Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Προχωράει το πολυ ομορφο εργο καλοπισμου,,στον περιφεριακο!!


Την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 στις 7.30 μμ ο Καθηγητής Craig Dongoski και οι φοιτητές του από το Πανεπιστήμιο Georgia State University της Atlanta-Georgia, USA, Department BFA, Drawing, Painting and Printmaking, θα παραδώσουν στις Δημοτικές Αρχές του Πόρου την τοιχογραφία στον περιφερειακό κοντά στο λιμάνι. Το έργο  εμπνεύστηκαν από τη ναυτική ιστορία του νησιού που ξεκινά από τον Ομηρικό Οδυσσέα. Οι καλλιτέχνες αποτίουν τιμή στους Κεφαλονίτες ναυτικούς αλλά και σε αυτούς που ξενιτεύτηκαν και δεν έπαψαν να νοσταλγούν, αλλά και σε αυτούς που τους έκλεψαν τα κύματα και τους κοίμισε η θάλασσα στην αγκαλιά της. 

Ο Καθηγητής Craig Dongoski εργάζεται το νησί της Κεφαλονιάς επί σειρά ετών με ομάδες φοιτητών, έχοντες εξαιρετική εκτίμηση και σεβασμό για τον τόπο, ενώ θεωρούν συνεχή πηγή έμπνευσης κάθε φυσικό του στοιχείο  : Το θρόισμα των φύλλων, το παφλασμό του κύματος, τον ήχο των κουδουνιών των προβάτων, τον αγέρα στην κορυφή του βουνού ή το πέρασμά του ανάμεσα στους βράχους.
Θεωρούν λοιπόν ως ύστατη ανταπόδοση/ανταπόκριση προς τον τόπο που τους προσφέρει αυτή την ανάταση ψυχής, να ανταποδώσουν με τον δικό τους τρόπο – που είναι η Τέχνη τους – τα δώρα που το νησί τους έχει εμπνεύσει.

Έτσι πέρυσι ομάδα φοιτητών έφτιαξε την τοιχογραφία του 5ου Δημοτικού, εμπνεόμενη από το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου και πρόπερσι στον τοίχο του Κολυμβητηρίου αποτύπωσε στοιχεία του σεισμού.
Τη Δευτέρα 4/6, 2018 οι φοιτητές πραγματοποίησαν μια πρωτοποριακά ξεχωριστή παράσταση στο Θέατρο Κέφαλος Αργοστολίου. Συγκεκριμένα απέδωσαν  τις  Ευμενίδες  του Αισχύλου  δια μέσου ηχητικών καταγραφών προερχομένων από το φυσικό περιβάλλον  της Κεφαλονιάς. Ειδικότερα, μέσα από ένα καινοτόμο αυτοσχεδιασμό παρουσιάστηκε μια  "ηχητική δημιουργία’’ ως αρχή μιας   διαχρονικά εξελικτικής  πορείας  στην ερμηνεία της Αρχαίας Τραγωδίας.                    Συμμετείχαν: Κρουστά (Daniel Betts), Αισθητικές συνθετικές  ατμόσφαιρες (Aaron Artrip), ενώ τους συνόδεψε στο Σαξόφωνο ο Κώστας Φραντζής.Επίσης στην απόδοση του πρωτοτύπου της αρχαίας τραγωδίας συμμετείχε η Σέμη Μαλαγάρη ενώ το βίντεο επιμελήθηκαν : Craig Dongoski, Masha Kouznetsova, Trey Rozzell

Φέτος  οι φοιτητές φιλοτέχνησαν στο Πόρο Κεφαλονιάς, τον τοίχο της Περιφερειακής. Αν περάσατε από τον Πόρο, στο μεγάλο τοίχο πριν το λιμάνι, πιθανόν να είδατε τους φοιτητές να είναι σκαρφαλωμένοι στις σκαλωσιές, ζωγραφίζοντας και αψηφώντας τον ήλιο και τη ζέστη. Θυσίασαν στη δημιουργία έργου το χρόνο τους για ένα τόπο που αγαπούν και δεν χορταίνουν να απολαμβάνουν κάθε στιγμή.
Σήμερα  Παρασκευή 8/6 στις 7.30 μμ το απόγευμα - και μέσα στον τουριστικό    οίστρο του νησιού - αν πηγαίνετε προς Πόρο, σταθείτε λίγο χαμογελάστε και χαιρετήστε τους, θα είναι τόση μεγάλη η χαρά και η ικανοποίησή τους ..!
 Αν μη τι άλλο φιλοτεχνούν εμπνεόμενοι από τον Πολιτισμό και την Τέχνη του τόπου μας !!
Οι φοιτητές  και όλοι οι υπεύθυνοι για το έργο ευχαριστούν θερμά:
Τα ξενοδοχεία του Πόρου που τους πρόσφεραν αφιλοκερδώς φιλοξενία.
Τα εστιατόρια που γενναιόδωρα  φρόντισαν για τη σίτισή τους
Την Τοπική Κοινότητα και την Τοπική κοινωνία για την παροχή κάθε βοηθείας και κάθε μέσου για τη διεκπεραίωση του έργου καθώς και τον ευγενικό γείτονα που επί τακτικής βάσεως δρόσιζε τους ¨ψημένους¨ φοιτητές με φρέσκα φρούτα .
Και τέλος ευχαριστούν τις Δημοτικές Αρχές του Νησιού για την εμπιστοσύνη, την προσφορά των υλικών  και τη διευκόλυνση της πραγματοποίησης του έργου.


Βασιλική Λεβεντάκου


Φωτογραφία του Γιωργος Γκιαφης.Φωτογραφία του Γιωργος Γκιαφης.


Πόρος: Οι πρώτες τοιχογραφίες αρχίζουν και αποτυπώνονται στο τοιχείο 28 Μάϊου 2018, Δευτέρα, 11:12 Share Share:Facebook0Twitter0emailPrintΟι πρώτες τοιχογραφείς…
PORTONI.GR



πρόκειται για καλλιτεχνικό έργα που θα αναβαθμίσει  τον περιφερειακό δρόμο του Πόρου. Μία ομάδα από το πανεπιστήμιο της Αμερικής έχουν έρθει αφιλοκερδώς με την καθοδήγηση της κυρία Σοφίας Καγκάδη για να ζωγραφίσουν με την τεχνική ’’γκραφιτι’’ παραστάσεις   της  αρχαίας Ελλάδος,, 
και  ειδικα περισσοτερο την Ομηρικη εποχή και Ομηρικους τόπους!!!
Έχουν  αρχίσει οι προεργασίες ούτως ώστε τα τοίχωμα να είναι καθαρά για να μπορέσoυν  να  τις  ζωγραφίσουν, και για αρκετες μερες,, θα  εχουμε αυτην την πολυ όμορφη δραση,, ωστε  για πολλα χρονια να εχουμε ομορφες εικόνες που θα μας ζωντανευουν  την φαντασία!!



Ενα πολυ μεγαλο ευχαριστουμε σε
Ολη αυτη την ομαδα παιδιων για αυτην την πολυ ομορφη και σημαντικη δραση στο χωριο μας .Και λιγα λογια γι αυτους απο αυτους.

Radiopolis, a master class organized by Atlanta bas

Radiopolis, a master class organized by Atlanta based artist, Craig Dongoski, takes place annually at the Ionion Center for Arts and Culture in Metaxata run by Sophie Kagadis. 
The residency focuses on various art forms including sound and a collaborative large scale mural. In previous years, participants of the residency program  completed several murals in Argostoli, one at the swim club and the other two at the Fifth School. 
This will be the first year that the project extends to Poros. The mural is inspired by the history of the island and it’s relationship to Homer’s odyssey and the sea. 

This years participants include Bianca Acosta, Xenia Aims, Trey Rozell, Shelby Wheeler, Kaleigh Fitzgerald, Sean Conrad, Emily Brown, Sergio Suarez, Evie Saleh, Jabari Kenay Parker, Aaron Artrip, Matthew Jacobi, Elizabeth Jarrett, Nils Cheitier, Daniel Betts, and Masha Kouznetsova. 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου