Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!


Η Επιτροπή αγώνα των εργαζομένων ΠΡΟΣ: Διοικητή Γ.Ν. στο Γ.Ν. Κεφαλονιάς
στο Γ.Ν. Κ Κεφαλονιάς Υπουργό Υγείας
6η ΥΠΕ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Μ.Μ.Ε
Εργαζομένους στο νοσοκομείο Κ.Υ
Η Επιτροπή αγώνα των εργαζομένων στο Γ.Ν. Κεφαλονιάς εκφράζει την έκπληξη του, τόσο για την απόκρυψη της αλήθειας σε όλα σχεδόν τα ερωτήματα που τοποθετήθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου σε αναφορές του σε τοπικά ΜΜΕ σχετικά με τα υπαρκτά και σοβαρότατα προβλήματα που μας ταλανίζουν,αλλά κυρίως για το έγγραφο που εξέδωσε την ημέρα που η επιτροπή αγώνα έδινε συνέντευξη για το ίδιο θέμα.

Εμείς κατεπανάληψη τον έχουμε καλέσει να μας ακούσει είτε στο γραφείο του είτε στην αίθουσα διαλέξεων αλλά ουδέποτε είχε πιστευτά επιχειρήματα και πάντα αδυνατούσε να δώσει λύσεις. Εκεί που θα περίμενε λοιπόν κανείς να ΄΄ακουμπήσει΄΄στα προβλήματα έστω και τώρα προτίμησε την ΄΄ξύλινη΄΄ υπηρεσιακή οδό επικοινωνίας εκβιάζοντας μας μάλιστα για πειθαρχικές ευθύνες που κάνοντας μας χάρη δεν έκανε χρήση του ΄΄αξιώματος΄΄ του
Επειδή λοιπόν αβασάνιστα στο έγγραφο του ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθεί σκοπίμως να μας αποδώσει τις ευθύνες του για την ταλαιπωρία των πολιτών και μάλιστα ότι τα κίνητρα
μας είναι μόνο οικονομικά πρέπει η κοινωνία του Νησιού να μάθει ότι:
Γνωρίζει και πολύ καλά μάλιστα ο Διοικητής ότι εδώ και αρκετά χρόνια όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουν εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα με ρεπό και άδειες που τους οφείλονται εδώ και 2 χρόνια και όμως με φιλότιμο προσφέρουν τις υπηρεσίες του με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.
Γνωρίζει πολύ καλά ο Διοικητής ότι οι εργαζόμενοι έχουν σωματικά καταπονηθεί χωρίς να έχουν τον απαραίτητο χρόνο ξεκούρασης γιατί το προσωπικό έχει τραγικές ελλείψεις και δεν βγαίνουν οι απαιτούμενες βάρδιες με αποτέλεσμα ακόμα και του πιθανού λάθους λόγω κόπωσης.
Γνωρίζει πολύ καλά ο Διοικητής ότι έχουν καταργηθεί (57) οργανικές θέσεις.
Γνωρίζει πολύ καλά ο Διοικητής ότι η αιμοδοσία λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια χωρίς την ύπαρξη γιατρού, και παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων εκεί με τα απαραίτητα έγγραφα το ζήτημα αυτό δεν έχει ακόμη λυθεί.
Γνωρίζει πολύ καλά ο Διοικητής ότι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό διοικητικό, τεχνικό, παραιατρικό και βοηθητικό νοσηλευτικό προσωπικό , στο Νοσοκομείο και στα Κ. Υγείας έχει φτάσει σε όριακά επίπεδα εγκυμονώντας κινδύνους και όμως οι εργαζόμενοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να τα φέρουν πέρας.

Γνωρίζει πολύ καλά ο Διοικητής ότι στο Νοσηλευτικό προσωπικό λείπουν (11) θέσεις Τ.Ε (10) θέσεις Δ.Ε, από τις (33) θέσεις Υ.Ε λείπουν (23) και από τις (7) θέσεις ΤΕ Μαιών λείπουν οι μισές με αποτέλεσμα να υπάρχουν βάρδιες νοσηλευτικού προσωπικού (Α.Βοήθειες ) που υπάρχει μόνο μία συνάδελφος!!!
Γνωρίζει πολύ καλά ο Διοικητής τις τρομερές ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό,την έλλειψη μηχανοργάνωσης, την απουσία εργαζομένων στην τεχνική υπηρεσία(δεν έχουμε υδραυλικό, κ.λ.π.) και σύμφωνα με τις συνταξιοδοτήσεις η εν λόγω υπηρεσία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει μόνο 2 η 3 υπαλλήλους να λύνουν προβλήματα ακόμα και στο νέο κτίριο της δωρεάς Βεργωτή.
Γνωρίζει πολύ καλά ο Διοικητής ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που με φιλότιμο εκτελούν ακόμα και αλλότρια καθήκοντα προκειμένου να εξυπηρετείται ο κόσμος που έρχεται να λύσει το πρόβλημα υγείας του.
Γνωρίζει πολύ καλά ο Διοικητής ότι παρότι ήταν υποχρέωση του δεν υπάρχει Τεχνικός ασφαλείας και γιατρός εργασίας στο Νοσοκομείο με ότι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς.
Γνωρίζει πολύ καλά ο Διοικητής ότι καμία μα καμία μέριμνα δεν υπάρχει για στελέχωση του νέου κτιρίου με το απαραίτητο προσωπικό που σύντομα θα παραδοθεί χάρη της Δωρεάς της Οικογένειας Βεργωτή.
Γνωρίζει πολύ καλά ο Διοικητής ότι με την υπογραφή του έχουν μετακινηθεί παράνομα υπάλληλοι εκτός νησιού αποδυναμώνοντας το ήδη ανεπαρκές προσωπικό.
Γνωρίζει πολύ καλά ο Διοικητής ότι χρωστά στους εργαζόμενους χρήματα 2 μηνών του 2011 και αυτούς που έχουν ήδη περάσει το 2012.
Γνωρίζει πολύ καλά ο Διοικητής ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς με απόφαση του Δ.Σ τους που μας εστάλει με έγγραφο στηρίζει τον δίκαιο του αγώνα μας.
Γνωρίζει πολύ καλά ο Διοικητής ότι δεν έχει κάνει καμία ενέργεια αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου μας (12)ακίνητα με αποτέλεσμα κάποια οικόπεδα να έχουν

καταπατηθεί.
Γνωρίζει πολύ καλά ο Διοικητής ότι ενώ είχε την υποχρέωση βάσει του Ν.1586 ΄΄υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων΄΄να είχε ορίσει Γιατρό εργασίας και Τεχνικό ασφαλείας δεν το έχει πράξει.
Γνωρίζει πολύ καλά ο Διοικητής ότι λείπουν από το Νοσοκομείο μας γιατρός Δερματολόγος, οφθαλμίατρος, Αιματολόγοι(2)Ω.Ρ.Λ, και Νεφρολόγος
Αυτά και άλλα μας χωρίζουν από τον τρόπο διοίκησης του κ. Αυγουστάτου και τον ενημερώνουμε ότι εμείς διαθέτουμε και φιλότιμο και ευσυνειδησία επί σειρά ετών που ασκούμε το λειτούργημα μας με μοναδικό σκοπό την καλύτερη ποιότητα υγείας στους κατοίκους του νησιού και μας το αναγνωρίζουν.

Επίσης πρέπει να γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι που ιδιαίτερα τώρα δοκιμάζονται όχι μόνο οικονομικά αλλά και ψυχικά βλέποντας καθημερινά να εξανεμίζονται οι ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο προσωπικά αλλά και στις οικογένειες τους από τις πολιτικές που βιώνουμε καθημερινά ..δεν είναι δύσκολο να το κατανοήσει…
Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας για να υπερβούμε τις δυσκολίες και να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο μας τις αξιοπρεπέστερες δυνατές υπηρεσίες.. Είναι υποχρέωση και καθήκον μας και τον ενημερώνουμε ότι άμεσα θα προσφύγουμε εμείς πλέον στην δικαιοσύνη για να μην αισθάνεται τύψεις ότι δεν μας.. τιμώρησε για το δίκαιο και νόμιμο αγώνα που διεξάγουμε.
Ολοκληρώνοντας πρέπει να γίνει κατανοητό προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι δεν υποκινούνται δεν χρωματίζονται από κανένα και οι πρακτικές εκφοβισμού μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους, το αντίθετο θα λέγαμε: Μας συσπειρώνουν και μας δυναμώνουν να φέρουμε σε πέρας ένα δύσκολο αγώνα για καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών υγείας και καλύτερες συνθήκες εργασίας προς όφελος όλων των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας.
Υ.Γ. Οποιονδήποτε έγγραφο στοιχείο απόδειξης των παραπάνω είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου