Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Εκ της ΔΑΣ-ΟΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΔΑΣ ΟΤΑ
Δήμου Κεφαλονιάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Απέναντι στην τρομοκρατία και τις απολύσεις
απαντάμε με ένταση του αγώνα
Η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Κεφαλονιάς χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ πανελλαδικά και στον τόπο μας. Να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να τσακίσει τον αγώνα που έφθασε να στείλει τα ΜΑΤ, την Αστυνομία και την Κρατική Ασφάλεια σε μια σειρά από δήμους, προσπαθώντας να εκφοβίσει και να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των συναδέλφων απειλώντας με συλλήψεις. Καταγγέλλουμε τη στάση μιας σειράς δημάρχων που άρχισαν να εκδίδουν διαπιστωτικές πράξεις απολύσεων, επικαλούμενοι την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και καλούμε σε επαγρύπνηση να μη συμβεί το ίδιο στην Κεφαλονιά.

Να μην περάσει το κλίμα γενικευμένης τρομοκρατίας, με υπουργούς και δημάρχους σε μοιρασμένους ρόλους που άλλος κοροϊδεύει τάζοντας «λύση» και άλλος λέει δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα λόγω ΣΤΕ ή μνημονίων. Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς έπαιξε όλους τους ρόλους μαζί και τάζοντας και σπέρνοντας απογοήτευση (πως τίποτε δε γίνεται) και επιχειρώντας να τρομοκρατήσει τον κλάδο. Έφθασε στο σημείο να υβρίζει και να προσπαθεί να απαξιώσει την εκλεγμένη εκπρόσωπο της ΔΑΣ ΟΤΑ στο ΔΣ του τοπικού σωματείου, αξιοποιώντας τα «χάδια» της πλειοψηφίας προς τη Δημοτική Αρχή και την επίθεσή της στη ΔΑΣ.
Όλοι αυτοί μαζί (ΚΕΔΕ – Δήμαρχοι - κυβέρνηση - ΝΔ) να πάρουν την απάντηση με την κλιμάκωση και την ένταση του αγώνα.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην παραλάβουν καμιά διαπιστωτική πράξη απόλυσης.
Καλούμε την ΚΕΔΕ και τον κάθε Δήμαρχο χωριστά να πάρουν πίσω τις απολύσεις.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές και εισαγγελικές δυνάμεις από τους χώρους των καταλήψεων.
Καλούμε τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς σε κάθε δήμο να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.
Την Πέμπτη 29 Ιούνη συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία. Καλούμε το σωματείο μας να πάρει μέτρα στήριξης της Απεργίας με οργάνωση κινητοποίησης και συμμετοχής στο μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο.
Απαιτούμε από τη κυβέρνηση τώρα να φέρει στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνο. Στην Κεφαλονιά ξεπερνούν τις 100 οι υπογραφές στήριξης. Καλούμε το τοπικό σωματείο των ΟΤΑ να στηρίξει με απόφαση του ΔΣ την προσπάθεια. Οι υπογραφές θα παραδοθούν στο Εργατικό Κέντρο την Τετάρτη 28/6 και ώρα 7.00 μ.μ.
Δύο χρόνια τώρα παλεύουμε όλοι μαζί για να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε ένα κομμάτι ψωμί στην οικογένεια μας, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Δεν θα σταματήσουμε αν δεν δικαιωθούμε!

Αργοστόλι 25/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου