Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Α Ι Τ Η Σ Η - Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α

Α Ι Τ Η Σ Η - Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α
Αξιότιμον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων,
κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο,
Αλυκές Ποταμού
Κέρκυρα 49100
ΘΕΜΑ: ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΣ – ΑΝΝΙΝΑΤΑ - ΚΟΡΝΕΛΟ, ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥ 1953 ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.
ΣΧΕΤ: Η με αριθ. πρωτ. 6299,6300,6301/22-9-2006 (Γραμματεία Νομάρχη Κεφαλληνίας) ΑΙΤΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – 250 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ.
--------- --------------------
Μετά πάροδο 10 ετών και πλέον από την παραπάνω επισυναπτόμενη σχετική ΑΙΤΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 250 ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ συγχωριανών μας, περί κατασκευής έργου οδοποιϊας-ασφαλτόστρωσης, στην Επαρχιακή Οδό Άγιος Γεώργιος-Ασπρογέρακας-Αννινάτα-Πόρος και τη διακλάδωσή της προς Σπαθί-Σκάλα, η Οδός αυτή, αν και Επαρχιακή (Ε12) χαρακτηριζόμενη παραμένει χωματόδρομος, όπως ακριβώς ήταν πριν από τους σεισμούς του ’53.


Δυστυχώς κατά την διάρκεια 63 ολόκληρων ετών, που μεσολάβησαν από τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1953 μέχρι σήμερα, κανένας Τοπικός Σύμβουλος, Δήμαρχος Ελειού-Πρόννων, ή Νομάρχης Κεφαλληνίας (αν και πολλοί κατήγοντο από τα μέρη μας) έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για την ασφαλτόστρωσή της. Με μοναδική εξαίρεση τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας, κ. Σωτήρη Κουρή, ο οποίος στο τέλος της θητείας του διέθεσε κάποια κονδύλια μόνον για την προπαρασκευή, διάνοιξη, στερέωση και κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στο τμήμα της Οδού αυτής, Άγιος Γεώργιος-Ασπρογέρακας μήκους 2 χλμ. Το παραπάνω έργο εκτελέστηκε από τη Μηχανικό κ. Αγγελική Κοκκολιάδη και σταμάτησε εκεί, χωρίς να γίνει η ασφαλτόστρωσή του στα 2 αυτά χλμ, με αποτέλεσμα μετά την πάροδο 3 ετών να κινδυνεύει να καταστραφεί από τις βροχοπτώσεις και να περιέλθει ο δρόμος στην προτέρα, αρχική του κατάσταση, δηλαδή καρόδρομος.
Έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, κατασκευάζονται ημιτελή έργα, που στη συνέχεια εγκαταλείπονται στην τύχη τους, με αποτέλεσμα και οι κόποι και τα έξοδα κατασκευής τους να πηγαίνουν όλα χαμένα.
Ως γνωστόν η περιοχή μας έχει ανάγκη μιας εναλλακτικής Επαρχιακής Οδού, εκτός εκείνης Σκάλας-Πόρου-Αργοστολίου, στην οποία κάθε τόσο γίνονται κατολισθήσεις και κλείνουν τα «Στενά του Πόρου» εξ αιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων και λοιπών καιρικών και γεωλογικών φαινομένων, με αποτέλεσμα τον οδικό αποκλεισμό και την απομόνωση του Πόρου και των γειτονικών χωριών από την Επαρχιακή Οδό Αργοστολίου, για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Εξάλλου για λόγους ασφαλείας είναι απαραίτητη και αναγκαία ως διέξοδος από κάθε οδικό εγκλωβισμό, η κατασκευή της δεύτερης αυτής Επαρχιακής Οδού Πόρου-Αννινάτων-Ασπρογέρακα-Άγιος Γεώργιος (Ε12), η οποία είναι συντομότερη και οικονομικότερη διαδρομή και θα αποσυμφορήσει το λιμάνι του Πόρου από την κυκλοφορία.
Παρά ταύτα η Πολιτεία συνεχώς αδιαφορεί προφασιζόμενη οικονομικούς λόγους. Παρ’ όλες τις μέχρι σήμερα οχλήσεις προς τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και συνάδελφό μου, κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα, η απάντηση είναι πάντα στερεότυπη:«δεν υπάρχουν επαρκή κονδύλια για την ασφαλτόστρωση» της ως άνω Επαρχιακής Οδού.
Επειδή το έργο αυτό έχει καθυστερήσει 63 ολόκληρα χρόνια, είναι κατεπείγον για λόγους ασφαλείας, αναγκαίο και απαραίτητο για την περιοχή μας και εξαρτάται καθ’ ολοκληρία από την πολιτική βούληση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Ζ ΗΤ Α Μ Ε
Την άμεση ασφαλτόστρωση της Επαρχιακής οδού Άγιος Γεώργιος-Ασπρογέρακας-Αννινάτα-Πόρος-Σπαθί-Σκάλα κα μάλιστα κατά προτεραιότητα στο τμήμα αυτής Άγιος Γεώργιος-Ασπρογέρακας 2χλμ, το οποίο χρήζει άμεσης ασφαλτόστρωσης για να μην καταπέσει.
ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥ 1953 ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ?
Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2016.
Ολυμπία Παναγή Τραυλού.
Δικηγόρος
Ευβοίας 9 – 15231 Χαλάνδρι
Τηλ: 210 6727 718
Κιν: 697 68 35 692
Το παραπάνω έγγραφο εστάλη αυθημερόν, στις 31-10-16 με μέϊλ στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τον Κεφαλονίτη κ. Θόδωρο Γαλιατσάτο.. Ακόμα δεν έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου, διότι δεν το έχει δει επειδή λείπει συνεχώς σε ταξίδια,.Θα επιστρέψει μετά τις 18-11-16 και τότε βλέπουμε, έτσι μου είπαν σήμερα στο Γραφείο του, Υπομονή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου