Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΜΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΟΡΑΚΑ ,, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ?

Makis Metaxas Αγαπητέ μου Γιώργο προφανώς και υπάρχει - έχει εντοπισθεί-, στην Ν.Α Κεφαλληνία ύστερα από διακόσια συνεχόμενα έτη εξαντλητικής αρχαιολογικής έρευνας σε όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα των Ιονίων νήσων, (βλέπε προκαταρτικές ανακοινώσεις των υπεύθυνων αρχαιολόγων που έχουν τοποθετηθεί επ' αυτού του ζητήματος) ένα εξαιρετικά σημαντικό μυκηναϊκό κέντρο της ύστερης εποχής του χαλκού (της εποχής του Οδυσσέως ), που αναμφισβήτητα έχει σχέση με την θέση που φαίνεται οτι βρισκόταν το Άστυ της λεγόμενης "Ομηρικής Ιθάκης". Ο όρος "Ομηρική Ιθάκη" κατά την άποψή αρκετών όπως και της δικής μου είναι μάλλον αδόκιμος."Η ορθή διατύπωση -και πάλι κατά την άποψή μου (μας) - πρέπει να είναι "Μυκηναϊκή Ιθάκη" ή κάτι παρεμφερές, μέχρι την στιγμή που θα μπορέσουμε να επεξηγήσουμε στο ευρύ κοινό σε ποίο βαθμό ταυτίζονται (που στην ουσία ταυτίζονται), αλλά και που ακριβώς διαφέρουν λόγω των διαχρονικών παρεμβάσεων που δέχθηκαν στην εξελικτική τους πορεία οι αρχέγονοι εκείνοι στίχοι των Ομηρικών επών που είχαν σχέση με τα τοπογραφικά δεδομένα προκειμένου να μπορέσουν να "προσαρμοστούν" κατά το δυνατόν - αλλά ανεπιτυχώς- με την ονοματολογία που έφεραν τα νησιά στα ιστορικά χρόνια. Η Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας σε συνεργασία με Επιστημονικά ιδρύματα της ημεδαπής και της αλλοδαπής φιλοδοξούν στο άμεσο μέλλον να οργανώσουν ένα συνέδριο παρεμφερούς θεματολογίας για να μπορέσει να γίνει εκεί ο απαραίτητος επιστημονικός διάλογος και να εξαχθούν τα απαραίτητα συμπεράσματα.

και
ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ  ΠΑΛΙΕς ΑΝΑΡΤΗΣΕΙς,, ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΤΕ  ΣΧΟΛΙΑΣΜΩΝ,,
ΕΙΜΑΙ  ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΠΩς ΚΑΙ ΤΟΤΕ  ,,ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ  ΠΟΥ  ΖΩ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΟ,,
ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ  ΤΕΡΑΣΤΙΕς ΕΙΔΗΣΕΙς,, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ,, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ  ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ.
ΠΡΙΝ ΤΟ 1992,, ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝΑ ΚΑΝ,, ΑΥΤΟ ΠΟΥ  ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ  ΚΑΙ  ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΚΟΜΗ,, ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΉΡΧΕ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΆΚΗ,, ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ!,, ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΑΠΟΡΩ ΠΩς ΕΙΝΑΙ  ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟς ΠΟΥ ΘΑ  ΤΟ  ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ,, ΝΑ  ΑΠΟΡΕΙ  ΠΩς ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΟΤΙ Η ΟΜΗΡΙΚΉ ΙΘΑΚΗ,, ΔΕΝ ΕXΕΙ ΚΑΜΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ!!,,


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΙΑ  ΑΠΑΝΤΗΣΗ,, ΚΑΜΠΆΝΗ  ΣΕ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟς  ΤΗς  ΑΓΑΠΗΤΗς ΜΑς
ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ  ΙΘΑΚΗς  Κα ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΣΑΡΔΕΛΗ,, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ,, ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΙΘΑΚΗΣΙΟς,, ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΩ,, ΝΑ ΕΛΕΓΑ ΤΑ ΙΔΙΑ,, ΜΕ ΤΟΥς ΚΑΚΟΥΣ ΜΝΗΣΤΗΡΕς  ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟς ΤΗς  ΓΝΩΣΤΗΣ  ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ , ΙΘΑΚΗΣ



ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΜΕ  ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥς   ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΟΥΣ  ΑΠΟ Ν.ΚΑΜΠΑΝΗ
(ΕΝΩ ΗΔΗ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ  ΣΤΟ  ΤΕΛΟΣ ΤΗς ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ  )
  1. Αγαπητή κυρία Σαρδέλη...
    Όταν κανείς έρχεται μετά από αιώνες να υποστηρίξει αυτό που και άλλοι πριν έχουν προσυπογράψει, απλά, ή θα αναμασά τα ίδια και τα ίδια, ή θα έχει κάτι ανακαλύψει και θα θέλει να επισυνάψει στο έργο όλων των προηγούμενων επιχειρηματολογούντων.

    Αν εξετάσουμε το θέμα από την πλευρά της ονομαζόμενης νήσου Ιθάκης, απλά ευρισκόμεθα στην πρώτη των δυο προαναφερόμενων περιπτώσεων, δηλαδή ότι οι υποστηρικτές της χρήσης σήμερα αυτού του Ομηρικού ονόματος, απλά το έχουν, το χαίρονται και ασφαλώς το υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια, παρόλο ότι οι περιγραφές της Οδύσσειας δίνουν περιορισμένο χώρο για ανάπτυξη σε αυτό το κατά τα άλλα πανέμορφο νησί, των ιδιοτήτων που αρμόζουν κατά τον Όμηρο στο νησί των Κεφαλλήνων της Ιθάκης του Οδυσσέα.
    Θα επιθυμούσα, στο σημείο αυτό, να εξαιρέσουμε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς των νησιών του Ιονίου, συνολικά, γιατί είναι παντού και άφθονα και στην πλειοψηφία τους Μυκηναϊκά, πράγμα που δεν βοηθάει να βγάλουμε συμπεράσματα, πόσο μάλλον που ειδικά στον τομέα αυτό που τα άλλα νησιά και παρά την έλλειψη ενδιαφέροντος, τόσο η Κέρκυρα, όσο η Ζάκυνθος και ακόμα περισσότερο η Λευκάδα και η Κεφαλλονιά έχουν πολύ περισσότερα από το αγαπημάνο σας νησί. ... Όμως εγώ πιστεύω ότι το να αναφέρουμε σαν επιχείρημα, υπέρ ή κατά, τα ευρήματα σε αυτή τη Μυκηναϊκή θάλασσα των Αχαιών το Ιόνιο, θα ήταν μάταιος κόπος.
    Δεν θα με ενδιέφερε καν να αναφέρω ούτε ότι το νησί όταν το παρέλαβε η Βενετία από τους Τούρκους είχε ονόματα άσχετα με την Ιθάκη του Οδυσσέα, ούτε ότι ήταν ακατοίκητο και όποιος το κατοίκησε το ονόμασε όπως ήθελε. Γνωρίζουμε ότι τότε δεν πέρασε το γούστο κανενός, και ότι ο Κεφαλλονίτης προβλεπτής Αλιβίζης Σολωμών, εισηγήθηκε να του δόσει η Βενετοκρατία το όνομα "TEACCHI", που σιγά σιγά και φιλότιμα άρχισε να ακούγεται όπως αυτό που λέει ο λαός: "Θιάκι".
    Εγώ όμως, αυθόρμητα πάντα, το βλέπω ως ξενική απόδοση της αρχαίας Ελληνικής λέξης "ΘΕΑΣΗ", και η οποία ταιριάζει απόλυτα με το εξαιρετικό τοπίο και τα απίστευτου κάλους απότομα υψόμετρα του αγαπημένου σας νησιού, της πανέμορφης Ιθάκης, όπως ονομάζεται σίγουρα από τον Λόρδο Βύρωνα και εδώ.
    Αυτά θεωρείστε τα ως μη επιχειρήματα, και ακούστε ποιό είναι το δικό μου μοναδικό επιχείρημα ότι το Θιάκι δεν είναι η Ομηρική Ιθάκη:
    Στη ραψωδία φ' και εκεί που ομιλεί για τους διεκδικητές της Πηνελόπης, λέει ότι προέρχονται από την τραχιά Ιθάκη και τα νησιά που είναι ανάμεσα, μέχρι την Ήλιδα την αλογοτρόφο...
    Όσο και να κοιτάτε, τη στιγμή αυτή, νησιά ανάμεσα στο Θιακί και την Ηλεία, είναι το ίδιο σαν να μην πιστεύετε ότι την Οδύσσεια την έγραψε ο Όμηρος.
    Μόνο αν την αριστερή κάθετη γραμμή φέρετε στα δυτικά απόκρημνα της Παλικής, από τη μια, και την άλλη κάθετη στην Ηλεία, υπάρχει περίπτωση να μην αδικήσετε κανέναν μνηστήρα της Κεφαλονιάς, της σημερινής Ιθάκης (υπήρχαν κι από 'κει) και της Ζακύνθου... ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: Επεκτείνοντας προς τα πάνω την δεξιά κάθετο, περιλαμβάνουμε και τους μνηστήρες των Εχινάδων, δηλαδή του Δουλιχίου, μαζί και του Αργοστολίου (εδώ σας μπέρδεψα).
    Και επειδή, αγαπητή κυρία Σμαράγδα, είμαι πολύ τεμπέλης, διάλεξα αυτό το κατευθείαν επιχείρημα και, το οποίο "στέλνει" την Ιθάκη που ορίζει ο Όμηρος, δηλαδή την Ομηρική σε αντίθεση με τη σύγχρονη Ιθάκη, στην χώρα των πασίγνωστων και διάσημων από τη μάχη των Πλατεών, ΠΑΛΕΩΝ, την σημερινή Παλική.
  2. ..Δηλαδή, με είχε ρωτήσει κάποιος, οι μνηστήρες ψάρια ήτανε;
  3. Και του απάντησα, μπορεί, αφού μετά τη μνηστηροφονία τους παρομοιάζει με τα ψάρια που σπαρταράνε στα δίχτυα των ψαράδων.

ΚΑΙ
ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΤΟΥ  2012
ΑΡΙΣΤΕΡΑ  ΣΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ  153  ΑΤΟΜΑ,,
και  σας ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σας,,!  Περισσότερο  νιώθω  τυχερός
που ζω σε αυτήν την περιοχή ,,οπου από μόνη   της  θα  μας  βγάλει τεράστιες ειδήσεις..που εντελώς ερασιτεχνικά ,και  χωρίς μέχρι στιγμής κανένα οικονομικό κίνητρο προσπαθώ   να καταγράψω!
Φυσικά  τα σημαντικότερα  στο θέμα  υπάρχουν στην ετικέτα του άλλου μπλοκ Προνοικεφαλονιας,

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ

Kαι μια μαθηματική προσέγγιση,,Σαμη ιθάκη  λογικά είναι  το ένα να είναι η Κεφαλονιά και το άλλο η Ιθάκη,, ή  απλά  το αντίθετο  σενάριο!, και έτσι στο παζλ  θα μας μεινουν  τα άλλα δυο νησιά!
Ζάκυνθος  - Δουλίχι,, που ίσως και εκεί να πρέπει α λειτουργήσουμε  με την ίδια  σκέψη!!


ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ   ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,, ΨΗΦΙΣΤΕ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ! ,Εγώ έχω κατασταλάξει  στην δική μου!!,
 και  στο  θέμα  θα  έχετε πολλά να διαβάσετε  και στο  μέλλον!
Το γκάλοπ τελειωνει  σε μία εβδομάδα!
τελευταίες αναρτήσεις!


ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ

και τον πολύ σημαντικό  τελευταίο σύνδεσμο ενημέρωσης 

ΟΤΑΝ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΚΡΗΤΗ
  • ΑΣΤΕΡΙΔΑ ,,5 ΣΕΝΑΡΙΑ!
  • ΚΑΙ  3-4 Δουλιχίου ,2-3 Σαμης 
  • ΚΑΙ  ΑΝ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ,ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΖΛ,,ΙΘΑΚΗ ΚΑΙ ΣΑΜΗ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ,,,
  • ΑΝΑΡΤΩ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΘΑΝΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ
  • ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΝΑ ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΚΟΜΗ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΣΤΕΡΙΔΑΣ-ΔΟΥΛΙΧΙΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ



ΕΠΙΣΗΣ  ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΠΡΟΝΝΩΝ
  

14 σχόλια:

  1. Οι τοποθεσίες Αιγίλιψ και Κροκύλεια σημαίνουν απόκρημνες τοποθεσίες άρα δε μπορεί να είναι η Παλική ούτε ίσως η Έρισσος. Πιθανότερο είναι να βρίσκονταν στην Ακαρνανία, στην υπόλοιπη Κεφαλονιά (Κράνη κλπ), ή ήταν κοντινά της νησάκια.
    Αυτό που παρατηρώ είναι στο πιο πάνω χάρτη (ΔΟΥΛΙΧΙΟ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ), η λέξη Nesus (στα λατινικά νομίζω νησί), στην Άσσο της Ερίσσου. Από εκεί μπορεί να πήρε το όνομά της τάχα?
    Πάμε στη Νέσο, στη Νάσο – στην Άσο. Μεταφέρθηκε το ν στο άρθρο με τον καιρό.
    Όπως στην Τούρη (από το τούρο – πύργος), στη Ντούρη (μεταφέρθηκε το ν ανάποδα από πριν. (Ντούρη ονομασία σε περιοχή της Παλικής).
    Κοίτα που θα βγάλουμε και ρίζες ονομασιών σιγά –σιγά.
    Όλα θα τα βρούμε εκτός από την Ιθάκη μου φαίνεται! Άρα είναι στη θέση της!
    Χουά χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω νομιζω ότι όλα εχουν αλάξει θέσεις!,,τα πάνω κάτω που έλεγες και εσυ!Ο Πάγκαλος όταν ήταν υπουργος πολιτισμου μάλον πανικοβλήθηκε απο τα σενάρια! Πολιτική και ανατροπές είναι δύσκολο!.
    Ενας παλιός χάρτης αναφέρει Δουλιχι πάνω στην κεφαλονιά και ένας άλλος στις εχινάδες!,,μάλον και αυτοί που τους έφτιαξαν να τα είχαν λίγο μπερδεμένα!,, πιστεύω ένα καλό τρελό σενάριο το έχεις πει και εσυ,, αλλά τις απαντήσεις θα μας τις δώσουν αυτοί που πρέπει,,εμείς απλά θα θέτουμε σενάρια! Καλημέρα! Ισως αν δεν καταστραφούμε τις 21,, να πάρουμε μερικές πρώτες απαντησεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το Δουλίχι προς το Φισκάρδο το έχω βρεί και εγώ αλλά είναι ένας από τους πολλούς δήμους που χωρίστηκε η Κεφαλονιά για να ενωθεί με την Ελλάδα το 1864, δε λέει τίποτε λοιπόν. Ονομασίες ψάχνανε για να δημιουργήσουν δήμους.
    Πάπαλα που λένε. Και την σημερινή Ιθάκη του κουμπάρου το νησί την έλεγαν κάποτε!
    Ενδιαφέρον απλά δεν υπήρξε ποτέ για να λυθεί το ζήτημα και να σταματήσει όλο αυτό το νταβαντούρι. Γι΄αυτό μας λένε και κουρλούς να μου πείς. Χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και για την Οξειά που λεγόταν λένε και Colobo, έχω ένα χάρτη του 1690 που την ονομασία αυτή τη δίνει στο νησί Καστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα υπηρχαν πολλα νησια περιστερια φαινετε παλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άντε με το καλημέρα και τα χρόνια πολλά αρχίζουμε με τον Όμηρο. Χα χα χα.
    Λοιπόν φίλε Poros επειδή προβληματίστηκα με κάτι από το φίλο Σάκη, κάτι και από εσένα έκατσα και σκέφτηκα μια λεπτομέρεια που είναι ίσως ουσιώδης.
    Στην Οδύσσεια αν εμβαθύνει κανείς εκείνο το νησιωτικό σύμπλεγμα Ιθάκη, Σάμος, Ζάκυνθος, εμφανίζεται πολύ «δεμένο» μεταξύ του.
    Και πρακτικά άμα το πάρει κανείς για να μπορεί κάποιος την εποχή εκείνη να ελέγχει άμεσα περιοχές έπρεπε να μην είναι πολύ απομακρυσμένες και μάλιστα όταν είχε να διανύσει θαλάσσιες αποστάσεις.
    Υπάρχει λοιπόν και μια τέτοια θεωρία λίγο «προχωρημένη» βέβαια που και οι τρείς ονομασίες βρίσκονται στα δύο νησιά μας. Λίγο κουρλή θα έλεγα αλλά δεν είναι και άσχετη.
    Έπειτα υπάρχουν εκείνοι οι πορθμείες στην Οδύσσεια. Από πού περνούσαν κόσμο στην Ιθάκη, στο στενό Κεφαλονιάς – Ιθάκης? Γιατί αν βάλουμε μακρινές αποστάσεις (Ακαρνανία ας πούμε, ή Ζάκυνθο, ή Λευκάδα) θα τους έλεγαν ναύτες απλά.
    Έπειτα το Νήριτο βουνό γιατί να είναι κατά κάποιες θεωρίες ο Αίνος?
    Αινήσιο Δία έχουμε όχι Νηρήσιο. Και είναι πολύ αρχαίος προσδιορισμός.
    Τώρα να μου πείς άμα τα ξέραμε αυτά δε θα ψάχναμε τίποτα. Χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, και να σημειώσω ότι το δικό μου σενάριο,,λίγο Μεταξικό βέβαια δεν το έχω βάλει αν έχεις προσέξει,,είναι αρκετά ανατρεπτικό!!,, Βοήθεισες ,,ή μάλλον με μπέρδεψες με το Αράκυνθος, και το έλαβα υπόψιν μου,, για το γρίφο Δουλιχίου. Σίγουρός είμαι μόνο για την Ιθάκη,, και λογικά με βάση αυτό άντε να πώ ότι η λογική με τοποθετεί Σάμη στην τωρινή ιθάκη!!, Τα υπόλοιπα θέλουν ακόμη πολύ κουβέντα!
    Ας τα αφήσουμε στους ειδικούς,, που ίσως θα έπρεπε από καιρό να μας τα είχαν αναλύσεί,,αλλά εγώ θεωρώ ότι το φρέναρε λίγο η πολιτική,, και ο εκάστοτε υπουργός πολιτισμού, Βλέπε Πάγκαλος!,,,,,! εγώ επειδή ειμαι μπλόκερ και ότι θέλω γράφω,,, και τρελοκεφαλονήτης,,και η αξιοποιηση αυτού του θησαυρού επηρεάζει το μέλλον της οικογενιάς μου και του τόπου μου,,, όσο με παίρνει θα γράφω τα πιστεύω μου, και εχώ συλέξει αρκετά στοιχεία για όσα γράφω ώστε να τα στηρίξω! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα αν το αναλύσουμε λίγο φιλοσοφημένα είμαστε όλοι θεόκουρλοι και καλά κάνεις.
    Αν τα πεις από τη μια πλευρά τσακώνεσαι από την άλλη, μα τη γνώμη σου λες.
    Αν τα πείς όπως τα αισθάνεσαι οι μισοί σε κυνηγάνε και οι άλλοι μισοί σε έχουνε θεό, μα τη γνώμη σου λες.
    Ανάλογα με τη θέση που παίρνεις χαρακτηρίζεσαι εχθρός, ή φίλος, μα την γνώμη σου λες.
    Κανείς δε λέει ρε συ αυτός μπορεί να είναι και θεοπάλαβος γιατί τον χαρακτηρίζουμε έτσι?
    Και θεοπάλαβος αν αποδειχθείς με τη βούλα δέκα ντοτόρων αυτούς που τους βολεύει η άποψή σου έχουν τη λύση: «Από μικρό και από κουρλό μαθαίνεις την αλήθεια»!
    Γειά σου φίλε Poros να χαίρεσαι την οικογένεια και άμα δεις κανένα κουρλό όξου από το μαγαζί κέρνα τον κάτι, μπορεί να είναι ο φίλος σου ο aris.
    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. που θα μου πας,, θα σε βρω και σενα!!,,, Ο Αβρααμ εχει πρεοτεινει μια συναντηση σχολιαστων,, ίσως εκεί βγάλουμε κοινη γραμμή! Η καθε αυτού ιθάκη αφορά εξάλου όλο το νησιοτικό σύμπλεγμα,,και όχι μόνο διότι ειμασταν όλοι κεφαλληνες,,, Οτιδήποτε βρεθεί θα προσφαίρει αίγλη και παγκόσμιο θαυμασμό,, για την κατάρευση ότι αυτή η τεράστια παγόσμια μυθολογία,, είχε ρίζες και υπαρκτά πρώσοπα .,Πολιτισμό και βασιλιάδες! Η ελληνική ιστορία ήταν ανέκαθεν ενδιαφέρον, και μια εξέλιξη θα δώσει τους χαμένους κρίκους να τελειοποιηθει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ορέ Poros μου φαίνεται την πατήσαμε γιόρταζε ο Αβραάμ στις 16 και δε του είπαμε χρόνια πολλά. Έλα όμως που γιορτάζει 3-4 φορές το χρόνο τώρα που το έψαξα. Δεν έχω και κανένα γνωστό με το ίδιο όνομα. Θα μας βάλει στη μπούκα και ποιος γλυτώνει από δαύτονε. Ωχ ωχ ώχ. Για μερίμνησε να τονε ρωτήσεις να μάθουμε σε παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. TΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΤΟΤΕ ΧΡΗΣΙΜΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΑς,, ΕΥΤΥΧΩς ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΜΕ, ΔΕΝ ΜΑς ΕΠΕΣΕ Ο ΝΕΜΕΣΗς ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ 21/12/12, ΕΙΧΑΝ ΑΔΙΚΑ ΟΙ ΜΑΓΙΑ,, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ!! ΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΡΟΥΑ ΜΑΤ ΚΑΜΠΑΝΗ,, ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΙΘΑΚΗ = ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ,, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ,, ΚΑΙ ΕΠΙΣΗς ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΙΘΑΚΗ, ΚΑΙ ΘΙΑΚΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΟΜΗΡΟς,, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΟΝΤΩς ΚΑΙ Ο ΟΜΗΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟς ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ,, ΚΑΙ ΤΙς ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς,, ΜΕ ΤΟΣΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ,,ΕΦΤΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΟΔΥΣΣΕΑ,,!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΛΙ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΩ,, ΤΟ ΞΕΡΩ ,, ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗς ΟΤΙ ΜΕ ΟΣΑ ΕΩ ΓΡΑΨΕΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΟΛΛΟΙ (ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΟΝΙΚΟ ΑΤΟΜΟ) , ΛΕΩ πχ,, οσοι καπνιζουν ειναι ΑΝΟΗΤΟΙ, πανε άμεσως 4-5 εκατομυρια ελληνες να λένε οτι τους εβρισα, λέω οτι όσους δεν τους ενδιαφερει η Ιστορία μας, είναι και αυτοί ΑΝΟΗΤΟΙ, πάνε και 7-8 εκττομυρια ελληνες ακόμη,, ποσοι μας εμειναν να με εκτιμουν ,, χαχα,, με το κοσκινισμα βγάλαμε αρνητικο αριθμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τώρα, αυτή τη στιγμή, είμαι με έναν άγριο από τον Πύργο, από αυτούς τους μελαχρινούς από τον Ήλιο των χωραφιών με τα καρπούζια και τις φράουλες... Και με ρωτάει σε έξαλη κατάσταση: "-Ποιός είναι αυτός που έκοψε το χάρτη της πατρίδας μου και τη βούλιαξε κάτω από τη θάλασσα, να τον σκοτώσω;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. xaxa αλιμονο μου!! πες του Θέλημα του Θεού Δία ήτανε,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή