Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Κ.Ι:ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες,
Το μηχανογραφικό σύστημα του ΟΑΕΔ και η έλλειψη προσωπικού έχουν ως αποτέλεσμα να μην πληρώνονται οι άνεργοι ενόψει των Χριστουγέννων.
Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης,καλεί τη διοίκηση του ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα και να πληρωθούν όλοι οι άνεργοι το δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα που έχουν να λαμβάνουν από τον ΟΑΕΔ πριν τις γιορτές και εκφράζει τη στήριξη στον αγώνα των εργαζόμενων του ΟΑΕΔ.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν οι ανεργοί και εποχικά εργαζόμενοι να κάνουν μαύρες γιορτές κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους και στη φτώχια τους.

Καταγγέλλουμε την πολιτική της εκχώρησης λειτουργιών του ΟΑΕΔ σε ιδιώτες, τις επιπτώσεις των οποίων πληρώνουν πρωτίστως οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού.
Διεκδικούμε:
  • Την άμεση απομάκρυνση των επιχειρηματιών από τον ΟΑΕΔ, στους οποίους πληρώνονται μεγάλα ποσά που θα μπορούσαν να καλύπτονται από τον ίδιο τον ΟΑΕΔ. Να σταματήσει η κυβέρνηση να δίνει τα χρήματα των εργαζομένων που δίνουν στον ΟΑΕΔ στους επιχειρηματίες.
  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου, εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε να υπάρχει εξοικονόμηση χρημάτων, ο ΟΑΕΔ να καλύπτει όλες τις υπηρεσίες για τους ανέργους και εργαζόμενους και νέες θέσεις πλήρους και σταθερούς εργασίας να δημιουργηθούν.
  • Έλεγχος και απόδοση ευθυνών στις ιδιωτικές εταιρείες που έχουν έργο του ΟΑΕΔ.
  • Αναβάθμιση όλων των πληροφοριακών συστημάτων του ΟΑΕΔ.
Όλα τα χρήματα που συγκεντρώνονται στον ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτου προέλευσης, να δίνονται στους ανέργους. Επίδομα 600 ευρώ το μήνα σε όλους τους ανέργους για όσο είναι άνεργοι, με δεδομένο το αίτημα να επανέλθει άμεσα ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ.
για το Δ.Σ
      ο Πρόεδρος                                                    η γ.γραμματέας
Γ.Γαβρίλης                                                         Α.Ζιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου