Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Τι συμπεράσματα βγήκαν από την λαϊκή συνέλευση στην Σάμη?

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013  - ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ


Πραγματοποιήθηκε χθες μια μαζική λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της Σάμης, με θέμα τα προβλήματα των κατοίκων εν όψη της διάσπασης του Δήμου Κεφαλονιάς ή όχι.
Είναι φανερό ότι ο Καλλικρατικός Δήμος δεν βαδίζει σωστά και η αγανάκτηση μεγαλώνει.
Όμως πρέπει να εξαχθούν τα σωστά συμπεράσματα και να φωτιστούν από όλες τις πλευρές.
Πολλές και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις υπήρξαν από πολλές πλευρές.Οι κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν  επιτέλους για τα δικά τους προβλήματα, την υπανάπτυξη, τα χαράτσια, τα τέλη, την έλλειψη θαλάσσιων  συγκοινωνιών,την αποξένωσή τους από τα κέντρα των αποφάσεων, την έλλειψη υγειονομικών υπηρεσιών και τέλος δεν υπάρχει.
Μέσα από τις συνελεύσεις , που μιλάει ο ίδιος ο λαός, τα συμπεράσματα μπορεί να είναι πολλά αλλά είναι γνήσια και σωστά.
Η ουσία είναι να αποσαφηνιστούν και να ιεραρχηθούν.
Το πρώτο είναι ότι ο Καλλικρατικός Δήμος είναι ένας Δήμος συγκεντρωτικός, αποξενωμένος από τα τοπικά προβλήματα , δυσκίνητος και αναποτελεσματικός.
Δίκαιη  λοιπόν η αγανάκτηση των κατοίκων της Σάμης.
Το δεύτερο είναι ότι πρέπει οι ίδιοι οι κάτοικοι να μπορούν να  αποφασίζουν την δημιουργία δικού τους Δήμου ή να έχουν την επιλογή να προσχωρούν σε άλλον μεγαλύτερο αν εξυπηρετούνται καλλίτερα.
Όμως το μέγα ελάττωμα των Καλλικρατικών Δήμων δεν είναι τόσο το χωροταξικό- που έχει και αυτό την σημασία του- αλλά ο αντιλαϊκός νομικός εξοπλισμός ,που είναι η εφαρμογή του καταστρεπτικού μνημονίου και σκοπό έχει την οικονομική αφαίμαξη των κατοίκων και της πραγματικής τοπικής οικονομίας σε όφελος των δανειστών την ίδια ώρα που αφήνονται στο απυρόβλητο οι <<φτιαγμένοι>> πολιτικοί του συστήματος και η ολιγαρχία του πλούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου