Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


FREE SUNBEDS IN POROS

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

ΒΡΗΚΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΜΟΥ

πουτιν

Ρωσική αποικία στο φεγγάρι φτιάχνει ο Πούτιν

Την ώρα που η NASA έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στον πλανήτη Άρη, η Μόσχα καταστρώνει τα σχέδιά της για να φτιάξει την πρώτη αποικία στη Σελήνη.
Έτσι, μετά από 40 χρόνια που ανθρώπινο πόδι πάτησε τη Σελήνη, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν, αποκάλυψε το σχέδιο Πούτιν για την δημιουργία της Ρώσικης αποικίας με την εντολή μάλιστα να προωθηθεί το συντομότερο δυνατό. Σύμφωνα με τον Ρογκόζιν, η βάση αυτή θα πρέπει να είναι προσβάσιμη και κατοικήσιμη, ενώ όπως αποκάλυψε θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας πύραυλος – γίγας, ο οποίος θα μεταφέρει τα υλικά στο φεγγάρι! «Για τις ανάγκες του σχεδίου αυτού θα χρειαστεί να κατασκευάσουμε έναν σούπερ πύραυλο, με εντελώς διαφορετικές προδιαγραφές από εκείνες που έχουν όσοι έχουμε χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα», τόνισε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός στο πρακτορείο TASS. Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο, το συγκεκριμένο σχέδιο εκπονήθηκε από το 2014, αλλά για διάφορους λόγους δεν προωθήθηκε. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ο πρώτος κοσμοναύτης που θα μετοικήσει μόνιμα στο φεγγάρι, θα είναι το 2031, δηλαδή σε 15 χρόνια από σήμερα, εκτός και αν οι τεχνολογικές εξελίξεις επισπεύσουν τις διαδικασίες. 

Οι δε πτήσεις για τη μεταφορά των υλικών, θα ξεκινήσουν το 2026. Η ρωσική αστροναυτική υπηρεσία έχει σχεδιάσει τη βάση για την παραμονή 12 αστροναυτών. Υπάρχει ήδη συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις πτήσεις, ενώ οι Ρώσοι κάλεσαν τόσο την Ευρώπη, όσο και τη NASA να συμμετάσχουν σε αυτό το φιλόδοξο σχέδιο για την απαρχή της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο.
Επιμέλεια Ξενοφώντας Ευαγγελάτος  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου