Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ενας σκαραβαίος εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου


Antonis Thomas Vassilakis
Ξαναβγάζω την πρωινή ανάρτηση , διότι είχαμε εξελίξεις.

Ένας φίλος μου , ο οποίος με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στην εύρεση αρχαιολογικού υλικού από ξένα κορπους, είδε την εικόνα και μου ανέφερε, ότι το αντικείμενο είναι στο Μουσείο Αργοστολίου και βρέθηκε στην αρχαία Κράνη της Κεφαλονιάς.
Πάω στο Μουσείο του Αργοστολίου , βρίσκω την εικόνα και γράφει: <<Η αρχαία Κράνη βρίσκεται στη ΝΑ πλευρά του κόλπου του Κουτάβου, 1χλμ. από το Αργοστόλι. Η κατοίκησή της μαρτυρείται από τα προϊστορικά χρόνια. Ένας αιγυπτιακός σκαραβαίος, ο οποίος χρονολογείται στην εποχή του Φαραώ της Αιγύπτου Τούθμωσι Γ΄ (1504-1450 π.Χ.), αποτελεί επιφανειακό εύρημα και είναι δύσκολο να συσχετισθεί με επαφές με την Αίγυπτο. Ο σκαραβαίος σήμερα εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου>>.
ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ ΕΓΩ 
Αφού δεν είναι Αιγυπτιακό, πως θα έχει σχέση με την Αίγυπτο.
Ψάχνοντας όμως στο ίδιο Μουσείο, αναφέρει ότι βρέθηκε και ένας βαθμιδωτός βωμός που λέει τα ιδία με τον <<σκαραβαίο>> : ΔΑΜΑΤΡΙ ΚΑΙ ΚΟΡΑΙ. (Δωρική διάλεκτος)= ΣΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ. Κόρη ήταν η Περσεφόνη. Βάζω φωτογραφία και του βαθμιδωτού βωμού, εδώ.

Το πρωινό κείμενο μου.
Μια φωτογραφία ενεπίγραφου αντικειμένου , την οποία είδα χθες τυχαία. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο.

Κάτω από το πτηνό υπάρχουν δυο συλλαβογράμματα ιερογλυφικών τα οποία βρίσκονται στην αρχή δημιουργίας της Γραμμικής Α. Τα δυο αυτά ιερογλυφικά έχουν φωνητική αξία από δεξιά προς αριστερά u-du = αναφέρεται στην Περσεφόνη , που βρίσκεται κάτω από τη γη, που ανήκει στον κάτω κόσμο. Δείχνει την είσοδο προς τον κάτω κόσμο της Περσεφόνης. Υπάρχει όμως όπως βλέπω τώρα και λατρεία της Δήμητρας πότνιας θηρών , για τους νεκρούς του τάφου. Πάνω από το πτηνό βλέπω εις διπλούν , το ιερογλυφικό da , ανάποδα, για το όνομα της Δήμητρας.

12/11/2013

Αντώνης Βασιλάκης του Θωμά
Βλυχιά Κνωσού
όχι αρχαιολόγος
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ-ΑΛΜΠΟΥΜ ΑΠΟ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΦΕΙς
ΘΕΣΗ : "ΛΥΧΟΣ" ΣΤΟΝ "ΚΟΥΤΑΒΟ" ΣΕ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΡΕΙΠΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ "ΚΡΑΝΗΣ" ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΥΚΛΩΠΕΙΑ ΤΕΙΧΗ ΤΟΥ 1800πχ ΠΕΡΙΠΟΥ..
ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΗΡ ΚΑΙ ΚΟΡΗΣ (200πχ)

ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ/ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΑ ΨΗΛΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΙΧΗ..ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΤΙ ΣΠΑΝΙΟ ΕΥΡΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΕΙΧΕ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΡΩΜΑΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΠΑΖΩΘΕΙ ΞΑΝΑ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Ο ΝΑΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΠΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

2 σχόλια:


  1. Δε ξέρω ρε φίλε αλλά καμιά φορά κάθομαι και σκέφτομαι:

    Έχουμε δυο νησιά παράδεισους, όσοι έρχονται για πρώτη φορά φεύγουνε ενθουσιασμένοι από τη φυσική ομορφιά τους.
    Έχουμε μια ιστορία πανάρχαια που από το Πόρο μέχρι το Σταυρό είναι γεμάτος ο τόπος από αρχαιότητες που δε τις ξέρουμε ούτε οι ντόπιοι.
    Στην Έρισσο παράδειγμα από τύχη βρεθήκανε πριν χρόνια σημαντικές αρχαιότητες στο Φισκάρδο, πάρα κάτω στην Άσσο πάλε κάτι σημαντικό υπάρχει, στην Ιθάκη όσο ψάχνουν βρίσκουνε καινούρια, στη Παλική επίσης, η Σάμη γεμάτη, στη Κρανιά, στο Πόρο τα γνωστά ευρήματα κλπ, κλπ.
    Τόσα χρόνια αλήθεια τι κάνουμε?
    Θα μπορούσαμε να έχουμε φτάσει σε κέντρο μεγάλου ενδιαφέροντος μιας και η μαγιά υπήρχε, την Ιθάκη τη ξέρει όλος ο κόσμος, είναι πόλος έλξης, έτσι και αλλιώς κάπου εδώ είναι άμα δε δεχτούμε τα ήδη δεδομένα.
    Άμα συνδυάζαμε όμορφο φυσικό περιβάλλον που το έχουμε απλόχερα και πρέπει να το προσέξουμε σα τα μάτια μας, με σοβαρό αρχαιολογικό ενδιαφέρον, θα βάζαμε αριθμό προτεραιότητας για σοβαρούς επισκέπτες ώστε να μη γίνει το νησί μπορντ@λο και δε θα περιμέναμε τις ορδές των άσχετων με τα κρουαζιερόπλοια να τους πηγαίνουμε βόλτες με τα τρενάκια σα σε λούνα παρκ .
    Μπορεί να βγαίνει κάνα ευρώ αλλά ξεφτιλιζόμαστε, το ξέρετε?
    Τι έφταιξε? Τι λείπει?
    Αυτό είναι το δύσκολο δε μας λείπει τίποτε, σα χαρακτήρες τα έχουμε όλα και μέσα σε όλα βρίσκεται και το ο ένας να βγάζει το μάτι του άλλου, μάλλον πρέπει να βρούμε κανένα αρχαίο τάφο να το ρίξουμε μέσα αυτό και να τον ξανασκεπάσουμε με χώμα, ή μάλλον μπετόν αρμέ.
    Έξυπνοι ήμαστε, ελπίζω να τα καταφέρουμε.

    Xoυά χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ,,ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ, ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΑΥΡΙΟ,, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ,,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
    ΤΟ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟ,, ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΔΥΣΗ, ΚΑΙ ΒΟΡΡΑ ΩΣ ΝΟΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ,, ΣΥΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΕ ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ!ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙΘ ΤΙΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή