Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

1ο Θερινό Σχολείο Φυσικής και Αστροφυσικής: Έναρξη με μεγάλη συμμετοχή

Αργοστόλι  27/ 06 /2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ:  1ο Θερινό Σχολείο Φυσικής και Αστροφυσικής: Έναρξη με μεγάλη συμμετοχή
Με την αυθορμησία μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων, πραγματοποιήθηκε χθες, 26/06/2016, στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος», η έναρξη του 1ου Θερινού Σχολείου Φυσικής και Αστροφυσικής που διοργανώνει ο  Δήμος Κεφαλλονιάς σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Τοπικό Παράρτημα της Ένωσης και με τη συμβολή των στελεχών της Δ/νσης Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης και προσωπικά του Δ/ντή κ. Δημήτριου Μαρκάτου.

Βασική επιδίωξη του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία της φυσικής να καταστήσει τους μαθητές  ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν, χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Στο Θερινό Σχολείο που λειτουργεί στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος», ενώ προγραμματίζονται και εξωτερικές επιμορφωτικές δραστηριότητες.

Το καλωσόρισμα των μαθητών και των επιστημόνων που θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου έκανε η Γενική Γραμματέας του Δήμου Κεφαλονιάς κα Κυριακή Νικολαΐδου. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Ελειού Πρόννων κ. Νικόλαος Παπαδάτος και ο Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κ. Αντώνης Κατάνιας.
Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η παρουσία του καθηγητή και κύριου ερευνητή σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δρ Γεράσιμου Χουλιάρα, που θα βρίσκεται στο νησί μας σε όλη τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου.
Σήμερα, 27/06/2016, πρώτη μέρα του επίσημου προγράμματος του σχολείου, την εναρκτήρια ομιλία έκανε η κα Παναγιώτα Πρέκα, επίκουρη καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α. με θέμα «Ο Ήλιος και η Γη», ενώ η συνέχεια ανήκε στον κ. Τάκη Λάζο, MCs Φυσικών Επιστημών, με θέμα «Πειράματα με απλά υλικά. Παίζοντας με τη φύση» , και τον κ. Ιωάννη Γάτσιο, Πειραματιστή, με θέμα «ΦΩΣ και ΠΕΙΡΑΜΑ, αποκωδικοποίηση της έννοιάς του». Τέλος, πραγματοποιήθηκε, επίσκεψη στο σπήλαιο της Μελισσάνης.
Το Θερινό Σχολείο ολοκληρώνεται την Παρασκευή 01/07/2016, με την ομιλία του κ. Κώστα Κώτση, καθηγητή του Παν/μίου Ιωαννίνων και με την παράδοση των βεβαιώσεων συμμετοχής, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει δοθεί στη δημοσιότητα και επισυνάπτεται εκ νέου προς ενημέρωση του κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου