


Ρήξη Ομπάμα με τους αρχηγούς της Λατινικής Αμερικής

Χωρίς καμία συναίνεση μεταξύ των ΗΠΑ και των χωρών της Λατινικής Αμερικής ολοκληρώθηκε η Σύνοδος της Αμερικής, στην Καρταχένα της Κολομβίας.

Ρήξη Ομπάμα με τους αρχηγούς της Λατινικής Αμερικής
Τα «αγκάθια» μεταξύ των δύο πλευρών αφορούσαν τη συμμετοχή της Κούβας στις επόμενες συνόδους, τη διένεξη της Αργεντινής με τη Βρετανία για τα νησιά Μαλβίνας ή Φόκλαντς και τον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών». Μετά το πέρας της Συνόδου δεν εκδόθηκε καν κοινή ανακοίνωση των ηγετών.

Στη Σύνοδο μετείχαν οι 30 εκ των 35 ηγετών της περιφέρειας, ενώ άλλες τρεις χώρες έστειλαν αντιπροσώπους σε ανώτατο επίπεδο.
Η Κούβα ουδέποτε έχει λάβει μέρος στη σύνοδο των αμερικανικών κρατών. Παρά τη βούληση των κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής, η Ουάσινγκτον απέρριψε μια τέτοια προοπτική για όσο δεν αλλάζει το καθεστώς.
Αμέσως μετά το πέρας της συνόδου, η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ αναχώρησε αμέσως μετά τη φωτογράφηση των ηγετών νωρίς χθες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη συναίνεσης αλλά κι επειδή δεν υποστηρίχθηκε όσον αφορά τα νησιά Μαλβίνας/Φόκλαντς. Αμέσως μετά, ο Ομπάμα έπεσε σε γκάφα, αποκαλώντας τα νησιά «Μαλδίβες».
Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν να εμπλακούν στη διαμάχη, αλλά επιθυμούν να διατηρήσουν την ουδετερότητά τους.
Ο Ισημερινός απείχε από τη Σύνοδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας διότι δεν προσκλήθηκε η Κούβα, ενώ ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγα δεν πήγε στην Καρταχένα. Απών ήταν και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, που πήγε στην Κούβα για να συνεχίσει τη ραδιοθεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου που τον προσέβαλε πέρυσι.
πηγή: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου