Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά!

8 Δεκέμβρη απεργούμε! Νεκρώνουμε τα πάντα!
Όλοι με τα σωματεία μας στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 στο ΕΚΚΙ.
Κανένας στη δουλειά, κανένας και στο γραφείο, στο μαγαζί! Κανένας άνεργος μόνος του!
Δίνουμε εργατική λαϊκη απάντηση σε Κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ, Εφοπλιστές, Ξενοδόχους, Μεγαλέμπορους.


Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες,
Κανένας να μην παρασυρθεί από τα ψέματα της βρώμικης κυβερνητικής προπαγάνδας,περί Δίκαιης Ανάπτυξης.
Κεφάλαιο - ΕΕ - κυβέρνηση προχωρούν σ' ένα νέο προμελετημένο αντεργατικό έγκλημα:
Ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις γενικευμένες!
Σφαγή στα επιδόματα-ψύχουλα που έχουν απομείνει!
Μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους από 8.600 στα 5.000 ευρώ!
Παραπέρα μείωση του κατώτερου μισθού των 586 ευρώ
Ελαστικές μορφές απασχόλησης  με 100 και 200 ευρώ μισθό!
Νέα πετσόκομα συντάξεων και κοινωνικών παροχών, κατά παραγγελία του ΣΕΒ!
Δικαίωμα για λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων από τα αφεντικά!
Απελευθέρωση απολύσεων με αύξηση από το 5% στο 10%!
Συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.


Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο χωρίς ημερομηνία λήξης!
Κυβέρνηση, κουαρτέτο, ΕΕ ,ΔΝΤ, ΣΕΒ  τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, θέλουν να συντρήψουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν και την ανοχή μας.Θέλουν το λαό στη γωνία,ώστε να εμφανίζεται σύμφωνος με τη "διαπραγμάτευση", με την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές ενώσεις.Θέλουν να επιβάλλουν σιωπητήριο.Οι δήμιοι εμφανίζονται ως σωτήρες!
Δε θα χαρίσουμε τα Διακαιώματά μας που κατακτήθηκαν με αίμα!


Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο
Οργάνωση παντού να 'ρθουν τα πάνω-κάτω
Εμείς, ο εργαζόμενος λαός, έχουμε μόνο μία διέξοδο. Να ξεσηκωθούμε.Να μπούμε  στη μάχη της προετοιμασίας, την ενημέρωσης, της επιτυχίας της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη. 
Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε. Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν συνεχώς και άλλα.Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη παντού, στους κλάδους και τις γειτονιές, είναι το δικό μας όπλο!

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!


Οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ με καταμερισμένους ρόλους και σχέδιο βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεση τους.Παίζουν βρώμικο παιχνίδι για να μην εκδηλωθεί μαζική μαχητική ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.Υπογράφουν «κοινά πορίσματα» και «κοινές ανακοινώσεις» και συμφωνούν με τα αφεντικά. Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους καταθέτονας το δικό μας πόρισμα στις 17 Οκτώβρη , το πόρισμα των εργαζομένων. Η υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και της κλιμάκωσης του αγώνα μας θα κριθεί μέσα στους χώρους δουλειάς από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας σε κάθε κλάδο, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, δυναμώνουμε τα σωματεία μας, δίνουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας στην απεργία.


Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά!

Ο κόσμος που υπερασπίζονται από Κυβέρνηση και κόμματα της ΕΕ και του κεφαλαίου μαζί με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι ο κόσμος της μαζικής ανεργίας, της 3ωρης και 4ωρης εργασίας, της 5μηνης κακοπληρωμένης δουλειάς των προγραμμάτων, της διαχείρισης με ψίχουλα της φτώχειας ενώτην ίδια στιγμή χαρίζονται στην μεγαλοεργοδοσία χρέη εκατομμυρίων, απαλλάσσονται από εισφορές στα Ταμεία, από φορολογία, επιδοτούνται με ζεστό χρήμα που αρπάζουν από τις δικές μας αιματηρές θυσίες.

Και εδώ στο νησί αποδεικνύεται περίτρανα η πολιτική της επιλεξιμότητας της Ε.Ε. που δεσμευει και αποδεσμευει πορους με βάση την κερδοφορία και όχι τις λαϊκές ανάγκες.Ετσι δίνονται χρήματα για έργα που στηρίζουν την τουριστική βιομηχανία ενώ η αντισεισμική-αντιπλημμυρική θωρακιση των δημόσιων υποδομών και των σχολείων θεωρείται κόστος.Με τις νέες σαρωτικές μειώσεις, οι παροχές Υγείας και Πρόνοιας υποβιβάζονται ακόμη περισσότερο τα νοσοκομεία καταρρέουν, τα Κέντρα Υγείας κλείνουν.Το πρόβλημα της υγείας στο Νομό έχει τραγικές διαστάσεις αφού έχουν αποψιλωθεί όλες οι ασχολούμενες με την πρόληψη δομές υγείας (Μαντζαβινάτειο, αγροτικά ιατρεία, ΚΥ, ΕΚΑΒ κλπ) και έχει επιβαρυνθεί με όλα τα περιστατικά το Νοσοκομείο Αργοστολίου, κι αυτό με τεράστιες ελλείψεις. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και άνεργοι δεν έχουν πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
Απαιτούμε:Την πλήρη αντισεισμική θωράκιση,την πλήρη αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών και των σεισμοπαθών.
                      Πλήρης στελέχωση σε Νοσοκομείο Αργοστολίου και Μαντζαβινάτειο, Κέντρα Υγείας Ιθάκης και Σάμης, αγροτικά ιατρεία.



Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!
Δε δεχόμαστε τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας.Ολα αυτά τα έχουμε χρυσοπληρώσει με ιδρώτα, κόπο και αίμα, εμείς και οι προηγούμενες γενιές!
Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την άθλια ζωή, την ανεργία, τη μισή δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα, για να αυγαταίνουν τα κέρδη λίγων!


8 Δεκέμβρη απεργούμε!
Ολοι στην απεργία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου