Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Φιλοξενία, βραβεύσεις, αδελφοποίηση και δεξίωση στον ΙPA Σερβίας στην Κεφαλονιά

Μια ακόμη λαμπρή σελίδα πρόσθεσε στο ενεργητικό της η ΙPA Κεφαλονιάς και ο πρόεδρός της, Κώστας Γρηγορόπουλος, αφού απόψε το βράδυ σε κεφαλλονίτικο έδαφος υπογράφτηκε η αδελφοποίηση της IPA Κεφαλονιάς με την IPA του Σαμπόρ της Σερβίας.
‘Ηταν μια καταπληκτική βραδιά για την Κεφαλονιά, αφού χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 15 χρόνια για να ολοκληρωθεί η αδελφοποίηση των δύο IPA, σε έναν αγώνα που είχαν ξεκινήσει δειλά-δειλά το 1999 ο Γιάννης Ντούκας και ο Βίκτορας Ρουχωτάς και είχε αίσιο τέλος υπό την προεδρία του Κώστα Γρηγορόπουλου. Συγκινητικό ήταν το παρών στην εκδήλωση και από τον πρώτο άνθρωπο της άλλης πλευράς, τον Σέρβο αξιωματικό, Μίρσα Βεσελίνοβιτς, που έβαλε το πρώτο λιθαράκι από το μέρος της Σερβίας στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν οι αστυνιμικοί της γειτονικής χώρας δεν ήξεραν ακόμη τι σημαίνει IPA και πως λειτουργεί. Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών λειτουργεί σε 66 χώρες και απαριθμεί περί τα 400.000 μέλη. Ο Γιάννης Ντούκας, φανερά συγκινημένος και ως πρώτος πρόεδρος της IPA Κεφαλονιάς έκανε την αναδρομή από τον πόλεμο του 1999 στη Σερβία και την βοήθεια σε οικογένειες νεκρών από τις μάχες αστυνομικών στη Σερβία μέχρι το σήμερα και την υπογραφή της αδελφοποίησης σε πρώτο βαθμό του IPA Κεφαλονιάς με αυτή του Σαμπόρ και σε δεύτερο, σε εθνικό πλέον επίπεδο του ελληνικού με τον Σερβικό IPA.

«Ο IPA Ελλάδας είναι ο μεγαλύτερος αδελφός μας»
Ο πρόεδρος του ελληνικού IPA, Γιάννης Καραπατάκης, που βρέθηκε και αυτός απόψε στην Κεφαλονιά, ένοιωσε ιδιαίτερη τιμή όταν ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει τονίζοντας καταρχήν ότι η μέρα ανήκει στο Σαμπόρ και την Κεφαλονιά, ενώ έκανε αναφορά και στην ανάπτυξη σχέσεων φιλίας μεταξύ των αστυνομικών των δύο κρατών. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του IPA Σερβίας Νεμπόισα Πάντελιτς, ανεβαίνοντας στο βήμα τόνισε: «Ευχαριστούμε που μας καλέσατε στην Κεφαλονιά. Σας δείχνουμε ότι είμαστε σε δρόμο φιλίας, φιλοξενίας, συνεργασίας και αδελφοσύνης. Ο IPA είναι ένα μεγάλο καράβι με ναυτικούς, αλλά χωρίς καπετάνιο. Οι σχέσεις μας με τον IPA Ελλάδας στηρίζονται στην παράδοση, την ιστορία και τη φιλία. Οι αστυνομικοί της Σερβίας, αλλά και ο λαός της χώρας μου δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτά που έκανε για εμάς ο ελληνικός λαός. Ο IPA Ελλάδας είναι ο μεγαλύτερος αδελφός μας». Ο Νταμίρ Πέτροβιτς, πρόεδρος του IPA της πόλης Σαμπόρ τόνισε στη δική του ομιλία: «Πάνω από δέκα χρόνια προσπαθήσαμε και σήμερα καταφέραμε να υπογράψουμε την αδελφοποίηση και μάλιστα στην Κεφαλονιά. Νοιώθω υπερήφανος και χαρούμενος που είμαι κομμάτι αυτής της προσπάθειας».
Οι… φωτιές του Βαλλιανάτου και το χειροκρότημα στον Ρουχωτά
Το παρόν στην τελετή έδωσε για λίγα λεπτά ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος όμως δεν πήρε τον λόγο, αλλά στο βήμα σηκώθηκε και μίλησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βαγγέλης Κεκάτος, ο οποίος έκανε λόγο για παραχώρηση από τον Δήμο στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς ενός κτηρίου, χωρίς όμως να καθορίζει ποιο. Την απάντηση την έδωσε ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας, Νικόλας Βαλλιανάτος, λίγα λεπτά αργότερα, που πρότεινε να παραχωρηθεί το κτήριο του Ξενία, με την Περιφέρεια να αναλαμβάνει όλα τα έξοδα επισκευής και συντήρησης, κάτι που έβαλε… φωτιές στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού. Σύντομους χαιρετισμούς έκαναν ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης, π. Φώτιος Γαβριελάτος και το μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, Σπύρος Λυκούδης. Την παράσταση και το χειροκρότημα έκλεψε πάντως ο Πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά, Βίκτωρας Ρουχωτάς, που σε άψογα ελληνικά και σερβικά επεσήμανε: Την πρώτη επαφή αστυνομικών της Κεφαλονιάς και της Σερβίας το 1999, όταν ήταν Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου και όλα όσα ακολούθησαν μέχρι σήμερα, αφού χωρίς την δική του βοήθεια η αδελφοποίηση απόψε δεν θα είχε υπογραφεί. «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που συνέβαλα και εγώ σε αυτή την προσπάθεια και στο σημερινό αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο κ. Ρουχωτάς. Ακολούθησαν βραβεύσεις μεταξύ των συναδέλφων αστυνομικών Κεφαλονιάς και Σαμπόρ και φυσικά τα πρωτόκολλα αδελφοποίησης με τις υπογραφές Γρηγορόπουλου, Πέτροβιτς, Καραπατάκη και Πάντελιτς. Αμέσως μετά υπήρχε δεξίωση στον χώρο του ξενοδοχείου και οι ευχαριστήριες ομιλίες των τεσσάρων προέδρων, με τον Κώστα Γρηγορόπουλο να αποχαιρετά τους συναδέλφους του από τη Σερβία και ταυτόχρονα να ανανεώνει σύντομα το ραντεβού τους είτε στην Κεφαλονιά είτε στο Βελιγράδι.
Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου