Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Εφυγε ο Δρ. Βαγγέλης Πανταζής...

Makis Metaxas
Σήμερα έμαθα τόσο απρόσμενα πως πέρασε τον Αχέροντα ο καλός μου φίλος και συναγωνιστής, ο Δρ. Βαγγέλης Πανταζής....Ήταν ένας σπάνιος δοτικός άνθρωπος και συνάμα ένας σπουδαίος επιστήμονας, Για μένα ο κορυφαίος στον τομέα των Ομηρικών ερευνών, αφήνοντας πίσω του μια θαυμάσια οικογένεια και ένα τεράστιο επιστημονικό έργο. Στάθηκε δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια όσοι λίγοι και σαν δάσκαλος και σαν αδελφικός φίλος στηρίζοντας μας σε κάθε μας βήμα. Του χρωστάμε τόσα πολλά και θα του χρωστάμε πολλά περισσότερα δια βίου όταν θα έλθει ο καιρός για να συνεκτιμηθεί το έργο του και να αντιληφθούμε το τεράστιο κενό που αφήνει πίσω του. Είναι βέβαιο πως η πατρίδα μας έχασε μια πρωτοπόρα φωνή που πρόφτασε όμως με όσα έγραψε να αλλάξει τον τρόπο της σκέψης μας γύρω από τα ανοικτά ζητήματα της προϊστορικής περιόδου και να περάσει στην αθανασία. Η Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας οι φίλοι του στο νησί μας, εγώ και η οικογένειά μου στέλνουμε τα πλέον θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγό του στις κόρες του και τα λοιπά μέλη της οικογένειά του. Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένε μας φίλε και δάσκαλε ...θα μας λείψεις σε όλους τόσο πολύ.... ( Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο στις 11,30 στο τρίτο νεκροταφείο στην Νίκαια)
ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ 
Αντώνιος Βασιλάκης

Απωλεια για τις ομηρικες και ιστορικες σπουδες, ο θανατος του Βαγγελη Πανταζη. Πεθανε ξαφνικα και κηδευεται αυριο.
Τα τυπωμενα βιβλια του υπαρχουν στον ομωνυμο ιστοτοπο
Αιωνια ας ειναι η μνημη του!
"Ο Βαγγέλης Δ. Πανταζής γεννήθηκε το 1947 στο Μονολίθι Ιωαννίνων. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Νυμφευμένος από το 1980 και πατέρας δύο τέκνων. Δικηγόρος Αθηνών από το 1975 μέχρι το 2011.
– Από το 1985 μέχρι το 2011 ήταν νομικός συνεργάτης της Γενικής Γραμματείας Λαϊκής Επιμόρφωσης (σήμερα Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης) με σχέση έμμισθης εντολής.
– Το 1997 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (η διδακτορική διατριβή του με θέμα Ο ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ βαθμολογήθηκε με Άριστα).
– Για 3 χρόνια (2002-2005) δίδαξε Ιστορία των Γεωγραφικών Ιδεών στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου (Τμήμα Γεωγραφίας, Μυτιλήνη).
– Έχει δώσει διαλέξεις σε διάφορα πανεπιστημιακά και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε διεθνή συνέδρια.
– Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε φιλολογικά, ιστορικά, αρχαιολογικά κ.ά. περιοδικά (KLIO, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ, CORPUS, ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΕΣ, ΔΙΑΒΑΖΩ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ, ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, THE BOOKS’ JOURNAL κ.ά.) και εφημερίδες (ΑΥΓΗ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, BHMA).
Τα μέχρι τώρα δημοσιευμένα βιβλία του είναι:
-ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ, εκδ. ΚΑΛΒΟΣ, Αθήνα 1989,
-ΟΜΗΡΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ τ. Ι. Ο εξομηρισμός της αρχαίας Ελλάδας και το πρόβλημα των Μυκηνών, εκδ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ, Αθήνα 1996,
-Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ, οι «ιερές» Εχίνες και το μυστήριο του χαμένου Δουλιχίου, εκδ. ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ, Αθήνα 2002,
-ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΙΑ: Ερμηνεύοντας τα νέα ευρήματα, εκδ. ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΑ, Αθήνα 2006,
-“ΒΑΣΙΛΕΙΣ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ; Από τους qa-si-re-we της Γραμμικής Β στους pa-si-le-se της Κύπρου, Αθήνα 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου