Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Διαρροή εγκεφάλων ή βροχή εγκεφάλων;

ΑΡΘΡΟ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ REALNEWS

Διαρροή εγκεφάλων ή βροχή εγκεφάλων;
Τελικά έστω και με μεγάλο κόστος και καθυστέρηση, η αξιολόγηση έκλεισε. Οι αγορές έδειξαν ότι άρχισαν να εμπιστεύονται ξανά τη χώρα μας και έτσι, ενώ την άνοιξη του 2012 η απόδοση των διετών ελληνικών ομολόγων ήταν 342%, σήμερα που γράφω αυτό το άρθρο είναι 4.2% - όσο δηλαδή ήταν και το 2009 που η Ελλάδα ήταν οικονομικά ανθηρή. Επίσης, ο πρωθυπουργός άρχισε να ανακαλύπτει ότι χωρίς επενδύσεις δεν μπορεί να κάνει ούτε καν αριστερή πολιτική. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα ανακαλύψει ότι δεν υπάρχει και το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον! Έχω όμως ένα ερώτημα: Μπορεί η κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης; Μπορούμε εμείς ως λαός να αλλάξουμε τις κακές μας νοοτροπίες και να κάνουμε αυτά που πρέπει χωρίς να μας τα επιβάλουν; Εσείς τι πιστεύετε.
Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ανασφάλιστοι οδηγοί δεν σέβονται το νόμο, και ούτε την περιουσία και τη σωματική ακεραιότητα των συμπολιτών τους.
Πριν χρόνια, το Κολέγιο Θηλέων που στεγαζόταν στην περιοχή του Ελληνικού, είχε φυτέψει κάποια δέντρα. Ο κύριος Δασάρχης όμως, βλέπει δάσος και δεν μπορεί να δει ότι από τη μη εκμετάλλευση του Ελληνικού ήδη έχουν χαθεί 70 εκατομμύρια μεροκάματα των 50 ευρώ! Αλλά μήπως είναι αυτός που χρειάζεται δουλειά;

12 χιλιάδες εποχιακοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων θέλουν να μονιμοποιηθούν, όπως έγινε και με δεκάδες άλλες χιλιάδες στο παρελθόν, που από εποχιακοί καθαριστές έγιναν μόνιμοι δημοτικοί γραφειοκράτες! Μοναδική λύση: Να ανατεθεί η συγκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιώτες.
Η πάλαι ποτέ κραταιά και σήμερα καταρρέουσα ΔΕΗ έχει έναν σταθμό στο Κερατσίνι που δεν λειτουργεί. Έτσι, η διοίκηση αποφάσισε να μεταθέσει τους 77 «εργαζόμενους» σε άλλους τομείς. Οι «εργαζόμενοι» όμως προχώρησαν σε ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους και να πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν! Ειρήσθω εν παρόδω, η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ πριν λίγα χρόνια ήταν 7 δις ευρώ, ενώ σήμερα μόλις 530 εκατομμύρια και είναι φορτωμένη με 11.5 δις χρέη. Πολύ φοβάμαι ότι σύντομα η ΔΕΗ αντί να μας πουλάει φως θα μας βυθίσει στο σκοτάδι!
Σημείωση
Διαβάζω ότι τo 53% των σπουδών που προσφέρουν τα πανεπιστήμιά μας είναι άσχετες με τις σύγχρονες ανάγκες της χώρας, και το 80% των σπουδαστών των ΤΕΙ δεν πάνε ποτέ στις σχολές τους. Συγχρόνως, η χώρα έχει διπλάσιους γιατρούς και δικηγόρους από όσους χρειάζεται και υπερδιπλάσιους μηχανικούς και αρχιτέκτονες. Από οικονομολόγους δε, τα καφενεία και τα τηλεοπτικά παράθυρα γεμάτα! Τελικά τι έχουμε; Διαρροή εγκεφάλων ή βροχή εγκεφάλων; (Ας αφήσουμε λοιπόν  και λίγα «μυαλά» να φύγουν για να σώσουνε και  άλλους λαούς…)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου