Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

σχολιασμοι σε " Ο Οδυσσέας στους Λαιστρυγόνες"



EΠΑΝΑΦΕΡΩ  ΠΑΛΙΑ  ΑΝΑΡΤΗΣΗ,, ΣΕ ΜΙΑ  ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΑΓΓΛΟ To 2017

(Ανα διαστηματα,, και λόγο, και της φλυτζάνας με την αναζητηση του Οδυσσεα,,,  με βρισκουν,, οι γνωστες του θέματος)  Ετσι λοιπόν και  τοτε  ο  , Αγγλος μου ανάπτυξε ολόκληρη θεωρεια  από που βγηκε κατα την γνωμη του η ονομασία      ΤΖΑΝΑΤΑ

Giant ,,,   TO  ΜΈΡΟς  ΠΟΥ  ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ  ΓΙΓΑΝΤΕς!!

ΚΑΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΔΥΣΣΕΑΣ   απο Γνώση πανόραμα
Τι σημαίνει Οδυσσέας ; Το όνομά Οδυσσέας έχει αρκετές εκδοχές: Ολυσσεύς, Ουλιξεύς, Ουλίξης, στα Λατινικά είναι γνωστός ως Ulysses ενώ στη Ρωμαϊκή μυθολογία έχει το όνομα Ulixes.ΛατινικάΡωμαϊκή μυθολογία Το όνομα «Οδυσσεύς», που προέρχεται από το ρήμα «οδύσσομαι» (οργίζομαι, μισώ κάποιον) και σημαίνει εξοργισμένος, αλλά και ο μισούμενος από τους θεούς, αυτός που έδωσε αφορμές δυσαρέσκειας, πιστεύεται ότι του το έδωσε ο παππούς του (από την πλευρά της μητέρας του), ο Αυτόλυκος. Αυτή η εκδοχή στηρίζεται στο γεγονός ότι ο Οδυσσέας μισεί τους Θεούς και οι Θεοί μισούν τον Οδυσσέα. Αυτόλυκος
Λίγα είναι γνωστά για τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του Οδυσσέα. Από τις λιγοστές αναφορές στην Οδύσσεια μαθαίνουμε για το κυνήγι του κάπρου στο σπίτι του Αυτόλυκου, στον Παρνασσό. Σε αυτό το κυνήγι ο Οδυσσέας τραυματίστηκε και απέκτησε μια ουλή πάνω από το γόνατο (σημάδι που ήταν αρκετό για να τον αναγνωρίσει η υπηρέτρια του, Ευρύκλεια, όταν επέστρεψε στην Ιθάκη). Σε άλλο σημείο μαθαίνουμε για το ταξίδι του στη Μεσσήνη (?) και την γνωριμία του με τον Ίφιτο, γιο του Ευρυκλέα, που του χάρισε το βαρύ τόξο με το οποίο φόνευσε αργότερα τους μνηστήρες. Παρνασσό Ευρύκλεια Ίφιτο Ευρυκλέα
http://porosvress.blogspot.gr/.../%CE%9F%CE%9C%CE%97%CE...

kefalonia,κεφαλονια,πορος,επαγγελματα,αρχαια,ομηρικη…
POROSVRESS.BLOGSPOT.PE

Διαχείριση

08 Οκτ 2015
... κι ο ίδιος ο ποιητής Όμηρος, στην Τ 407, το «ετυμολογεί» λέγοντας ότι το έδωσε ο παππούς του ήρωα, ο Αυτόλυκος, με την έννοια: « αυτός που θα μισηθεί από πολλούς ανθρώπους» συνδέοντάς το με το ρήμα «οδύσσομαι».
07 Οκτ 2015
... κι ο ίδιος ο ποιητής Όμηρος, στην Τ 407, το «ετυμολογεί» λέγοντας ότι το έδωσε ο παππούς του ήρωα, ο Αυτόλυκος, με την έννοια: « αυτός που θα μισηθεί από πολλούς ανθρώπους» συνδέοντάς το με το ρήμα «οδύσσομαι».

08 Απρ 2013
Ούτε είναι ο Οδυσσέας ο μόνος ήρωας που επιστρέφει στο σπίτι του από την Τροία. Όμως ο Οδυσσέας φεύγει από τον πραγματικό κόσμο κατά τη διάρκεια του νόστου του, και οι εμπειρίες του πέρα από τον πραγματικό κόσμο έχουν ..... Υποστήριξα εκεί ότι η ρίζα του ονόματος του Νέστορα, το οποίο εμφανίζεται στο ελληνικό ρήμα «επιστρέφω», δεν σημαίνει «επιστρέφω» στο όνομά του, αλλά «φέρνω πίσω», και το υποστήριξα αυτό, δείχνοντας ότι το ενεργό ρήμα «φέρνω ...
19 Οκτ 2015
... Φαρσί. Η Περσία ονομάστηκε επισήμως Ιράν από τις 21 Μαρτίου 1935, όταν ο Σάχης Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβί ζήτησε επίσημα από τη διεθνή κοινότητα να αποκαλεί τη χώρα του με την εθνική της ονομασία "Ιράν" που σημαίνει "η χώρα των Αρείων". ... Για τη μονάκριβη κόρη του, την Πηνελόπη, ο Ικάριος διοργάνωσε αγώνες δρόμου και την πάντρεψε με τον νικητή, τον Οδυσσέα. Το πιθανότερο όμως είναι ότι ο Οδυσσέας είχε πάει στη Σπάρτη ως μνηστήρας της Ωραίας ...
29 Μαι 2015
Η πραγματική πορεία του Οδυσσέα, με την Μ.Άρκτο στα αριστερά και κοντά στον Β.Πόλο, περίπου 17μοίρες, είναι από τα Ν.Δ προς τα Β.Α και σχεδόν Δυτικά προς Ανατολικά. Αυτό σημαίνει ότι ο Οδυσσέας είτε πέταξε πάνω από ...
 και

Makis MetaxasΓιώργο υπήρξαν κάποιοι μελετητές του έπους της Οδύσσειας που είχαν υποστηρίξει την άποψη οτι στην περιγραφή του λιμένος των Λαιστρυγόνων στην ουσία υποκρύπτεται η περιγραφή του "λιμένος του ρείθρου" του άστεως της Ομηρικής Ιθάκης. Η άποψη αυτή μετά από τα τελευταία ευρήματα φαίνεται οτι έχει όντως βάση εάν λάβουμε υπόψη μας την περιγραφόμενη εικόνα του λιμένος των Λαιστρυγόνων και την συγκρίνουμε με την εικόνα του φαραγγιού του Πόρου που ήταν στην εποχή του Οδυσσέως το βασικό λιμάνι του μυκηναϊκού κέντρου που εντοπίστηκε στην θέση Ρίζα -Τζαννάτων.

  • Kostas Vlachos · 
    Από ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ: Οι Λαιστρυγόνες είναι μυθικός λαός της Ελληνικής Μυθολογίας. Αναφέρονται για πρώτη φορά στην Οδύσσεια ως κάτοικοι της Τηλεπύλου, παραλιακής πόλης της Τυρρηνικής θάλασσας, που ιδρύθηκε από τον πρώτο βασιλέα τους, τον Λάμο.

    • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ και σχολιασμος σε μηνυμα παυσανια δικης του θεωριας για το αμφιαλω Ιθακη,,, και τα τρια λιμάνια Η Ιθάκη αναφέρεται πάντοτε ως ΕΝ ΑΜΦΙΑΛΩ ΙΘΑΚΗ. Αυτό σημαίνει δύο κοντινά λιμάνια,παραλίες,ακτές. Μάλιστα όπως μας πληροφορούν το ένα είναι βαθύτερο (εκεί που πηγαίνει το πλοίο των συντρόφων του Τηλέμαχου). Το ότι τα δύο λιμάνια δεν αποτελούν το ένα συνέχεια του άλλου φαίνεται και από το γεγονός ότι ο Εύμαιος βλέπει το καράβι (έτσι υποδηλώνεται και το κλειστό περιβάλον μια και σε μια ανοιχτή θάλασσα κάτω από συγκεκριμένες προυποθέσεις βλέπεις πλοίο που μπαίνει σε άλλο λιμάνι) αλλά δεν προλαβαίνει τους συντρόφους του Τηλέμαχου που δένουν και πάνε στην Πηνελόπη να της που τα νέα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα δυο λιμάνια δεν έχουν άμεση προσπέλαση και πρέπει να ανέβεις τον Ερμαίο λόφο για να περάσειςαπό το ένα στο άλλο, πράγμα που έκανε και ο Εύμαιος. Το τρίτο λιμάνι είναι αυτό που τποτίθεται σταμάτησε ο Μέντης -Αθηνά λίγο έξω από την πόλη ώστε ο Τηλέμαχος να μην μπορεί να επιβεβαιώσει το αν όντως έφτασε πλοίο ή όχι.Αν ήταν το λιμάνι της πόλης του θα το είχε δει. 
      Με δεδομένο ότι ο Εύμαιος βλέπει το πλοίο να μπαίνει στο λιμάνι το βαθύ συμπεραίνουμε με ευκολία ότι το δεύτερο λιμάνι είναι αυτό που πιάνουν τα μεγάλα πλοία. Άρα αν ο Μέντης είχε αράξει το πλοίο του σ' ένα από τα δύο τότε θα έπρεπε να ήταν στο βαθύ αλλά αυτό είναι στην πόλη. Άρα υπάρχει και ένα τρίτο.
      Αντίστοιχα συμπεράσματα βγάζουμε παρακολουθώντας τον Τηλέμαχο να κατεβαίνει στα λιμάνια της πόλης είτε για να μιλήσει είτε για να ετοιμάσει το πλοίο του.
      Το ότι δεν φωτίστηκε αρκετά αυτό το σημείο ευθύνεται η μη εύρεση της πραγματικής Ιθάκης και αυτό γιατί όσες ποιο πολλές λεπτομέρειες ανέδειχναν τόσο πιο δύσκολο θα ήταν να την ταυτίσουν με τον λάθος τόπο.
    • Η Ιθάκη
      είναι «αμφίαλος» [Οδ. α, 386 –
      Οδ. α, 395 – Οδ. α, 401 – Οδ. β, 293 – Οδ. φ, 252]
    • και δική μου απάντηση,,ακόμη και έτσι να το δεκτουμε,, στην δική μας θεωρεια 
    • Ομηρικη Ιθάκη = Τζαννατα,,, τρια λιμάνια έχουμε  ένα εντός φαραγγιου, δευτερο εκτος  ! και τριτο όπως το ονομάζει ο Ομηρος Λιμιώνα,,εμεις Λιμένια,, προστατευμέρνο απο το συνηθή έως και σήμερα Μαίστρο!!

1 σχόλιο:

  1. Γιατί ορές κογιονάρετε τον κοσμάκη?
    Ευκείος είναι ο νόνος του Οδυσσέα που τον έκαμε μετά από ένα χρησμό ο Κέφαλος ζευγαρώνοντας με μια αρκούδα.

    Κάκακακακακακακακακακακα

    Μάρτυρας μου ο Αριστοτέλης που στο χαμένο έργο του Η κατάσταση των Ιθαητών, ανέφερε ένα μύθο σύμφωνα με τον οποίο στον Κέφαλο είχε δοθεί εντολή από το μαντείο να μοιραστεί με το πρώτο θηλυκό πλάσμα που θα συναντούσε εάν ήθελε να έχει αρσενικούς απογόνους. Έλα όμως που του «έκατσε» μια αρκούδα??
    Και το όνομα αυτού του απογόνου φυσιολογικότατα Αρκουδιάρης (Αρκείσιος).

    Άσε για τσου άλλους τρείς - τέσσαρες γιούς δε ξέρω που διάολο τσου έχουμε εύρει οι Κεφαλλονίτες…

    Χά χα χα χα χα χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή