Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΠΟΡΟΣ ΕΜΑΣΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕς, ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ Δ.Σ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟς ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!

Πόρος Κεφαλονιάς
ΠΡΟΣ:      ΔΗΜΑΡΧΟ και ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ


                                         ΑΠΟ:        Kατοικοι και Καταστηματάρχες  Πόρου  Κεφαλονιάς                                                             
Αξιότιμε κύριε  Δήμαρχε  και Πρόεδρε του Δημοτικού  λιμενικού ταμείου Κεφαλονιάς
  Οι Κάτοικοι  και καταστηματάρχες του Πόρου Κεφαλονιάς , αισθανόμαστε την ανάγκη να διαμαρτυρηθούμε για την παρούσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο τουριστικό λιμένα του τόπου μας.   
                                                                                     
Συγκεκριμένα:  Το δημοτικό  λιμενικό ταμείο  στην φιλοσοφία της εισπρακτικής του προσπάθειας και στην  εμμονή  της  λάθος  πολιτική του επιβάλει  διπλή  χρέωση   ελλιμενισμού στα  διερχόμενα σκάφη αναψυχής  για χρόνο πολύ μικρότερο του 24ωρου. (Η ημερολογιακή  χρέωση γίνεται στις  00.00 νυκτερινή αντί 1200 μεσημεριανή) για  ένα  « ανάπηρο »  τουριστικό λιμάνι  που παραμένει χρόνια  εγκαταλελειμμένο  χωρίς καμία ασφάλεια, χωρίς master plan, χωρίς οριοθέτηση αιγιαλού και χερσαίας ζώνης, χωρίς παροχές, με σκάφη  να προσαράζουν λόγο προσχώσεων της λιμενολεκανης, αλλά και με  εντάσεις, αντιπαραθέσεις,   απομακρύνσεις  και δυσφημήσεις  του τόπου μας.     
 Κύριε Δήμαρχε  και πρόεδρε λιμενικού ταμείου το λιμάνι του πόρου χρειάζεται  άμεσα                                                                                                                                           
α) Εκβάθυνση    λιμένα.  Τα βάθη αυτά  εξ αιτίας  προσχώσεων, έχουν  υπερβεί   τα  όρια    ασφαλείας βάθη στα 1,9 μ πολύ δε περισσότερο πλησίον των κρηπιδωμάτων που γίνονται επικίνδυνα για κότερα  και τα αλιευτικά σκάφη.                                                                                    
  β)   Πλωτή μαρίνα.  Η τοποθέτηση  πλωτών εγκαταστάσεων στην εσωτερική λιμενολεκάνη  κατά μήκος  του παλαιού λιμενοβραχίονα λογω βραχώδους κρηπιδώματος σε μεγάλο μήκος αυτού,  καθώς και την   αισθητική αναμόρφωση του που είναι αναγκαία  θα είναι ένα έργο «σημαία» για τον Πόρο. 
γ) Χερσαία ζώνη . _ άμεσα το master plan λιμένος _ Την παροχή νερού στον παλαιό λιμενοβραχίονα. _ Την επισκευή και συντήρηση φωτισμού νέου και παλαιού λιμένα. _ Με παροχή ασύρματης εκπομπής διαδικτυακού σήματος (Wi-Fi). Το υπάρχον . δεν επαρκεί _ Την κατασκευή πέτρινου στηθαίου χαμηλού ύψους στο κρηπίδωμα του παλαιού λιμένα για. την ασφάλεια επιβατών, οχημάτων και τουριστικών σκαφών. _ Τον καθαρισμό και επισκευή της γλίστρας με υδροβολή (κυρίως το καλοκαίρι) ώστε να μην γλιστρούν . όσοι την χρησιμοποιούν, και επίσης να σημειώσουμε ότι είναι η μοναδική  σε όλη την ευρύτερη περιοχή, οπότε και πολύ αναγκαία η επιδιόρθωσης της,, για  τα πολλα τουριστικά σκάφη που είναι αναγκαίο να την χρησιμοποιησουν.
Σας ενημερώνουμε για τα αρνητικά σχόλια για το λιμάνι του πορου  από τις περισσότερες  εταιρείες και πλοιοκτήτες.  Για αυτούς βάσει του ΦΕΚ 2032 / 2014 δεν υπάρχει διπλή χρέωση καθώς και ότι δεν   αντιμετωπίζουν  την ίδια χρέωση   ελλιμενισμού  στα λιμάνια της Κεφαλονιάς και Ιθάκης.  Μερικές από τις διαμαρτυρόμενες εταιρίες και πλοιοκτήτες:  nelson - sansail - herb – sandgirl – tony @ chih ling -  nol – mez - krones- Τέλος  τι έχετε να απαντήσετε στην  δραματική μείωση προσέλευσης τουριστικών σκαφών και τι στην μη  υπεράσπιση του   Κοινωνικού  συμφέροντος; Ενημερωτικά σας αναφέρουμε την προσέλευση του Αυγούστου:   2015  828 κότερα   -  2016  698 κότερα  μείωση 160/0 όταν όλα τα λιμάνια  Κεφαλονιάς  και  Ιθάκης  είχαν σημαντική αύξηση. .                                                                                                                  Μετά   τιμής                                                                                                                                                            .  .                 .                                                                        Καταστηματάρχες  και κατοικοι Πόρου
Κοινοποίηση :                                                                                                                                        
Δήμαρχος          Κεφαλονιάς
                                                                                                                        
Αντιδήμαρχος   Ελειού  Πρόννων
                                                                                                                                                             
 Δημοτικές         παρατάξεις                                                                                                                                           
Λιμενάρχης      Κεφαλονιάς
                                                                                                                                   
 Μέλη  δημοτικού  λιμενικού ταμείου
ΠΡΟΣ:      ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ                                                                             Υπογραφές  διαμαρτυρίας: (σε τριψηφιο νουμερο)

2 σχόλια:

 1. Καλη η προσπάθεια αλλα καθυστερημενη. Αυτα τα αιτηματα τα παρουσιαζεις πριν τις εκλογες για να υπαρχει μια δεσμευση. Τωρα θα σας πουν δικιο εχετε, σε λιγες μερες θα το εχετε ξεχασει και το επομενο καλοκαιρι ολα ιδια θα ειναι. Εχουν κανει τιποτα για το λιμανι οσο ειναι δημοτικη αρχη; Οι τοπικοι αρχοντες γιατι δεν υπογραφουν και αυτοι; Μηπως διαφωνουν να γινει επιτελους κατι στο λιμανι ή δεν τους αφορα το ζητημα;

  Τους Ποριοτες τους θεωρουν δεδομενους στο Αργοστολι. Με μια μπετονιερα τσιμεντο και 50 μετρα σωληνα εξαγοραζεται η σιωπη τους για ενα χρονο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εχεις απολυτο δικιο,, και τωρα ηρθαν στο αναμμα του δεντρου,,να τους ευχαριστησουμε κιολας ,,για τα λαμπακια που εκανε προσφορα το λιμενικο ταμειο!

   Διαγραφή