Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Το ψήφισμα που θα κατατεθεί στις ΚΟ τις βουλής για την ποσόστωση των μαθητών

Υπόμνημα
Προς:
  • Τις ΚΟ των κομμάτων της Βουλής
Θέμα:
«Ειδικό καθεστώς εισαγωγής για τους μαθητές της Κεφαλονιάς που βρίσκονται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης και εξαιρέθηκαν από τις ευεργετικές ρυθμίσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ – ΤΕΙ, που θα ισχύσουν για τους υπόλοιπους σεισμόπληκτους»

Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς – Ιθάκης επισημαίνει την ανυπαρξία μέτρων υπέρ του συνόλου των σεισμόπληκτων μαθητών στο Νομό Κεφαλονιάς – Ιθάκης αλλά και για την αντιμετώπιση των συνεπειών των σεισμών τόσο του 2014 (με επίκεντρο την Παλική) όσο και του 2015 (με επίκεντρο τη Λευκάδα). Η κατάσταση στις υποδομές και στις ζωές του σεισμόπληκτου λαού και των παιδιών του συνεχίζει να είναι τραγική, ιδιαίτερα στην περιοχή της Παλικής. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση παράτεινε το καθεστώς έκτακτης ανάγκης για όλο το Νομό για μία ακόμη διετία, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό τη δυσχερή θέση των σεισμοπλήκτων, εντούτοις ο Υπουργός Παιδείας δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα του μαζικού κινήματος στο Νομό Κεφαλονιάς αλλά και μιας σειράς φορέων πανελλαδικής εμβέλειας (ΑΣΓΜΕ, ΟΛΜΕ) να παρασχεθεί, ως αντισταθμιστικό μέτρο, ποσόστωση σε όλους τους μαθητές του Νομού για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ. Αντίθετα, εντάχθηκαν σε ειδικό καθεστώς εισαγωγής σε ΑΕΙ –ΤΕΙ (που θα ισχύσει φέτος για τους σεισμόπληκτους) μόνο οι μαθητές της Ιθάκης και οι μαθητές ενός σχολείου της Κεφαλονιάς στην περιοχή της Ερίσσου (ΓΕΛ Μεσοβουνείων). Έτσι, εξαιρέθηκαν οι υπόλοιποι σεισμόπληκτοι, μαζί και οι μαθητές της Παλικής.
Διεκδικούμε:

  • Να σταματήσει η εξαίρεση των μαθητών των σχολείων της Κεφαλονιάς από την ειδική ρύθμιση για την εισαγωγή σε ΑΕΙ –ΤΕΙ, με δεδομένο πως παραμένουν σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.
  • Να παρασχεθούν σε όλους τους μαθητές της Κεφαλονιάς που παραμένουν σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης τα ίδια μέτρα που θα ισχύσουν για όλους τους υπόλοιπους σεισμόπληκτους.
1/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου