Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

TA ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΤΩΡΑ: Απογειώθηκαν ελικόπτερα για την ψύξη των αντιδραστήρων

Ελικόπτερα απογειώθηκαν πριν από λίγο στην Ιαπωνία...
για ρίψη νερού στους αντιδραστήρες. Μ' αυτό τον τρόπο θα προσπαθήσουν να ψύξουν τους αντιδραστήρες ρίχνοντας νερό.

Εκκενώνεται ο πυρηνικός σταθμός Φουκουσίμα-Νέος σεισμός 6 Ρίχτερ στο Τόκιο

Δημοσίευση 16/03/2011 05:37 Ανανέωση 16/03/2011 09:11
Η φωτιά που μαινόταν στον αντιδραστήρα 4 του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα, κατασβέστηκε στις 06.15 τοπική ώρα, το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εμπορίου.
Ωστόσο κατά δήλωση του Ιάπωνα υπουργού, η διαχειρίστρια εταιρεία του εργοστασίου δεν επιβεβαίωνε την ύπαρξη της πυρκαγιάς στον αντιδραστήρα 4, παρά το γεγονός ότι η Ιαπωνική τηλεόραση μετέδιδε εικόνες στο συγκεκριμένο πυρηνικό εργοστάσιο, στο οποίο ήταν εμφανείς οι λευκοί καπνοί, οι οποίοι αναδυόντουσαν την ίδια ώρα.
Έντονη ανησυχία υπάρχει σχετικά με τα επίπεδα του νερού ψύξης, τα οποία έχουν πέσει σημαντικά μέσα στις δεξαμενές όπου βρίσκονται οι εμπλουτισμένοι πυρηνικοί ράβδοι ουρανίου, στον αντιδραστήρα 4, με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνονται και να οδηγούνται σε τήξη.
Στο μεταξύ 300.000 άτομα μετακινήθηκαν στις γύρω περιοχές, προκειμένου να είναι περισσότερο ασφαλείς, οι "σύγχρονοι πυρηνικοί μετανάστες" όπως αναφέρει διεθνές δίκτυο.
Νέος σεισμός 6 Ρίχτερ
Η δοκιμασία δεν έχει τέλος όπως φαίνεται για τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Σεισμός 6 R σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα ανατολικά του Τόκιο, όπου η δόνηση κράτησε αρκετή ώρα.
Το επίκεντρο εντοπίστηκε στ' ανοικτά της περιοχής Σίμπα, ανατολικά της πρωτεύουσας και το βάθος του ήταν μόνο 10 χλμ., μετέδωσε η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Δεν εκδόθηκε καμιά προειδοποίηση για τσουνάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου