Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 8.00ΜΜ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 8.00ΜΜ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ &
ΑΡΧΑΙΟΣ ΙΚΕΤΗΣ – ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ
Το 2016 έχει οριστεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως «Παγκόσμιο Έτος Αριστοτέλη». Η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας, η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία και η Φιλοσοφική Εταιρεία Κύπρου, διοργανώνουν μετά από ανάθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών, το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας: «Η Φιλοσοφία του Αριστοτέλη» (WCP2016).
Στο πλαίσιο αυτό δύο εκθέσεις σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών πραγματοποιούνται στον Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από 28 Ιουνίου.
Στην έκθεση Απολογητική στον Αριστοτέλη (εκθεσιακός χώρος Banquet) συμμετέχουν με έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά οι:
Άγγελος Αντωνόπουλος, Τάκης Ζερδεβάς, Δημήτρης Ζουρούδης, Αφροδίτη Λίτη, Μιχάλης Μανουσάκης, Κυριάκος Μορταράκος, Βαγγέλης Πλοιαρίδης, Ξενής Σαχίνης, Γιώργος Σκυλογιάννης, Μάκης Φάρος, Γιάννης Φωκάς, Γιώργος Χαρβαλιάς.


Όπως αναφέρει η επιμελήτρια της έκθεσης Ρεγγίνα Αργυράκη:
«Όλοι οι εικαστικοί και δάσκαλοι που καταθέτουν τις δημιουργίες τους σε αυτή την έκθεση, έχουν επί τούτου δομήσει έργα που συνδιαλέγονται με τις Αριστοτελικές προτάσεις, έργα επομένως που μας επισημαίνουν με τον πιο καθαρό οπτικό τρόπο πόσο μινιμαλίσαμε την προ-εννοιακή, εμπειρική σκέψη και πόσο καταλήξαμε θυμικά ευάλωτοι σε πολιτικά, διαφημιστικά και άλλα μηνύματα της καθημερινής οπτικής ροής, με αποτέλεσμα να καταντούμε επιλήσμονες ψηφοφόροι και κακοί δημοκράτες.»
Στην έκθεση Αρχαίος Ικέτης – Σύγχρονος Πρόσφυγας (εκθεσιακός χώρος «Ν.Σκαλκώτας») συμμετέχουν με έργα που φτιάχτηκαν αποκλειστικά για την έκθεση αυτή:
Kelly, Όλγα Ζιρώ, Σοφιά Λιάρου, Νατάσα Μεταξά, Βίκυ Μπέτσου, Αθηνά Νικολάου, Βάλλυ Νομίδου, Σπυριδούλα Πολίτη, Βασιλική Σοφρά.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν αναλάβει η Ρεγγίνα Αργυράκη και η Τζίνη Γεννηματά.
Όπως υποστηρίζουν: «Οι Γυναίκες, όπως κάποτε οι υπεύθυνες των ιερατείων, καλούνται πλέον να ομαλοποιήσουν και να απορροφήσουν τους κραδασμούς της αντιμετώπισης του Ξένου, τόσο σε επίπεδο ενδοοικογενειακών δεδομένων, όσο και σε επίπεδο κοινωνικής αρένας.
Όλες αυτές οι γυναίκες εικαστικοί που λαμβάνουν μέρος στην έκθεση και που εκτός από εγνωσμένης ικανότητας δημιουργοί είναι θυγατέρες, μητέρες, δασκάλες και περιθάλπτριες μας φέρουν προ των ευθυνών μας ακριβώς επειδή μας επισημαίνουν πόσο πολύ λησμονήσαμε τα διδάγματα των προγόνων μας του Λυκείου του Αριστοτέλη και πόσο ένοχοι πρέπει να νιώθουμε για τούτο.»
Η διάρκεια των εκθέσεων είναι από 28 Ιουνίου – 28 Ιουλίου 2016 .
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 3 μ.μ.- 9 μ.μ.
Στην έκθεη συμμετέχω με δύο έργα:
"Ευμενίδες to be?" 250x320cm, altar piece, mixed media on canvas
"Dies Irae" 390x150cm κάρβουνο σε χαρτί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου