Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Υπεγράφη η ΚΥΑ για τον ιατρικό τουρισμό

 
http://3.bp.blogspot.com/-KcyhbGok-dQ/UpOMm05P1aI/AAAAAAAAjrM/kHEnf1Trbro/s200/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CC%81%CE%B1-12+copy.jpg  Αυτό ήταν ελαφρώς… “αεροπλανικό”. Την Πέμπτη εξήγγειλε η Ο. Κεφαλογιάννη ότι θα υπογραφεί η ΚΥΑ για τον Ιατρικό Τουρισμό με τον υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, τελικά την υπέγραψαν σήμερα
Με την ΚΥΑ καθορίζονται οι προυποθέσεις άσκησης του ιατρικού τουρισμού και σύμφωνα με τα όσα προβλέπει, όλοι οι φορείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί (Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας- Τριτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), θα μπορούν να εγγράφονται σε ειδικό μητρώο ιατρικού τουρισμού, που θα τηρείται στον ΕΟΤ. 
Με αυτό τον τρόπο θα επιτυγχάνεται , με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η προβολή των παρόχων ιατρικού τουρισμού. Παράλληλα σε αυτούς τους παρόχους θα χορηγείται και ειδικό σήμα από τον ΕΟΤ.

Οι νόμιμα λειτουργούντες ιατρικοί πάροχοι θα πρέπει να πιστοποιούνται από διεθνή φορέα, εξειδικευμένο στην πιστοποίηση υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού. 
Επιπλέον οι ιατροί και οι μονάδες, θα πρέπει να  έχουν ασφαλιστική κάλυψη για ζητήματα αστικής ευθύνης. Σημειώνεται ότι αυτό δεν θα ισχύει για τους δημόσιους ιατρικούς παρόχους.
Τέλος, το υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, διενεργεί ήδη έρευνα αγοράς στο εξωτερικό προκειμένου να συνδράμει τους φορείς στην προσπάθεια τους να προσελκύσουν διεθνείς επισκέπτες για ιατρικό τουρισμό.

Παράλληλα προετοιμάζονται δράσεις για την ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο τη δημιουργία συνεργειών μεταξύ τους, ώστε η Ελλάδα να γίνει προορισμός, που θα συνδυάζονται οι ιατρικές υπηρεσίες με τα ταξίδια αναψυχής.
 
 http://tourismlobby.blogspot.gr KAI'
http://kefaloniapress.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου