Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΩΣΗ ΑΓ. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

: Έξωση στις Αγροτικές Αποθήκες από μικρά χωριά


Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι, εκτός των ορίων των μικρών χωριών με πληθυσμό έως 2.000 κατοίκους θα πρέπει να βρίσκονται οι Αγροτικές Αποθήκες σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Τράπεζας Γης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Υ.Α.Α.Τ.) εφόσον η λειτουργία τους δε σχετίζεται με την εξυπηρέτηση του χωριού αλλά έχει σχέση με την εξυπηρέτηση της λειτουργίας μιας αγροτικής εκμετάλλευσης.


Το έγγραφο αποτελεί απάντηση του Υ.Α.Α.Τ. σε σχετικό ερώτημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η οποία από την πλευρά της ερμηνεύει το σχετικό Νόμο  (άρθρο 30 Ν4269/2014) διαφορετικά. Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι « οι Αγροτικές Αποθήκες μπορούν να εγκατασταθούν εντός ορίων οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων ή και προϋφιστάμενων του 1923».

Η προαναφερόμενη νομοθετική διάταξη αναφέρει ότι στις περιοχές εντός των ορίων οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων (ή και οικισμών προϋφιστάμενων του 1923) στους οποίους δεν έχουν καθοριστεί χρήσεις γης, επιτρέπονται μια σειρά από χρήσεις, μεταξύ των οποίων και τα επαγγελματικά εργαστήρια και οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης χαμηλής όχλησης έως 600 τ.μ. ανά γήπεδο.
Ωστόσο κατά την ερμηνεία του Υπουργείου, η έννοια της Αγροτικής Αποθήκης εξυπηρετεί μόνο τη λειτουργία της αγροτικής εκμετάλλευσης και όχι του χωριού.
Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου